Jump to content



Υπερυπολογιστης με Linux στο Πολυτεχνειο


Skinny13

Recommended Posts

...και απο οτι δειχνουν τα πραγματα το μελλον ανηκει στο Linux

αναφορικα..

"Ο "Υπερυπολογιστής" αποτελείται από μια Συστοιχία (Cluster) 16 υδρόψυκτων υπολογιστών μικρού όγκου"

"Τεχνικά Χαρακτηριστικά του κάθε Υπολογιστή: (Pentium 4 στα 32 bit με Hyperthreading στα 3 GHz με 512 MB μνήμη, 80 GB δίσκο) που συνδέονται σε ένα Switch.

Συνολική Υπολογιστική Ισχύς: 16 Gflops (16 δισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο, 1,28 Terrabyte δίσκου και 8 GB μνήμη, η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί ή να τετραπλασιαστεί τον Σεπτέμβριο).

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η Συστοιχία έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται εντατικές διεργασίες διάρκειας ενός ή δύο εικοσιτετράωρων, μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας."

καλο το εργαλειο,ετσι?

και για περισσοτερες λεπτομεριες

εδω

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο.....!!!!Αντε να ανεβαινει η Ελλαδα σε ολους τους τομεις.....αυτο με το switch μπορει να υλοποιηθει κ για υπολογιστες που ειναι για οικιακη χρηση???πχ...μπορω να συνδεσω αμα εχω 3 υπολογιστες κ η υπολογιστικη τους ισχυ να γινει μια...αντι για 3 χωριστες???(ειπα κοτσανα???)

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις cluster απο υπολογιστές πρέπει να τους βάσλεις σε switch και να στήσεις LINUX και να το ρυθμίσεις κατάλληλα. Επιπλέον οι εφαρμογές που θα τρέχεις θα πρέπει να είναι γραμμένες για clusters, και συνήθως πρέπει να πειράξεις τον κώδικα λίγο για να το setαρεις στο δικό σου cluster. Έχω ενα συμφοιτητή που έκανε διπλωματική (στο Φυσικό Αθήνας) και έστεισε cluster 4 υπολογιστές και έτρεξε μια απλή εφαρμογούλα που έγραψε ο ίδιος. Ειναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να ξέρεις αρκετά απο LINUX και C/C++ για να τα καταφέρεις.

Για να foldάρει θα πρέπει να βρείς τον κώδικα απο το FAH και να τον προσαρμόσεις σε cluster.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από backgman

Για να κάνεις cluster απο υπολογιστές πρέπει να τους βάσλεις σε switch και να στήσεις LINUX και να το ρυθμίσεις κατάλληλα. ...........

Και με winodws γινεται αν και δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για τη δημιουργια Cluster με υπολογιστες υπαρχει το Cluster Knoppix .Απότι θυμαμαι τοτε που το ειχα ψαξει πρεπει τα pc να ειναι ομοια ,σκληρος μπαινει μονο στο κυριο pc και καλο ειναι το δικτυο να γινει με Gigabit switch.Το ιδιο μπορει να γινει με οποιαδηποτε διανομη linux αρκει να εγκατασταθει το openmosix το οποιο κανει ολη τη δουλεια.Δεν το εχω δοκιμασει ακομα.Ενας εφτιαξε ενα με τεσσερις υπολογιστες για να ριπαρει DVDs και ειχε εντυπωσιακα αποτελεσματα.Πιστευω οτι δεν θα ειναι δυσκολο...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.