Jump to content

trendy

V.I.P.
 • Posts

  6,225
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by trendy

 1. Αν συνδέεις lan με lan τότε το ac-55u είναι dumbAP. Και τι σημαίνει δεν έχουν ίντερνετ; Παίρνουν IP από τον DHCP του Η300; Μπορούν να κάνουν ping το Η300; Μπορούν να κάνουν μία διεύθυνση στο ίντερνετ με όνομα και IP; Πχ. ping google.com , ping 8.8.8.8
 2. Το έβαλα στο πλυντήριο στους 70° με διπλή ταμπλέτα και ταμπλέτα καθαρισμού πλυντηρίου και έγινε λαμπίκο.
 3. Από άποψη ασφάλειας, opennic Από άποψη ταχύτητας κάνεις ένα τεστ με `nslookup www.example.com 1.1.1.1` και μία άλλη σελίδα με 8.8.8.8 να δεις από ποιον παίρνεις πιο γρήγορα απαντήσεις.
 4. Καλή ιδέα! Είχα δοκιμάσει κι εγώ με τον αφρό και ενώ είχε κάνει δουλίτσα βγάζοντας αρκετό ξίγκι, ο εξαεριστήρας πάλι δεν τραβούσε ιδιαίτερα.
 5. Δώσε του μία IP από το range που έχει το router του παρόχου σου. Αν για παράδειγμα το router έχει 192.168.1.1/24 δώσε την .2 . Επίσης καλό θα ήταν το router να μη δίνει αυτήν τη διεύθυνση σε dhcp, μπορεί να δίνει από .1.10-250 Κλείσε το dhcp στο access point και σύνδεσέ το από μία lan πόρτα στη lan πόρτα του router.
 6. Δεν προλαβαίνει να χτίσει η σκουριά αν αλλάζεις σε χειμερινά.
 7. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι αυτό. Αλλά για την τοπολογία που έχεις οτιδήποτε πέραν του dumbAP είναι πλεονασμός.
 8. Έχεις να δοκιμάσεις κάποιο άλλο router στη θέση του asus για να δεις αν πιάνει την ταχύτητα που πρέπει; Αν και θα σου πρότεινα να αποφύγεις το διπλό pppoe εξ αρχής. Είσαι βέβαιος ότι δε χρησιμοποιεί κάποια συσκευή που συνδέεται στο speedport το δίκτυο και να σου επηρεάζει τις μετρήσεις; Δεν ξέρουμε επίσης αν ο πάροχος βάζει κάποιο όριο στις πολλαπλές pppoe.
 9. Το καλώδιο είναι πιστοποιημένο ότι πιάνει τις ταχύτητες; Έχεις δοκιμάσει με ένα άλλο πιο κοντό καλώδιο με τις συσκευές προσωρινά κοντά η μία στην άλλη;
 10. Σηκώνεις pppoe και στο speedport και στο asus;
 11. Θα την χάσεις φυσικά, αλλά αυτό συμβαίνει διότι η τοπολογία σου είναι λανθασμένη. Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του asus θα πρέπει να βάλεις το speedport σε bridge mode με pppoe passthrough και να κουμπώσεις την wan του asus μόνο πάνω του. Όλες οι συσκευές μετά συνδέονται στο asus που θα σηκώνει το pppoe και θα διαχειρίζεται το δίκτυό σου (dhcp, dns, qos, κλπ)
 12. Αν θέλεις να κάνεις routing μεταξύ των 2 routers, τότε η wan του asus πρέπει να είναι στο ίδιο subnet με το speedport και η lan σε διαφορετικό. Όμως θα πρέπει παράλληλα να βάλεις ένα static route στο speedport για το subnet του asus (αλλιώς δε θα γνωρίζει πού να στείλει τα πακέτα) και να ανοίξεις το firewall του asus, το οποίο κανονικά πρέπει να κόβει ό,τι του έρχεται από την wan. Για το σενάριό σου ταιριάζει πιο πολύ να κάνεις το asus dumbAP και να είναι όλα στο ίδιο subnet.
 13. Βάζεις σε ένα τάπερ ένα δάχτυλο λευκό ξίδι και το αφήνεις να απορροφήσει τις μυρωδιές. Αν είναι μεγάλο το δωμάτιο βάζεις παραπάνω τάπερ.
 14. Καλύτερα πέρνα 2 καλώδια μέσα στο σωλήνα Κουβίδη ή το λάστιχο ποτίσματος. Σχετικά με τον τύπο καλωδίου δε θα δεις διαφορές ανάμεσα στα cat5e και cat6*, οπότε μην ξοδευτείς σε κάτι που ξεφεύγει.
 15. trendy

