Jump to content



Ηλεκτρονικο τσιγαρο thread


ison

Recommended Posts

Εγώ προτείνω Smok t-dux 3.0.

To μόνο κακό είναι ότι έτσι και πας σε smoktech προϊόντα (με κεραμικό στην κεφαλή τους δηλαδή, δύσκολα θα γυρίσεις σε οτιδήποτε μη κεραμικό).

Για τον Ναυτίλο έχω να πω πως για τα λεφτά του δεν αξίζει. Τον έχω εδώ και ένα δίμηνο παρατημένο, αν και με την καινούρια κεφαλή BDC, μετά από πολύ στρώσιμο, μου έβγαλε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το ότι 2 ή 3 κεφαλές στο πακέτο των 5 μου ερχόντουσαν χαλασμένες, δε θα το σχολιάσω.

Όσον αφορά στους επισκευάσιμους, από την πρώτη εβδομάδα που άτμιζα πήρα (δώρο) έναν Killer 705 και έχοντας πειραματιστεί αρκετά από 1,2 μέχρι 2.2 Ohm σεταρίσματα, όπως επίσης και φυτιλάκι από 1-3mm, τον στήνω με κλειστά τα μάτια και επειδή τρίβομαι με την τοπική ατμιστική κοινωνία, όσοι τον δοκιμάζουν μου λένε ότι τα καταφέρνω ΑΡΙΣΤΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε βλαστήμησα.

Κατά τα άλλα όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, θες μια καλή και αξιόπιστη πηγή ρεύματος, κάτι σε τηλεσκοπικό ηλεκτρονικό mod που να παίρνει από 18350 μέχρι 18650 είναι ιδανικό. ΝΑΙ προτείνω Vamo V5 έχοντας δοκιμάσει διάφορα άλλα.

Επίσης πάρε μπαταρίες AW ακόμα και αν το Vamo τραβάει μαξ 5Α, τη δύναμη τους (10A) θα της δεις αργότερα σε μηχανικό mod που ίσως πάρεις, που δίνει ρεύμα ελεύθερα. Εναλλακτικά κοίτα Sony VTC 5 ή κάποια σειρά της Panasonic.

Έγινε επεξεργασία από bezdim
Link to comment
Share on other sites

Μια απλή ego μπαταρία και μία ρυθμιζομενης τάσης, π.χ. Vision Spinner , μαζί με δυο Mini Protank 3/ Aspire Vivi Nova , είναι μια πολύ καλή επιλογή για αρχή χωρίς να χρειαστείς να δώσεις πολλά χρήματα.

Αν δεις πως σε καλύπτει το η/τ και αποφασίσεις να συνεχίσεις το ατμισμα τότε μπορείς να πας σε ένα καλό μοντακι.

Τις δύο μπαταριές θα τις χρειαστείς για να μην ξεμεινεις από ρεύμα, και τους δύο ατμοποιητες για εύκολη αλλαγή γεύσεων.

Αν το ξεκινήσεις, θα σου πρότεινα για αρχή καπνικα υγρά με μεσαία / υψηλή νικοτίνη 12-18mg και οπωσδήποτε πριν αγοράσεις να τα έχεις δοκιμάσει.

Sent from LG G2

Link to comment
Share on other sites

Κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός, ξαναπροτείνω t-dux 3.0 για ego threading.

Πάρε zyx ένα τέτοιο και αν δε σου αρέσει ειλικρινά στείλε μου τον και στον αγοράζω με δικά μου έξοδα αποστολής. Ναι επιμένω στο κεραμικό με τα μπούνια. Το δηλώνω δημόσια.

In other news, πήρα το Frosty Tart της ελληνικής εταιριάρας που λέγεται Umami. Μένθολ, λεμονάκι και κρέμα. Το υγρό είναι σχεδόν διαυγές, γίνεται απλά λίγο πιο σκούρο στην 18άρα νικοτίνη (λόγω νικοτίνης).

Που θέλω να καταλήξω. Όσο πιο διαυγή και άγλυκα είναι τα υγρά τόσο πιο καλά "φέρονται " στις αντιστάσεις! Έχω δοκιμάσει σε διάφορα builds με killer όπου και 5ml μετά η αντίσταση ΕΛΑΜΠΕ σαν καινούρια, στο t-dux 3.0 και 4.0 (ίδια κεφαλή ακριβώς) αλλά και σε ναυτίλο με γυάλινο τανκ και bvc κεφαλή.

