Jump to content



S775 και usb3 , γίνεται ;


npetras

Recommended Posts

Πηγα προχτές στο Πλαίσιο και αγόρασα μια pci κάρτα για να βάλω usb3.0 στον υπολογιστή μου και για να συμπληρώσω το πακετάκι αγόρασα και ένα usb3 hub .Πωρωμένος εγώ οτι θα δώ τα απίστευτα gb/sec πάω χαρούμενος σπίτι και ξεκινάει το στήσιμο.

Τα κομμάτια που αγόρασα ήταν τα παρακάτω :

1.Turbo-X USB 3.0 x2 Ports (PCI-Express) - Controllers - Hub - plaisio.gr

2.Turbo-X USB Hub 3.0 CK-00171A - Controllers - Hub - plaisio.gr

Να πώ οτι έχω Asrock P4X3Deluxe (s775) . Το συνδέω λοιπόν σε pc1E όπως ζητάει , ανοίγει ο υπολογιστής την βλέπουν τα windows . Βάζεις drivers και μέχρι εκεί όλα καλά .

Πάω να συνδέσω τον 1ο usb3 σκληρό μου ,έναν My Book (με δικιά του τροφοδοσία ρεύματος) αλλα δεν τον αναγνωρίζουν τα windows καθόλου . Βάζω έναν δεύτερο usb3 ,έναν samsung (αυτός δεν έχει τροφοδοσία ρεύματος) και τον αναγνωρίζουν αλλα ως usb2.0 και μου πετάει το μήνυματάκι οτι αμα ο σκληρός συνδεθεί σε usb3.0 θα πηγαίνει πιο γρήγορα . Το σπάς ή δεν το σπάς . Το δε hub όταν το συνδέεις πάνω στον controller , τα windows τον αναγνωρίζουν ως usb 2.0 hub . Τι άλλαξα pc1e θύρα . Τι που το έβαλα σε PCi 2-E που και καλά γράφει οτι είναι συμβατό αλλα ουτε που το αναγνώρισε ο υπολογιστής . τίποτα:wall::wall::wall:

Τι να πώ ,ή υπάρχει ασυμβατότητα με την πλατφόρμα των quadcore , ή το πλαίσιο πουλάει μπαρούφες ή έπεσα σε χαλασμένο κομμάτι . Εκτός αν κάνω εγώ κάτι λάθος και δεν το γνωρίζω

ΑΝ έχει κάποιος αγοράσει controller για usb3 σε s775 platform και δούλεψε ας μας πεί ,μήπως και δούμε φώς.

Link to comment
Share on other sites

τα έκανα όλα αυτά . δεν ξέρω αν η ταχύτητα που βλέπω είναι usb3 . έβαλα να αντιγράψω μια ταινία 2.20 gb απο τον sataII που έχω ώς εσωτερικό και το αντίθετο . στην αντιγραφή έπιασε 70 mb/sec . στην ανάγνωση έπιασε για κλάσματα 1,05gb/sec κατέβηκε στα 320mb/sec και σταθεροποιήθηκε στα 220mb/sec μέχρι το τέλος της αντιγραφής . καλά είναι ;

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα ένας φίλος μου είχε πάρει και αυτός ένα USB 3.0 hub και οι συσκευές που συνέδεε πάνω του παίζανε μόνο σε USB 2.0. Τελικά έφταιγε το καλώδιο του hub. Για να παίξει το USB 3.0 πρέπει και οι δύο συσκευές να υποστηρίζουν USB 3.0, αλλά και το καλώδιο, και από ότι φαίνεται αρκετά καλώδια αν και θεωρητικά είναι ΟΚ, δεν είναι εν τέλει.

Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε ότι το καλώδιο ενός USB 3.0 dock που έχει ήταν ίδιο με του hub, οπότε απλά τα αλλάξαμε, πέταξε ένα φλασάκι USB 3.0 πάνω στο hub (που προηγουμένως έπαιζε σε 2.0 ταχύτητες) και ξαφνικά όλα καλά.

Επίσης κάτι δεν κατάλαβα καλά. Αν πιάνει 220 MB/sec τότε είσαι ΟΚ, αλλά για σκληρούς δίσκους μιλάμε ή SSD; Γιατί πολλά μου φαίνονται τα 220 με σκληρούς.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.