  COVID-19

  23 γραμμές, 5 κόμματα, μία τελεία, δύο αγγλικά ερωτηματικά, ένας τόνος, ζόμπις. Νομίζω αν τρόλαρε θα το έγραφε πιο προκλητικά. Μάλλον τον διόρθωνε ο κορέκτορας.
 16. Επειδή έχει αρχίσει να πηγαίνει μακριά η βαλίτσα. Έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία για το πώς στήνεται ένας mail server που δεν έχουμε απαντήσει σε 3 σελίδες ή απλώς θέλεις να κάνουμε κουβέντα στα how-to for dummies βίντεο που ανακαλύπτεις στο youtube;
 17. Η σύνδεση είναι μία τετραπλέτα source ip, source port, destination ip, και destination port. Αλλάζοντας το source port έχεις μία νέα σύνδεση.
 18. Μπορείς να ανοίξεις πολλαπλές συνδέσεις προς τον ίδιο host.
 19. Αν ανοίγεις πολλαπλές συνδέσεις, μπορεί να αθροιστεί με τον ίδιο τρόπο που αθροίζεται η ταχύτητα του κατεβάσματος. Αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λύση του VPS που ανέφερε ο Larry πιο πάνω.
 20. Οι πάροχοι μπορεί να κλείσουν τις πόρτες για να μην αρχίσει κάποιος πελάτης να σπαμάρει και μπει η IP ή το range τους σε μαύρη λίστα. Το να βγεις από μαύρη λίστα είναι κάπως πίπα και θέλουν να το αποφύγουν.
 21. Υπάρχουν τα relayhosts που μπορούν να πάρουν τα emails από τον client, αλλά δεν μπορούν να στείλουν απευθείας και τα προωθούν στον κατάλληλο mta για να τα στείλει.
 22. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα μπορούσε.
 23. Μπορεί να έχει οποιοδήποτε όνομα. mx 10 vrasidas.example.com. vrasidas IN A 192.0.2.123 123.2.0.192.in-addr.arpa PTR vrasidas.example.com. Προσοχή να είναι σωστά και στο SPF, αλλιώς μπορεί να μην περάσει τον έλεγχο του παραλήπτη.
 24. Δεν είδα το βίντεο. Όλα τα records πρέπει να είναι στην cloudflare, αφού εκεί είναι δηλωμένοι οι NS. Μπορεί να κάνει delegate κάποια subdomains σε άλλους ns όμως, αλλά δε νομίζω να ρωτάς αυτό.
 25. Αν ο registar προσφέρει και DNS, τότε by default θα δείχνει στους δικούς του και αν θέλεις να τους αλλάξεις δηλώνεις τους NS που θέλεις να είναι authoritative για το domain σου. .com TLD top level domain example.com SLD ή 2LD Secondary level domain www.example.com FQDN Fully Qualified Domain Name. Η σελίδα της kinamo λέει τα ίδια πράγματα που λένε και οι υπόλοιποι. By default έχουμε εμείς τις ζώνες σου, αν θέλεις να τις πας κάπου αλλού φτιάξε ένα NS. Επιπλέον είναι δυνατόν να έχεις έναν NS στην kinamo, έναν στην Godaddy, έναν στο σπίτι του, έναν στο πανεπιστήμιο κλπ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.