Πολύ πολύ πολύ καλή συμπεριφορά! Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Κατ' αντιστοιχία, τα σκούρα υγρά (όσα έχω δοκιμάσει από Liqua και Umami) με τη χρήση που κάνω, δίνουν περίπου το 50% με 30% λιγότερη ζωή στις αντιστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

δλδ ποσα cm ?

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Ελπίζω να σε καλύψει η παρακάτω φωτό. :)

Allmods_1_zpsd0f694b5.jpg

Έχουμε και λέμε. Από αριστερά προς τα δεξιά, και κατά σειρά μεγέθους.

1. E-Huge με τον σωλήνα επέκτασης και τον κλώνο του Kayfun στην έκδοση 26650. Το απόλυτο όπλο όσον αφορά την αυτονομία, με δύο δυνατές 26650 μπαταρίες μπορεί να σε πάει ακόμα για μία ολόκληρη βδομάδα, :o χωρίς να φορτίσεις μπαταρίες. Με αυτή τη σύνθεση το σετ ζυγίζει πάνω από 750 γραμμάρια, και μπορεί να χρησιμεύσει άνετα και ως φονικό όπλο, αν το κατεβάσεις με δύναμη στο κεφάλι ενός ανθρώπου, το πιθανότερο είναι ότι θα τον στείλεις να αναπαυτεί για πάντα εις τόπον χλοερόν! :rofl: Δεν συστήνεται για χρήση εκτός σπιτιού, εκτός εάν θέλεις να τραβάς όλα τα βλέμματα πάνω σου, να σε περνάνε για τρελό κτλ. Στα 46 ευρώ από το fasttech. Συνολικό μήκος του σετ: 29 εκατοστά.

2. Seven-22 με τον Ναυτίλο, με το υβριδικό τανκ και το σούπερ επιστόμιο του φίλου Zarras. Η χρυσή τομή για τα δικά μου γούστα, συνδυάζει τα περισσότερα πλεονεκτήματα των δύο κατηγοριών των ηλεκτρονικών mods, δηλ. των 18650 και 26650, ενώ είναι τουλάχιστον μία κατηγορία επάνω από τα υπόλοιπα, όσον αφορά ποιότητα κατασκευής, ακρίβεια στη μέτρηση των αντιστάσεων, ποιότητα και ομοιογένεια στο άτμισμα κτλ. Από τη πρώτη τζούρα μέχρι και τη τελευταία, τη στιγμή δηλ. που θα παραδώσει πνεύμα η μπαταρία, όλες οι τζούρες είναι ακριβώς το ίδιο γευστικά, και αυτό ελάχιστα (και πανάκριβα) mods μπορούν να σου το προσφέρουν. Το συγκεκριμένο σετ ζυγίζει περίπου 430 γραμμάρια, και μπορεί να σε πάει άνετα στις τρεις μέρες χωρίς να φορτίσεις τη μπαταρία. Στα 95 ευρώ από το ebay. Συνολικό μήκος του σετ: 21 εκατοστά.

3. Vamo V5 με τον Aspire BDC mini. Εδώ πάμε πλέον στα 18650 mods, και το Vamo V5 είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό και πολύ φτηνό ηλεκτρονικό mod για να ξεκινήσεις. Εδώ το βλέπεις στη μικρή διάταξη, με μία μπαταρία 18350 δηλαδή. Όλο το σετ αυτό δεν ξεπερνάει τα 200 γραμμάρια βάρος, αλλά υπολόγισε την αυτονομία του από έξι ώρες (μίνιμουμ), μέχρι 12 ώρες (μάξιμουμ), ανάλογα με τα πόσα βολτ και βατ θα ατμίζεις. Με τον σωλήνα επέκτασης για την μπαταρία 18650 ή τις δύο 18350 μπαταρίες, θα ξεπεράσει σε ύψος το Seven-22, και θα σε πάει στη μία μέρα περίπου αυτονομία. Στα 26 ευρώ από το fasttech ή στα 50 ευρώ από Ελλάδα. Συνολικό μήκος του σετ: 17 εκατοστά.

