Jump to content



Υψηλη καταναλωση ρευματος


argy1

Recommended Posts

Απο τον Σεπτεμβρη του 2010 εχω αλλαξει τροφοδοτικο και εχω παρατηρησει στον λογαριασμο της Δ.Ε.Η. 200kw/h αυξηση!Ειμαι βεβαιως οτι ευθυνεται το τροφοδοτικο το οποιο ειναι ενα premier 600w. Το ερωτημα ειναι ποιο τροφοδοτικο να παρω? Το συστημα ειναι της υπογραφης μου με σκληρους:samsung 320 wd ears 1 tb wd 680gb και toshiba 200gb.Θελω να μπορει να τροφοδοτησει οταν χρειαζεται το συστημα μου ρευμα σε παιχνιδια και οταν απλα κατεβαζω να μην καιει τοσο πολυ.Δεν υπαρχει συγκεκριμενο budget αλλα θελω να ειναι χαμηλα μιας και το θεμα ειναι η εξοικονομηση χρηματων.

Link to comment
Share on other sites

για μενα να παρεις ενα τροφοδοτικο κ να το παντρευτεις κ σε μελλοντικες αναβαθμισεις να μην σκεφτεσαι για το αν θα αντεξει η θα καιει η δεν ξερω κ γω τι ριξε μια ματια στα τροφοδοτικα της corsair,coolermaster,thermaltake ειναι αρκετα προσιτα γι αυτα που προσφερουν κ παν απ ολα δεν ειναι premier!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου, απλα ειπα να ανοιξω το θεμα για να ακουσω τη γνωμη καποιων που ισως γνωριζουν κατι παραπανω στο θεμα των τροφοδοτικων.Σκεφτομαι αυτο Corsair Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Link to comment
Share on other sites

Απο τον Σεπτεμβρη του 2010 εχω αλλαξει τροφοδοτικο και εχω παρατηρησει στον λογαριασμο της Δ.Ε.Η. 200kw/h αυξηση!Ειμαι βεβαιως οτι ευθυνεται το τροφοδοτικο το οποιο ειναι ενα premier 600w.

Εισαι ταξεις μεγεθους μακρια απο αυτο που μπορει να σπαταλει η χαμηλη αποδοση ενος τροφοδοτικου.

Αν ο λογαριασμος ειναι εκκαθαριστικος δηλαδη 120 μερες => 200/120= 1,66 kwh ενεργεια την ημερα (ειναι ισχυς*χρονο). 1660 Watt*h / 12h (που εστω εχεις ανοιχτο το pc) = περιπου 140 watt . Αυτα τα 140W λες οτι ειναι σπαταλη λογω κακου efficiency και οχι αυτα που καταναλωνει το hardware. Αυτο ειναι παραλογο για πολλους λογους με ποιο προφανη οτι αν σπαταλουσε στις ψυκτρες του 140W θα ειχαν λιωσει ολα στο τροφοδοτικο.

Τροφοδοτικο αλλαξε αλλα αρχισε να ψαχνεις αλλου την σπαταλη γιατι δεν μπορει ενα psu να κανει τετοια ζημια.

Link to comment
Share on other sites

Οντως δεν νομιζω να την κανει την δουλεια το τροφοδοτικο μονο και μονο λογω κακου efficiency.αλλα παρολα αυτα παρε το corsair που δινεις.ειναι κλασεις ανωτερο.μην τα φτυσει το premier και παρει και τιποτα αλλο μαζι του...

Link to comment
Share on other sites

Για μετρητη καταναλωσης θα το κοιταξω μιας και τον χρειαζομαι.Για τροφοδοτικο τωρα, αυτο που δινω στο λινκ πιστευεται θα ειναι αρκετο και στο μελλον απο θεμα watt ? Σε νορμαλ πλαισια, δεν θα αποσταλει και στη NASA το pc για δοκιμες... Απλα με καμια καλυτερη καρτα γραγικων και κανα σκληρο 1tb ακομα.

Link to comment
Share on other sites

οχι ..κρατα τα λεφτα να πληρωνεις τη δεη.

Δωσε ενα 150αρη ..παρε ενα μτχ λαπτοπ ..να κατεβαζεις και να μπαινεις νετ..

και ασε το δεσκτοπ αποκλειστικα και μονο για παιχνιδια.

Συνδεσε και το μονιτορ στο λαπτοπ αν το επιθυμεις..-20-30watt max θα προσθεσεις..στα ~30-40 του λαπτοπ.

Θα κατεβεις ομως 100watt απο τα περιπου 150 που εισαι τωρα.(περιπου)

Με το τροφοδοτικο αν πχ πες εχεις 75% efficiency και πας σε 87% (oxi με 59 ευρω:p) γλιτωνεις απλα 20watt.

(το συγκεκριμενο καπου στο 83-84% παιζει)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.