Jump to content



ξαφνικα αργη εκκινηση


princess

Recommended Posts

ειναι μια δυο μερες τωρα που ξαφνικα αργει πολυ στην εκκινηση (μιλαμε οτι κανει και πενταλεπτο να ολοκληρωσει το memory check). Σκεφτηκα τις θερμοκρασιες -επειδη εδω μεσα ειναι φουρνος, πολυ μικρος χωρος- και κατεφυγα σε μπακαλικες λυσεις (δουλευει με default setting στο bios, εβγαλα και τα δυο πλαινα καπακια κι εβαλα και τον ανεμιστηρα να χτυπαει πισω απο τη μαμα) αλλα δε βλεπω καμμια βελτιωση; Καμμια ιδεα; (εγω επηξα απο τη ζεστη δε μπορω να σκεφτω!)

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς μόνο το Power On Self Test του bios ή και το φόρτωμα του λειτουργικού; Στο πρώτο δες μήπως έχεις κάπου την επιλογή "Quick P.O.S.T disabled" και δες αν οι σκληροί δίσκοι - cd roms αναγνωρίζονται σωστά χωρίς προβλήματα. Στο δεύτερο δες μήπως εγκατέστησες κάτι τελευταία που ξεκινάει στο startup και σε καθυστερεί. Αυτό φαίνεται από το msconfig.

Link to comment
Share on other sites

αμα κανει το memory check μετα φορτωνει κανονικα.... αυτο αργει. εχω dual boot και μετα παει καρφι κανονικα. Απλα οταν ανοιγει βγαζει κανονικα τα στοιχεια της cpu, και μετα κολλαει κανα πενταλεπτο μεχρι να κανει το Memory check.... υστερα ολα οκ. Κι ολα αυτα εντελως ξαφνικα (εβαλα το systran προσφατα βεβαια, αλλα δεν εχει σχεση.... δεν αργει να ανοιξει τα windows ας πουμε, αργει να φτασει στο σημειο που φορτωνει γενικα...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη; Όταν λες αργεί... σε ποια φάση αργεί ακριβώς; Πχ. μετράει την μνήμη πολύ αργά ή τη μετράει πολλές φορές; Με Escape γίνεται τίποτα;

Link to comment
Share on other sites

οχι... ξεκιναει... δειχνει τα στοιχεια της cpu (pentium 4 2.4 τωρ α που το κατεβασα στα default... το ειχα τσιμπησει ελαχιστα στο 2,5). Μετα κανεις τσιγαρο, ανοιγεις μπυρα..... και ξαφνικα σου βγαζει το memory check και φορτωνει καρφι... απο κει κι υστερα σχεδον κανενα προβλημα (αν πολυφορτωθει αργει στην εκτελεση βεβαια τουλαχιστον στα windows). Αλλα μου κανει εντυπωση που ξαφνικα κολλαει στο Boot...... Οση ωρα δεν κανει τιποτα (δειχνει δηλ απλα τα στοιχεια της cpu) δεν δουλευει τιποτα (πληκτρολογιο ψοφιο). Και το κανει κι οταν ανοιγει μετα απο μια ολοκληρη μερα (να πω οτι τουρθε κατι απο τη συνεχη λειτουργια και τη ζεστη εδω μεσα),

Link to comment
Share on other sites

κάτι ανάλογο είχα πάθει παλιότερα με μια Giga Βyte και τελικά μετά από πολύ ψάξιμο ανακάλυψα ότι έφταιγε ένα USB hub της Trust που είχα πάνω στο pc. Princess δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλες τις USB συσκευές που έχεις, μήπως κάποια βραχυκυκλώνει κάπου και σου τραβάει πολλά ampere από τη μητρική.

Link to comment
Share on other sites

gigabyte ειναι η μητρικη μου p800 κατι (δε θυμαμαι να αλλαξα μετα).... θα βγαλω το card reader που εβαλα τελευταιο να δω τι παιζει γιατι δε θυμαμαι αν το εκανε καπακι με το που το εβαλα -δε νομιζω ομως. Υπαρχει dual boot αλλα ειναι ρυθμισμενο να κανει Boot απο το σκληρο κατευθειαν, δεν εχω βαλει καμμια αλλη επιλογη.... για να δουμε τι θα παιξει!!!

Link to comment
Share on other sites

τελικα μαλλον την κανει το card reader... το αποσυνδεσα κι εκανε Boot αμεσως (αλλα μετα μου κολλησε στο φορτωμα των windows.... μαλλον ψαχνοτανε, θα το δω). Ευχαριστω παιδια -καμμια φορα δε βλεπουμε αυτο που ειναι κατω απο τη μυτη μας (ειδικα αν κανει και ζεστη!)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.