4. Μία τυπική 1300άρα μπαταρία eGo με τον Gemini mini. Με αυτές ξεκίνησα, αλλά δεν σου τις συνιστώ για κανένα λόγο, εκτός αν θέλεις τα απολύτως μικρότερα μεγέθη και βάρη. Η αυτονομία τους είναι αστεία, :haha: ενώ χρειάζονται συνήθως και κάμποσες ώρες για να φορτίσουν πλήρως. Καλύτερα να πας σε μία μπαταρία από τις καινούριες Spinner που σου λέει και ο φίλος @knight-77, παρά να πας σε οποιαδήποτε τύπου eGo μπαταρία. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία τιμών από 3 έως 25 ευρώ. Συνολικό μήκος του σετ: 18 εκατοστά.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να πούμε οτι η αυτονομία έχει να κάνει και με το ποσα ml ατμίζεις τη μέρα.

Εμένα με ~2ml και ~10-11W ρύθμιση, η AW 18350 700mAh(η μικρούλα δλδ), μου βγάζει μέρα(17ώρες πες) άνετα.

Link to comment
Share on other sites

In other news, πήρα το Frosty Tart της ελληνικής εταιριάρας που λέγεται Umami. Μένθολ, λεμονάκι και κρέμα. Το υγρό είναι σχεδόν διαυγές, γίνεται απλά λίγο πιο σκούρο στην 18άρα νικοτίνη (λόγω νικοτίνης).

Για πες μας πώς σου φάνηκε από γεύση και χτύπημα. Από ότι καταλαβαίνω δεν είναι καπνικό, αλλά γλυκίζει, έτσι δεν είναι;

Επίσης να πούμε οτι η αυτονομία έχει να κάνει και με το ποσα ml ατμίζεις τη μέρα.

Εμένα με ~2ml και ~10-11W ρύθμιση, η AW 18350 700mAh(η μικρούλα δλδ), μου βγάζει μέρα(17ώρες πες) άνετα.

Ακριβώς έτσι. Εγώ έχω φτάσει πλέον αισίως τα 5 ml ημερήσια κατανάλωση, οπότε οι 18350 μπαταρίες μου φαίνονται εντελώς ανεπαρκείς...

Έγινε επεξεργασία από YDinopoulos
Link to comment
Share on other sites

Παρομοίως.

Ατμιζω πλέον στα 10-11W ελέω του Kayfun και με ημερισια κατανάλωση 5ml περίπου.

Η μία 18650 2600mA με βγάζει ακριβώς μία ημέρα.

18350 μόνο για έξοδο και με άλλη μία σε κουτί για spare.

Sent from LG G2

Link to comment
Share on other sites

Για πες μας πώς σου φάνηκε από γεύση και χτύπημα. Από ότι καταλαβαίνω δεν είναι καπνικό, αλλά γλυκίζει, έτσι δεν είναι;

Ναι δεν είναι καπνικό, έχει το ίδιο χτύπημα με το frosty melontic, όντας πιο ουδέτερο σε γλυκήτητα. Απλά δεν σε κουράζει. Κάνει για πιπίλα όλη μέρα όπως λένε και κάποιοι. Γενικά τα υγρά της Umami με έχουν ενθουσιάσει γιατί μου βγάζουν ότι έχουν πολύ καλό δέσιμο τα συστατικά μεταξύ τους. Δε ξέρω πως να το εκφράσω αλλιώς.

Τα θεωρώ καλύτερα από της Liqua αν και το μενού των γεύσεων δεν είναι το ίδιο. Επίσης όπως ξαναείπα είναι ελληνικό προϊον, στην ίδια τιμή με το ξένο, οπότε γιατί να μη το στηρίξουμε.

In other news πάλι, μαγαζάτορας μου είπε πως τα "ιταλικά" υγρά είναι αισχρά ως επι το πλείστον, με εξαίρεση τα liqua που φτιάχνονται στην κίνα, τα οποία είναι αρκετά καλά. Ο ίδιος δυστυχώς την πάτησε και πήρε ένα κάρο ιταλικά, τα οπόια όπως μου είπε δεν προτείνει στους πελάτες, εκτός και αν τα ζητήσουν αυτοί.

