Jump to content

no boot....no post....no nothing

τακης

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα

Σήμερα το απόγευμα αγόρασα μία msi H61mu-e35 b3/s1155 http://www.msi.com/product/mb/H61MU-E35--B3-.html#/?div=Overview και έναν celeron g530

(αναβάθμιση htpc).

Ξήλωσα τα παλιά πράγματα που δουλεύαν ρολοι και εβαλα τα καινούργια αλλά no post....no beep...no nothing...

Nα σημειώσω τα εξής.

α)Για μνήμες έχω βάλει κατι mushkin ddr3 που δουλεύουν στο 1.60v-165v ενώ η μητρική θέλει 1.50v (ρώτησα πωλητή και τεχνικό και μου είπαν no problem δουλεύουν)

β)το psu μου ειναι ενα tagan 480w και οταν το κλείνω,μετά απο 3-4 δυτερόλεπτα ξαναξεκινάει.

γ)και χωρίς μνήμες επάνω παλι δεν κάνει beep.

καμιά ιδέα?:help:

Συμφωνα με το site της msi , ο επεξεργαστής σου υποστηρίζεται από το BIOS 7680vAB το οποίο έχει ημερομηνία έκδοσης 5/9/2011. Αν η μητρική σου έχει ημερομηνία κατασκευής πρίν απο αυτή τώρα την πας πίσω σου βάζουν το καινουργίο BIOS και είσαι κομπλε.

Ριξε μια ματια μηπως εχεις ξεχασει καποια μεταλλικη βαση στηριξης που ενω χρειαζοταν για το παλιο ΜΒ δεν χρειαζεται και βραχυκυκλωνει στο καινουργιο...

[MENTION=2699]pithiki[/MENTION].....το κοίταξα ρε φίλε δεν είναι αυτό....:)

[MENTION=12837]pitogiros[/MENTION].....παίζει αυτό που λες αλλά θύμισε μου πως βρίσκω την ημερομ. παραγωγής?:) Rev.2 είναι αν βοηθάει.

το τροφοδότικο όμως μου λες γιατί όταν κλείνω το pc ξαναξεκινάει μόνο του?:confused:

Απο το site παλι της Msi αν πας για έλεγχο warranty όπου βάζεις τον κωδικό p/n που έχει στο κουτί της

Συνήθως είναι ένας τετραψηφιος κωδικός αμέσως μετά το μοντέλο

όπως εξηγεί στο παράδειγμα

Example 1. 865PE NEO2-PLS 0402XXXXXX.

(865PE NEO2-PLS refer to product name,0402 represents manufacture year as 2004, subsequent 2 digits represent manufacture month as February)

Example2. 42SXXXXXX

(42 represents its manufacture date as February'2004 by MSI)

Το τροφοδοτικό για να ξεκινήσει την εντολή την παίρνει απο την μητρική πάντα. Άρα στην περίπτωση σου η μητρική στέλνει συνέχεια την εντολή (δίνει συνέχεια ground στο πιν που έχει το πράσινο καλώδιο στο 24πινο).

Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα ότι δεν βλέπει τον επεξεργαστή/ ή προβλημα της μητρικής. Αν δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σε άλλη Mobo που να δουλευει δεν θα στο κάνει.

Απο το site παλι της Msi αν πας για έλεγχο warranty όπου βάζεις τον κωδικό p/n που έχει στο κουτί της

Συνήθως είναι ένας τετραψηφιος κωδικός αμέσως μετά το μοντέλο

όπως εξηγεί στο παράδειγμα

Εκανα register τη μητρική αλλά δεν βρήκα το που κάνεις έλεγχο.....το S/N μου είναι:

040B1103481583

cheers για τη βοήθεια κιόλας.:)

http://service.msicomputer.com/msi_user/barcodeImage/MB_1_datecode.jpg

Συμφωνα με το παράδειγμα.

Μετα τα 4 στοιχεία "040B"

έχεις το νούμερο 1103 δηλαδη 3ος του 2011

gahhh......δηλαδή πίσω για update.......:wall:

thx ρε pitogire.:beer:

Η μνήμες τι λες θα παίξουν που είναι 1.60v-1.65v και θέλει 1.50v?

Στην πλειονότητα οι μητρικές τις postαρουν στα 1333 και κάτω όπου όλες δουλέυουν με 1.5. Για να τις πας στα ονομαστικά που αναφέρουν στο κουτί 1666 ,1800,2033 οτιδηποτε τότε θες το βολτ που λενε 1.65 και ακόμα και εκεί πολλές δουλέυουν και χωρίς το ανέβασμα. Το 1.5 είναι το ονομαστικό της ddr3 οπότε είναι όλοι υποχρεωμένοι οι κατασκευαστές να το τηρούν τουλάχιστον στο Minimoun preset χρονισμού που έχουν στο eeprom τσιπακι .

Στην πλειονότητα οι μητρικές τις postαρουν στα 1333 και κάτω όπου όλες δουλέυουν με 1.5. Για να τις πας στα ονομαστικά που αναφέρουν στο κουτί 1666 ,1800,2033 οτιδηποτε τότε θες το βολτ που λενε 1.65 και ακόμα και εκεί πολλές δουλέυουν και χωρίς το ανέβασμα. Το 1.5 είναι το ονομαστικό της ddr3 οπότε είναι όλοι υποχρεωμένοι οι κατασκευαστές να το τηρούν τουλάχιστον στο Minimoun preset χρονισμού που έχουν στο eeprom τσιπακι .

τα σπασες....ωραίος :T:....μέχει φάει η αγωνία βλέπεις να δω κατανάλωση και αν παίζει χωρίς κάρτα γραφικών 1080p:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.