Jump to content

trendy

V.I.P.
 • Content Count

  6,048
 • Joined

 • Last visited

About trendy

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 04/28/1981

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Brno, Czech Republic
 • Ενδιαφέροντα
  Αυτοκίνητα, trance(uplifting, melodic, vocal, psy), wireless, κολύμβηση
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός Δικτύων

Recent Profile Visitors

3,406 profile views
 1. Απ' ότι φαίνεται το καταργήσανε μετά την κατακραυγή. https://www.newsone.gr/ellada/akyrothike-to-charatsi-ton-elta-sta-mikrodemata-me-entoli-tis-aade/?fbclid=IwAR0tYuBmAyxn0_LrMWlLCTBow7w7sPK4Bto7rO5Cp-UAZ5c8M2rlLcjyATA
 2. Κατά τα φαινόμενα σε γειώνει ο proxy. Δεν ξέρω αν φταίει κάτι άλλο βέβαια χωρίς τις ρυθμίσεις του server και του client.
 3. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ανέβασε το αρχείο ρυθμίσεων που χρησιμοποιείς και τα logs να δούμε τι παίζεται.
 4. Ναι για τον client είναι. Δεν έχω δουλέψει το πρόγραμμα του OpenVPN, αλλά λογικά το ίδιο θα είναι. Αλλιώς τα προσθέτεις στο αρχείο ρυθμίσεων .conf ή .ovpn
 5. Τι proxy είναι αυτός; HTTP, SSL, Socks; Ενδεικτικά https://openvpn.net/community-resources/connecting-to-an-openvpn-server-via-an-http-proxy/
 6. Ίσως χρειαστεί να βάλεις vlan στη wan πόρτα του ρούτερ που θα σηκώσει το pppoe, αφού δεν έχει επιλογή να κάνεις το bridge της dsl με κάποια συγκεκριμένη πόρτα στο μόντεμ. Αλλιώς τη βρίσκω σωστή τη λογική σου. Το DHCP μπορείς να το κλείσεις, εκτός αν συνδέσεις πάνω στο μόντεμ τηλέφωνα ή τηλεόραση. Πάρε ένα backup των ρυθμίσεων πριν ξεκινήσεις ώστε να κάνεις reset/restore αν γίνει στραβή.
 7. Είναι αρνητικό το νούμερο, άρα είσαι 4,55dBm κάτω από το ελάχιστο reference. Αυτό ίσως να μην είναι πρόβλημα της ένωσης όμως, μιας και δε νομίζω ότι μία επιπλέον ένωση προσθέτει τόση εξασθένιση. Πέραν των θεωρητικών, από ταχύτητες πώς πάει; Βλέπεις καθόλου λάθη στη γραμμή;
 8. Ναι, το εξηγώ στην τελευταία πρόταση. Μπορεί να σηκώνει διαφορετικά path για την τηλεφωνία και το ίντερνετ. Το πρώτο τερματίζει στο ρούτερ του παρόχου, το δεύτερο περνάει στις LAN πόρτες για να συνδεθεί κάποιο άλλο ρούτερ.
 9. Αν έχεις μόντεμ που μπορεί να γυρίσει σε bridge, τότε μπορείς να συνδέσεις το ρούτερ της επιλογής σου πάνω του και να σηκώσεις εκεί το pppoe ή να το αφήσεις να ρουτάρει και να προωθείς τα πάντα στο ρούτερ που θα κάνει απλώς NAT μεταξύ των δύο δικτύων. Για την τηλεφωνία είναι κάπως πιο περίπλοκο και ίσως χρειαστεί να επιλεγεί η δεύτερη λύση, ώστε να συνδέονται τα τηλέφωνα στο μόντεμ-ρούτερ του παρόχου και όχι στο ρούτερ σας.
 10. Δεν το λέω σε οποιονδήποτε εδώ μέσα, αλλά σε σένα που θα μπορέσεις να κολυμπήσεις. Είναι firmware για flash σε υπάρχουσες συσκευές, παίζει σε pc, παίζει και σε VM. Είναι η προσωπική μου επιλογή για πάνω από 10 χρόνια στα ρουτέρια μου.
 11. Έπρεπε ήδη να κοιτάζεις το traffic shaping και δη το SQM του OpenWrt.
 12. Μπες στο ρούτερ και κλείσε το DHCP. Στον υπολογιστή φτιάξε ένα bridge interface με μέλη το usb dongle και την ethernet. Άσε το να πάρει IP από DHCP από το κινητό της συζύγου.
 13. Κοίτα τα Unifi/Amplifi της Ubiquity, όπως είπε και ο Μηνάς. Ο controller μπορεί να τρέξει σε windows, mac, linux, και στο δικό τους μίνι στικ (cloud key). Προσωπικά το τρέχω σε ένα RaspberryPi. Αν πάρεις και το security gateway ή και κάποια switches της ίδιας οικογένειας θα έχεις έναν controller για όλο το οικοσύστημα. Αλλιώς το edgerouter θέλει το UNMS.
 14. Η καλύτερη λύση θα ήταν με ethernet. Θα μπορούσες να διαχωρίσεις και τα εσωτερικά σας δίκτυα κάπως. Με powerline θα μπορούσες να πάρεις κάποιο για δοκιμή και μετά να το επιστρέψεις στο μαγαζί εντός 2 εβδομάδων αν δε σου κάνει. Αλλιώς ασύρματα με WDS/Repeater που θα έχεις τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα από τις 3 επιλογές. Τέταρτη επιλογή είναι να πάρεις κάποια ασύρματη συσκευή που να συνδέεται ως client στο γείτονα και στο router σου με καλώδιο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.