Αυτές τις μέρες θα δοκιμάσω και κάποια γιαπωνέζικα (μάρκα δε θυμάμαι δυστυχώς, αλλά θα μάθω μετά) και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο, για κάνε δοκιμές σε υγρά και πες μας εντυπώσεις, μια κι εγώ είμαι σε αναζήτηση και άλλων γεύσεων που θα με ενθουσιάσουν. Πρέπει να το δοκιμάσω κι εγώ το Frosty Tart, ενώ δεν είχα ιδέα ότι η Umami είναι ελληνική εταιρία, :slap: εννοείται ότι αυτός είναι ένας λόγος παραπανω για να προτιμάμε τα υγρά της! :)

Να πω ότι όπως είδατε και στη προηγούμενη φωτό, χθες μου ήρθε το δεύτερο e-Huge από το fasttech, και επιτέλους δουλεύει μια χαρά. Απλά μετράει όλους τους ατμοποιητές κατά 0,1Ω παραπάνω στην αντίσταση, πολύ μικρό το κακό. Του βάζεις τα ανάλογα βολτ με αυτά που μετράει και όλα καλά.

Βέβαια, ο ενθουσιασμός μου για το e-Huge έχει πλέον σχεδόν εξαφανιστεί, και το πιθανότερο είναι ότι αν είχα ανακαλύψει πρώτο το Seven-22, δεν θα είχα παραγγείλει ποτέ το e-Huge. Το Seven-22 υπερέχει παντού πλην της αυτονομίας, εκεί το e-Huge δεν έχει αντίπαλο από κανένα mod.

Χτες έβγαλα για πρώτη φορά από το κουτί και δοκίμασα τον RG500 από το fasttech. Είναι αυτός εδώ. Τον έβαλα στο e-Huge με τις δύο γαϊδούρες Enerpower μέσα. :rofl: Έρχεται με δύο αντιστάσεις, μία τοποθετημένη στα 2,2Ω και άλλη μία στο κουτί στα 1,8Ω. Το e-Huge τον μετράει στα 2,3Ω.

RG500ampe-Huge_1_zpsca26f770.jpg

Ο RG500 θυμίζει πολύ στα χαρακτηριστικά του τον Ναυτίλο, είναι στα 22 χιλιοστά διάμετρο, παίρνει κι αυτός 5 ml υγρό, ξεβιδώνει και γεμίζει από το κάτω μέρος αναποδογυρισμένος, όπως ακριβώς κι ο Ναυτίλος κτλ. Το fasttech ισχυρίζεται ότι είναι pyrex το εσωτερικό διάφανο δοχείο του. Για ατμοποιητή των 7 ευρώ που έρχεται κιόλας με δύο αντιστάσεις, το φινίρισμα είναι άνω του μετρίου.

Το χτύπημα του RG500 είναι απίστευτο, :boxed: θυμίζει αυτό του Kayfun και είναι πολλαπλάσιο του Ναυτίλου, φανταστείτε ότι του έβαλα ένα υγρό κεράσι της Hangsen στα 6mg νικοτίνη, κι αναγκάστηκα να κατεβάσω τα βατ στο e-Huge μόλις στα 7 και στα 4 βολτ, για να μπορέσω να τον αντέξω. Ακόμα και στα 7 βατ ο RG500 βγάζει απίστευτο ντουμάνι, μεγαλύτερο κι από αυτό του Ναυτίλου!

Τα αρνητικά του είναι ότι δεν δείχνει σταθερός, κάθε τζούρα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη, :rofl: πραγματικά δεν ξέρεις τι θα περιμένεις κάθε φορά. Κάποια στιγμή έκανε κάτι απίστευτους θορύβους και σφυρίγματα, σκεφτόμουν "βρε λες να εκραγεί μπροστά στο πρόσωπό μου;" :hehe:

Επίσης έχει ελαφρά διαρροή από τον πόλο του απευθείας επάνω στον floating πόλο του e-Huge, με αποτέλεσμα να τον ξεβιδώνω κάθε μερικές ώρες για να σκουπίσω με μια μπατονέτα τον πόλο του e-Huge. Θα τον δοκιμάσω και με το Seven-22 και θα σας πω περισσότερα, ενώ πρέπει φυσικά να δοκιμάσω και την κεφαλή των 1,8Ω.

