profitis Posted February 3, 2012 #1 Share Posted February 3, 2012 Χαιρετώ όλη την κοινότητα! Αφού επιτέλους πέσανε οι τιμές στις DDR3, ήρθε ο καιρός για μια μικρή αναβάθμιση! Το σύστημα που έχω είναι ένας Core i7 860, στα 2,8 gHz στο socket 1156. H μητρική μου είναι η Asus P7P55D-pro και οι μνήμες που έχω οι G-skill F3-12800 CL7- 4GBECO. (φαίνεται και στο screenshot απο το cpu-z) Από το BIOS της μητρικής εχω βάλει το auto overclock mode αλλά στο daily/user mode (οπως τέλος πάντων το λένε, δεν θυμάμαι) που αναλόγως αν χρειαστεις γκάζια υπερχρονίζει. Ορισμένες απορίες τώρα...Θυμάμαι οτι οι μνήμες μου είχανε max bandwidth 1600ΜΗz, αν δεν κάνω λάθος το υποδηλώνει και το όνομα τους. Το cpu-z βγάζει max bandwidth 10700 αντί για 12800. Λογικά το auto mode της μητρικής το έχει ρίξει για οικονομία στη κατανάλωση; Κάνω κάτι λάθος ή εχω καταλαβει λάθος το όλο θέμα ; Ψάχνω ενα set ίδιες μνήμες ακριβώς αλλα δεν βρίσκω.To πιο κοντά που έχω βρει είναι αυτές : G.SKILL F3-10666CL8D-4GBECO 4GB (2X2GB) που απ όσο εχω καταλαβεί φτάνουνε μέχρι 1333MHz. Αν τις αγοράσω γενικά θα είμαι οκ σε άποψη συμβατότητας; Γενικώς ποιος ειναι ο καλύτερος συνδυασμός αναβάθμισης/ρύθμισης στις μνήμες μου; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Posted February 3, 2012 #2 Share Posted February 3, 2012 παρε αυτες κ πουλα τις αλλες κ θα κανεις την δουλεια σου αφοβα σχετικα με το πανε δεν πανε στα 1600 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit*.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
profitis Posted February 3, 2012 Author #3 Share Posted February 3, 2012 Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Απλά δεν θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να τις πουλάω και να αγοράζω τελείως καινούργιο σετ, ασε που θα κοστίσει πολυ περισσότερο (πόσο να πιασουν τώρα τα 4GB που εχω κιολας Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Posted February 3, 2012 #4 Share Posted February 3, 2012 Το πιο σωστο ειναι να ειναι ολες ιδιες. Εσυ θες να κρατησεις τισ δικες σου οποτε θα σου σου προτεινα να παρεις αλλα 2χ2GB απο καποια που υπαρχει αποθεμα ωστε αν εχεις προβλημα να πουλησεις αυτες που εχεις και να παρεις αλλα 2χ2 ιδιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Posted February 11, 2012 #5 Share Posted February 11, 2012 γενικα οποια εταιρια και να βαλεις μνημες δεν θα εχεις προβλημα ασυμβατοτητας πολυ σπανιο να εχεις προβλημα παρε τις πιο φθηνες - ομορφες και ειναι ιδια ταχυτητα με αυτες που εχεις γιατι στην πραξη δεν καταλαβαινεις διαφορες μεταξυ τους οποτε μην σκοτιζεσαι τζαμπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
deminhio Posted February 15, 2012 #6 Share Posted February 15, 2012 Παιδιά, είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα και γίνετε μπάχαλο στο forum , πείτε μου γί'αυτές της ram αξίζουνε , και σαν μάρκα αν έχει αξιοπιστία;pc1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Posted February 15, 2012 #7 Share Posted February 15, 2012 Παιδιά, είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα και γίνετε μπάχαλο στο forum , πείτε μου γί'αυτές της ram αξίζουνε , και σαν μάρκα αν έχει αξιοπιστία;pc1καλες ειναι φιλε μου αλλα γνωμη μου ειναι καλυτερα ψαξε για μεταχερισμενεςγια να σου βγει πιο φθηνα και θα κανεις και την ιδια δουλειαΟσο για την εγγυηση και οι μεταχεισμενες εαν πωλητης εχει αποδειξη θα εχεις lifetime εγγυησηΑυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Posted February 15, 2012 #8 Share Posted February 15, 2012 Εχω την εντύπωση οτι για τις lifetime εγγύηση δεν χρειάζεται καν απόδειξη, καλύπτονται απο τις κατασκευάστριες εταιρείες Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Posted February 17, 2012 #9 Share Posted February 17, 2012 Εχω την εντύπωση οτι για τις lifetime εγγύηση δεν χρειάζεται καν απόδειξη, καλύπτονται απο τις κατασκευάστριες εταιρείεςδεν νομιζω να ισχυει αυτο καθως με αυτη την λογικη εαν καποιος κλεψει μνημες απο καποιον η καποιο καταστημα εχει εγγυησηη αποδειξη ειναι απαραιτητη για να φενεται η αγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Posted February 17, 2012 #10 Share Posted February 17, 2012 Εγω πάντως εχω κάνει RMA σε δισκο χωρίς τίποτα και ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι ισχύει το ιδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Posted February 17, 2012 #11 Share Posted February 17, 2012 Εγω πάντως εχω κάνει RMA σε δισκο χωρίς τίποτα και ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι ισχύει το ιδιοΣε καταστημα αποκλειεται να γινεταιτωρα απευθειας στην εταιρια ισως σε καποιες περιπτωσειςπαρολα αυτα εχει ενα ρισκο μεγαλοΔικη σιυ η αποφαση dude Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Posted February 18, 2012 #12 Share Posted February 18, 2012 Μα για τις εταιρείες μιλάω και πιο πάνω, οχι τα καταστήματα. Κανένα ρίσκο, έστειλα οτι μου ζήτησαν (διάγνωση ,τύπο δισκου, σειριακό αριθμο) μου είπαν οκ για rma και μετά έστειλα τον δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.