Jump to content



The official XBMC thread: Απορίες, προτάσεις κ.α


Recommended Posts

Μια που επιτέλους το πήρα απόφαση να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο media software σκέφτηκα να δημιουργήσουμε και αυτό το θέμα όπου θα μπορούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τις απορίες μας αλλά και ότιδήποτε άλλο από το XBMC όπως πχ ποιο skin χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς, τι ρυθμίσεις κλπ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν αλλά θα ήθελαν να μάθουν κάτι παραπάνω εδώ είναι η επίσημη ιστοσελίδα: XBMC

Γενικά σε εμένα, από τις ελάχιστες πραγματικά ώρες που το χρησιμοποιώ έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και νομίζω είχαν δίκιο όλοι όσοι είχα ακούσει να μιλάνε με καλά λόγια για αυτό.

Ας κάνω την αρχή ρωτώντας πώς μπορώ (αν μπορώ) στο παράθυρο της αναπαραγωγής κάποιου βίντεο να βλέπω στο κάτω (ή πανω or whatever) μέρος της οθόνης (ανεξαρτήτως αν χρειάζεται να κουνήσω το ποντίκι ή όχι) την γνωστή μπάρα (εκτός κι αν υπάρχει και δεν την είδα) που υπάρχει σε όλα τα media players ώστε να μπορώ σέρνοντας το κουμπάκι να πάω το βίντεο σε όποιο σημείο θέλω

Άντε και καλή αρχή :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει time bar, γιατί δεν έχει σχεδιαστεί για το ποντίκι μάλλον. Με το δίπλα arrow πάει 10sec με το πάνω 10min, και μπορεις να κάνεις skip σε ότι σημείο θες από το numeric keyboard, π.χ. γράφωντας 126 σε πάει στο 1h 26m ή κάπως έτσι.

Το μόνο που με χαλάει είναι η (ή μάλλον η έλλειψη) υποστήριξη για tvtuners /dvr. Υπάρχουν κάποια addons αλλά είτε είναι buggy / είτε κάνουν 4-5sec να αλλάξουν κανάλι.

EDIT:

έχει time bar (κάτω δεξιά, αλλά δεν είναι "μετακινήσιμη")

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

Εχει καταφερει κανεις να το κανει να παιξει με ποιοτητα αντιστοιχη του Windows Media Player ή εστω του Media Player Classic(vanilla)?

Η ποιοτητα βιντεο δεν...

Έχεις βάλει στα options να κάνει postprocessing? Αν όχι, στα system=>video=>playback ενεργοποίησε που θες να κάνει postprocessing (SD ή σε όλα κτλ). Μιας και είσαι εκεί, άμα δε το έχεις κάνει ήδη, ενεργοποίησε και την επιτάχυνση dxva.

Έκανα σύγκριση, νταξ, δεν ήταν σε επίπεδα mpc+2 τόνους φίλτρα, αλλά συγκρινόταν με τα default settings των media players.

ΕDIT: α, και μη κάνεις σύγκριση με τους υπότιτλους πάνω, αυτό το λάθος έκανα και εγώ. Είχα ξεχάσει ότι είχα βάλει στον player μου τον default να κάνει ένα κάρο εφέ για τους υπότιτλους (aliasing κτλ) και μου φαινόταν χειρότερη η εικόνα.

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

Ναι το χω σεταρει για τα post proccess το DVXA οχι αφου δεν με νοιαζει να κανει encode το CPU-ισα ισα που βρισκω την ποιοτητα, στο MPC, καλυτερη αυτη του VMR εναντι του EVR-

Γενικα το χω ξαναπει, η ποιοτητα του WMP ειναι ανωτεροτερη απο οποιοδηποτε player στην αγορα -εχω ψαξει ουκ ολιγες φορες το "μυστικο" της επιτυχιας του.

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω, εγώ διαφορά πάντως δε βλέπω. Παρακάτω σου βάζω screenies (min compression jpeg, 500kb δε χωράει το bmp/png), αλλά και στο full size το ίδιο μου κάνει.

wmp

wmp-6822.jpg

xbmc

xbmc-6823.jpg

συνδuασμός

combined-6821.jpg

Από το ben huuuur

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

To αριστερό τμήμα της εικόνας είναι του xbmc ενώ το δεξί του mpc :p.

Συγνώμη ξέχασα να το αναφέρω, έψαχνα να δω μήπως αποτελεί copyright violation το να κάνω post ένα τμήμα ενός screenshot, (είναι fair use τελικά)

Link to comment
Share on other sites

Volrath για δοκιμασε κατι που χεις σε σουπερ ντουπερ ποιοτητα και repost.

-oχι βιντεο απο το 1912.-

E, καλά δεν είναι και του 1912 :p , από το blu ray του είναι, που είναι από τα καλύτερες μεταφορές που έχουν γίνει. Παρ'αυτά, θα σου κάνω και post από το -χαμηλή φωνή- μπατμαν

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάνει συγκρίσεις αλλά μια χαρά εικόνα βλέπω με το XBMC.

Αν κάποιος θέλει πάντως, μπορεί να βάλει το XBMC να παίζει τις ταινίες με όποιο εξωτερικό player θέλει.

Link to comment
Share on other sites

OXI BATMAN.

Βρε ανθρωπα βαλε κατι που γυριστει με ψηφιακες και οχι αναλογικες καμερες!!!

Κανα τρανςμορφερς.

Κανα Angels And demons

η το απολυτο "bench" για μενα....το district 9!

Yes masteeeer. Δυστυχώς district 9, δε διαθέτει το κατάστημα, συμβιβαζόμαστε όμως και με avatar ε; Βαριόμουν να ριπαρω όλο το bd, σκήνες από τα πρώτα 4m. Η264/mp4/~15Mbps, png format.

wmp1-6824.png

xbmc1-6825.png

wmp2-6826.png

xbmc2-6827.png

wmp3-6828.png

xbmc3-6829.png

Full screenies: http://s1228.photobucket.com/albums/ee441/volrath13/

Επίτηδες δεν έχω βάλει τι είναι ποιο.

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.