Για ατμοποιητής των 7 ευρώ πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές...

Link to comment
Share on other sites

Κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός, ξαναπροτείνω t-dux 3.0 για ego threading.

Πάρε zyx ένα τέτοιο και αν δε σου αρέσει ειλικρινά στείλε μου τον και στον αγοράζω με δικά μου έξοδα αποστολής. Ναι επιμένω στο κεραμικό με τα μπούνια. Το δηλώνω δημόσια.

Aυτό λες?

Smoktech T-Dux 3.0 Glass Clearomizer - Vapeclub.gr

22mm δεν βρήκα όμως...

Εδιτ: Αυτό μάλλον λες ε?

http://www.smoktech.com/product_10086.html

Έγινε επεξεργασία από Samael
Link to comment
Share on other sites

όχι φίλε μου το μικρό εννοώ, όχι το 22άρι.

Ναι μεν δεν ταιριάζει αισθητικά σε mods,αν και στο vamo μου πάνω δε με πείραξε καθόλου μα καθόλου, αλλά το μικρό (3.0) έχει πιο σωστό airflow από το 4.0. Το θέμα του airflow το είχε θίξει και ο gewre.

Προσωπικά τον 4.0, τον χρησιμοποιώ με ένα 510-510 adaptor από τον Killer, μιας και δίνει άπειρα πιο πολύ airflow έτσι, γι αυτό και προτείνω τον 3.0 μέχρι η smoktech να βγάλει v2 του 4.0.

Ο μικρός λοιπόν, έχει γυαλί μέσα και ατσάλι έξω, είναι φτηνός, με πολύ ωραία σπειρώματα γενικά. Στα 6w βγάζει πάρα πολύ ντουμάνι.

Μειονεκτήματα:

Αν έχεις συνηθίσει να τζουράρεις σα να τραβάς από αργιλέ, θα τον πλημμυρίζεις ανά 5 λεπτά. Θέλει μια απαλή τζούρα, αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις αυτό. Ενναλακτικά του δίνεις 8 ή 9 βαττ και είσαι οκ.

Out of the box νομίζω πλέον ότι κυκλοφορεί με dual coil αντίσταση στα 1.8Ω. Οι dual coil πάντα έχουν πιο σφικτό airflow και δε διαβρέχονται τόσο εύκολα, στην αρχή τουλάχιστον, μετά λειτουργούν τέλεια.

Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο single coil κεφαλές όπου βρω, αλλά t-dux 3.0 - 4.0 single coil κεφαλές δε βρίσκεις πια στην ελλάδα, με εξαίρεση τον τύπο που ψωνίζω τακτικά από το ηράκλειο. Κάτι παίζει με τη διαθεσιμότητα. Η λύση ήταν να βγάζουμε καπάκια από t-dux 3.0-4.0 κεφαλές και να τις βάζουμε σε t-dux 2.0, και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο και με το ίδιο κόστος μιας και ανακύκλωνα ουσιαστικά καπάκια από τις παλιές κεφαλές.

Και ίσως εγώ να υπερβάλλω, αλλά ο αδερφός μου ξεκίνησε άτμισμα με κάτι σε στυλ kanger evod, και μόλις τους έδωσα να δοκιμάσει το κεραμικό του smok, απλά δε ξαναγύρισε πίσω. Και η διαφορά κόστους είναι αστεία μιας και οι σάπιες κεφαλές κοστίζουν 2,5 και του smok με κεραμικό 3 ευρώ.

Rebuild ουσιαστικά δε γίνεται, το έχω παλέψει παααααααρα πολύ:p.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στους λαμπιτες συνατμιστες!

Θα ήθελα να προσθέσω κάποιες εντυπώσεις από τον κλώνο 1:1 Kayfun μετά από ένα μήνα συνεχούς χρήσης.

Συνοπτικά να πω πως έχει γίνει ο βασικός και μόνος ατμοποιητης που χρησιμοποιώ!

Πλέον ειλικρινά δεν μου κάνει καρδιά να ατμισω σε κανέναν εργοστασιακο.

Ξενερώνω τη ζωή μου κανονικά.

Η γεύση, το ντουμάνι και το χτύπημα είναι σε άλλο επίπεδο.

Ακόμα και η αίσθηση της τζουρας είναι διαφορετική.

Πολύ πιο γεμάτη και πλούσια.

Τα 32$ όχι μόνο τα αξίζει, αλλά μην πω πως είναι τρελή ευκαιρία για τα χρήματα που ζητάει.

Είμαι τόσο πολύ ικανοποιημένος που θέλω να πάρω και τον αυθεντικό μιας και από ότι λένε είναι ακόμα καλύτερος αν και ειλικρινά δεν ξέρω πόσο παραπάνω.

Σίγουρα πάντως θέλω να τον δοκιμάσω.

Πολύ σημαντικό το πόσο εύκολος είναι στο στήσιμο.

Πλέον έχω πάρει τον αέρα και το πολύ σε είκοσι λεπτά τον έχω πλυνει, τυλίξει micro coil και περάσει βαμβακι.

Απόδοση άνω του μετρίου ακόμα και στο πρώτο "πρόχειρο " στήσιμο, και από εκεί και πέρα ατμιστικος παράδεισος.

Η πλάκα είναι πως έλεγα πως θα μείνω μόνο σε εργοστασιακους για την ευκολία των κεφαλών :p

Πλέον όλοι θα πάνε προς πώληση.

Sent from LG G2

Έγινε επεξεργασία από knight_77
Link to comment
Share on other sites

Βαμβάκι χρησιμοποιώ οργανικό το οποίο το παίρνω σε μορφή pads.

Έτοιμο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

Δεν το βράζω, δεν υπάρχει λόγος στο οργανικό άλλωστε.

Προαιρετικο είναι.

Βέβαια όποιος θέλει το βράζει για κάνα τέταρτο, κακό δεν κάνει.

Σύρμα έχω δοκιμάσει 0.25 και 0.28 Kanthal, σε διάφορα Ω, από 1.3-1.8.

Καλύτερη απόδοση είδα με το 0.28 σε αντίσταση 1.8Ω. Μικρή μεν αλλά υπαρκτή.

Ατμιζω στα 10-11W τα οποία είναι υπεραρκετα, δεν χρειάζεται παραπάνω.

Στο επόμενο στήσιμο θα ανεβάσω και κάποιες φώτος από το build να δείτε :)

Sent from LG G2

Έγινε επεξεργασία από knight_77
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο βρε παιδιά που τα καταφέρνετε με τους επισκευάσιμους, εγώ προς το παρόν τον έχω παρατήσει τον κλώνο του Kayfun στην άκρη. :(

Δοκίμασα και με τις δύο έτοιμες φυτιλοαντιστάσεις που είχε στο κουτί, η πρώτη έδειχνε 2Ω στο Seven-22 και η δεύτερη 1,2Ω. Την πρώτη που έδειχνε 2Ω την έστησα εντελώς χάλια, το καταλάβαινα κι εγώ. Η δεύτερη στα 1,2Ω έδειχνε πολύ καλύτερη. Η γεύση που έδινε ήταν όντως απίστευτη στο Frosty Peach της Umami, κάποιες στιγμές νόμιζα ότι είχα ένα πιάτο με ροδάκινο μπροστά μου και το έτρωγα!

Ταυτόχρονα όμως το χτύπημα ήταν απίστευτο, δεν μπορούσα με τίποτα να το ανεχτώ, συνέχεια μου έφερνε κάψιμο στο λαιμό. Με την αντίσταση των 1,2Ω αποκαλυπτόταν και η μοναδική σοβαρή "αχίλλειος πτέρνα" του Seven-22, που δεν δίνει στις χαμηλές αντιστάσεις κάτω από τα 1,4Ω λιγότερα από 9-10W, ακόμα κι αν το έχεις ρυθμίσει στα 7W. Πάνω από τα 1,4Ω αντίσταση το Seven-22 έρχεται στα ίσια του και δίνει ακριβώς αυτό που του ζητάς στα βατ.

Αλλά και με το Vamo V5 που δοκίμασα τον Kayfun στα 1,2Ω και 7W ρεύμα, πάλι είχα κάψιμο στο λαιμό, οπότε δεν υπήρχε λύση. Το μοναδικό που απέμενε ήταν να αραιώσω το Umami Frosty Peach με άλλο υγρό στα 0mg νικοτίνη για να δω εάν θα μπορούσα να αντέξω το χτύπημα, αλλά δεν έχω κάτι αυτή τη περίοδο που να ταιριάζει.

Το άλλο, ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτόν τον αναθεματισμένο κλώνο του Kayfun, είναι οι διαρροές. Αυτό το πράγμα θυμίζει σουρωτήρι, χάνει από παντού! :TD: Με την οποιαδήποτε πίεση που θα ασκήσεις στο σώμα του ατμοποιητή, χάνει υγρό επιτόπου από το μεσαίο κομμάτι, δηλαδή το polycarbonate με τα δύο μεταλλικά τμήματα πάνω και κάτω. Ακόμα χειρότερες διαρροές παρουσιάζει όμως από τη τρύπα του αέρα. Στα καλά καθούμενα, και χωρίς κανένα λόγο, αρχίζει και τρέχει υγρό από εκεί! :o

Υποψιάζομαι ότι μου έχει κάτσει ελαττωματικό κομμάτι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι πυρηνική φυσική, ορεξη και λίγο χρόνο να έχεις μόνο.

Πάντως 7W είναι υπερβολικά λίγα σε επισκευασιμο.

Παίζει ρόλο βέβαια και η αντίσταση και το όλο στήσιμο αλλά ο γενικός κανόνας είναι 9W και άνω.

Το χτύπημα είναι λογικό να είναι περισσότερο.

Οπότε ευκαιρία είναι να χαμηλώσεις νικοτίνη.

Όσο για τις διαρροές, τσέκαρε αν όλα τα o rings στα επιμέρους κομμάτια είναι στη θέση τους και ειδικά εκείνο στην κορυφή, εκεί δλδ που καταλήγει η καμινάδα.

Και πάντα η πλήρωση υγρού από το κάτω μέρος, ξεβιδωνοντας την βίδα.

Γεμίζει και από πάνω αλλά θέλει τρόπο διαφορετικά έχεις διαρροή και παίρνει λιγότερη ποσότητα υγρού.

Το πολύ πολύ έρχεσαι και τον στήνουμε παρέα :-)

Sent from LG G2

Έγινε επεξεργασία από knight_77
Link to comment
Share on other sites

Όσο για τις διαρροές, τσέκαρε αν όλα τα o rings στα επιμέρους κομμάτια είναι στη θέση τους και ειδικά εκείνο στην κορυφή, εκεί δλδ που καταλήγει η καμινάδα.

Το πολύ πολύ έρχεσαι και τον στήνουμε παρέα :-)

Sent from LG G2

Αυτό είχα υποψιαστεί κι εγώ φίλε [MENTION=334]knight_77[/MENTION], παρόλο που είμαι εντελώς άσχετος από επισκευάσιμους. Παρατηρώντας άλλους ατμοποιητές όπως ο RG500 και ο Ναυτίλος, κατάλαβα, απλά πηγαίνοντας με τη λογική, ότι η καμινάδα που καταλήγει στο πάνω μέρος του Kayfun θα πρέπει να σφραγίζει από αέρα. Πώς όμως να σφραγίζει στον δικό μου κλώνο του Kayfun, αφού όπως ήρθε από μαμά, δεν είχε καθόλου o ring σε εκείνο το σημείο; :o

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι απερίγραπτοι Κινέζοι που τον κατασκευάζουν, δεν έβαλαν καν ένα τέτοιο o ring στο σακουλάκι με τα αξεσουάρ, έχουν βάλει μόνο τέσσερα μεγάλα ανταλλακτικά o rings! :tomato:

Πριν από μερικές μέρες λοιπόν, προσπάθησα να σταματήσω τις διαρροές στον Kayfun βάζοντας σε εκείνο το σημείο ένα o ring που έβγαλα από το επιστόμιο από έναν CE4. Το πείραμα δεν πέτυχε, το συγκεκριμένο o ring ήταν μικρότερο σε διάμετρο από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να έχω ανεξέλεγκτες διαρροές υγρού από την τρύπα του αέρα, να τα πάρω στο κρανίο και να τον παρατήσω στην άκρη τον Kayfun. :TD:

Χτες αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω, κι αυτή τη φορά του έβαλα στη καμινάδα ένα από τα δύο λευκά o rings που μου είχαν περισσέψει από το επιστόμιο του φίλου Zarras, αυτά που βλέπετε δεξιά στη φωτό.

Billydriptip3_zps4833839b.jpg

Λοιπόν, το συγκεκριμένο o ring αποδείχτηκε εξαιρετικό για τη δουλειά αυτή, είναι ένα κλικ μεγαλύτερο σε διάμετρο από το πάνω μέρος της καμινάδας του Kayfun, το έσπρωξα λοιπόν με το κατσαβιδάκι και μπήκε στη θέση του πολύ σφιχτό, οπότε δεν υπάρχει και περίπτωση να χαθεί στο πλύσιμο των εξαρτημάτων του Kayfun, μια και δεν πέφτει από εκεί μόνο του με τίποτα! :T:

Αυτό ήταν παιδιά, από χτες το απόγευμα είτε με μισογεμάτο τανκ είτε με εντελώς γεμάτο δεν έχω πλέον καμμία διαρροή στον Kayfun! :T:

Τώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να τον συνηθίσω. Η γεύση του υγρού είναι ανυπέρβλητη, όπως έχω ήδη πει, είναι πολλές κλάσεις επάνω από οποιονδήποτε άλλο ατμοποιητή έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Ταυτόχρονα, το χτύπημά του είναι στο διάστημα, με σκοτώνει κανονικά στο λαιμό με το υγρό μου Frosty Peach της Umami στα 9 mg νικοτίνη! :rofl:

Το μοναδικό σημείο που χάνει ο Kayfun είναι στο ντουμάνι, ο δικός μου τουλάχιστον παράγει περίπου το μισό ντουμάνι από ότι ο Ναυτίλος, με αυτή τη διάμετρο στη τρύπα αέρα βέβαια. Όλα αυτά επίσης με τη δεύτερη έτοιμη φυτιλοαντίσταση που υπήρχε στο κουτί, η οποία μετριέται στα 1,2 με 1,3Ω όπως βλέπετε και στη φωτό. Δεν έχω ιδέα βέβαια πόσο καλύτερος θα μπορούσε να γίνει με στήσιμο από το μηδέν με σύρμα και βαμβάκι, με διπλή φυτιλοαντίσταση κτλ.

Seven-22ampKayfunklone_5_zps3807b46e.jpg

Ένα τελευταίο αρνητικό στοιχείο στη συγκεκριμένη έκδοση 26650 του Kayfun, είναι το επιστόμιο, που είναι πολύ χοντρό και άβολο. Προσπάθησα να το αντικαταστήσω με αυτό που είχε ο Ναυτίλος από μαμά, αλλά τζίφος. Η διάμετρος της τρύπας στο επάνω μέρος του Kayfun είναι μικρότερη από ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανένα στάνταρντ 510 επιστόμιο, δεν χωράνε στη τρύπα του Kayfun! :o

Αφού προσπάθησα και με το επιστόμιο του φίλου Zarras χωρίς επιτυχία, ξαναπροσπάθησα, βάζοντας πολλή δύναμη και σπρώχνοντάς το κόντρα σε έναν τοίχο, :o να βάλω το επιστόμιο του Ναυτίλου στον Kayfun. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκε μεν μέχρι τη μέση, και παρόλο που το o ring φαινόταν, σφράγιζε ικανοποιητικά και μπορούσα να ατμίσω κανονικά.

Η πολύ μεγάλη πλάκα ήταν αργότερα, όταν προσπάθησα να το ξαναβγάλω από τον Kayfun! :rofl: Είχε βέβαια σφηνώσει τόσο πολύ, που δεν έβγαινε με τίποτα! Το τι πατέντες έκανα για να καταφέρω να το βγάλω, θα έπρεπε να σας γράψω ένα σεντόνι για να τις περιγράψω... :p

Και βέβαια να συναντηθούμε κάποια στιγμή φίλε [MENTION=334]knight_77[/MENTION] για να τον στήσεις κι εσύ. Εγώ θα πρότεινα επίσης, όσοι ατμίζουμε κι είμαστε Αθήνα, να κανονίζαμε κάποια στιγμή να βρεθούμε για καφέ και ανταλλαγή απόψεων. Τι λέτε;... :yes4:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.