Jump to content



νεο pc=νεα οθονη


ddd13

Recommended Posts

Γεια σας παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ,και θα ηθελα να κουσω τις γνωμες σας.Επειδη προκειται να αγορασω ενα νεο pc σκεφτομαι να κανω και μια μεταβαση απο οθονη CRT σε TFT.Και καλυτερη για τα ματια μου θα ειναι και θα εξοικονομησω και χωρο στο γραφειο μου και οπως και να να το κανουμε ειναι αλλη αισθηση.;) Βεβαια πολλοι μου λενε να παρω καλυτερα μια 19" CRT αλλα θελω TFT!!:cry: :cry:

Tα προβληματα μου ομως ειναι δυο.

1)Τα καμενα πιξελς που ειναι πιθανον να εμφανιστουν

2)Το ghost effect(που αν δεν κανω λαθος επηρεαζει τα παιχνιδια δηλαδη οταν κοιτας την οθονη απο αλλη γωνια πιθανον να ειναι λιγο αχρωμα θολα κτλ ε?)

Λοιπον το πρωτο προβλημα σκεφτομαι να το λυσω παιρνοντας μια LG που σου δινει εγγυηση απο 1 καμενο πιξελ ενω αρχικα ειχα ξεκινησει για ανα αγορασω σονυ.Σωστος?

Οσον τωρα αναφορα το 2ο ποιο μοντελο της LG μου προτεινετε?Υπαρχουν πολλες διαφορες μεταξυ των μοντελων της?Την θελω σε μαυρο χρωμα.

Σας παρακαλω θα ηθελα τη βοηθεια σας γιατι ειναι πολυ σημαντικο να κανω τη σωστη επιλογη...:happy:

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα συμφωνήσω με τους πολλούς που σου λένε για μια 19 CRT .Κατα την γνώμη μου η ποιότητα στις TFT δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το κόστος τους. Και επειδή έχω ακούσει αρκετά για καμένα pixels σε TFT θα σου έλεγα να το αφήσεις καλύτερα. Γνώμη μου πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Το Ghost Effect δεν εχει σχεση με τις γωνιες θεασης . Απλα βλεπεις ''σκιες'' απο τις προηγουμενες εικονες οταν εχεις γρηγορη εναλλαγη θεματων στην οθονη.Αυτο συμβαινει σε παιχνιδια και σε ταινιες δρασης κυριως . Τα μοντελα με 12-16 ms χρονο αποκρισης υποφερουν λιγο εως ελαχιστα απο αυτο το προβλημα,

Link to comment
Share on other sites

Nαι αλλα με μια τετοια οθονη παει θα στραβωθω τελειως.Περνω αρκετες ωρες με παιχνιδια κτλ και αν ειναι τοσο ξεκουραστες οι TFT δε με πειραζειε να χασω λιγο απο ταα γραφικα του παιχνιδιου.Ουτως η αλλως την οθονη τη κραταω για αρκετα χρονια ακομα δε πανε χαμενα τα λεφτα.

Και οσον αφορα τα καμμενα πιξελ αυτο που σου λεω με την LG δε συμφερει?Αφου μου την αντικαθιστα στο 1ο καμενο!!

Μαλιστα ειμαι και καινουριος στο φορουμ και διαβαζω αποψεις παιδιων που εχουν γραφτε εδω περα και απο οτι βλεπω το ghost effect δεν ειναι και πολυ αισθητο.Μια χαρα τους παιζουν τα νεα παιχνιδια οπως το FarCry.Απο οτι ειδα αρκετοι κλινουν και ως προς τις LG.Τι λες?

Link to comment
Share on other sites

Αφού περνάς αρκετές ώρες με παιχνίδια άσε τις tft και πάρε 19"crt. Ακτός απο το ghosting θα είσαι 2πλά κερδισμένος, αφού θα μπορέις να παίζεις και σε χαμηλώτερες απο 1280*1024 αναλύσεις χωρίς να έχεις θολώματα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα εδω που εχω τωρσ 15'' CRT κουραζομαι παααααααααααραααααααα πολυ.Αν παρω 19΄΄ θα αποβλακωθω τελειως.Μαλιστα οση ωρα πενραω στα παιχνιδια αλλη τοση περναω στο ιντερνετ.Και οσο για τα παιχνιδια απο οτι εχω ακουσει μονο τα παιχνιδια που κινουνται γρηγορα βλεπε action games ειναι πιθανο να παρουσιασουν προβλημα.Και μαλιστα action παιζω σπανια.Ασε που απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι που εχουν TFT εδω στο φορουμ δεν αντιμετωπιζουν προβληματα.

Απο τη σιγμη που η LG που ενδιαφερομαι εχει χρονο αποκρισης 16msec δε νομιζω να υπαρχει προβλημα σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Φως φαναρι ,θελεις TFT, αλλα θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες.

Εχω 2 CRT ενα 17''παλιο, οπου μετα απο 45' δουλειας με πιανει πονοκεφαλος, κι ενα 21''Sony F520 οπου εχω δουλεψει επι 20 ωρες,πολλες φορες, συνεχομενα και δεν εχω καταλαβει τιποτα. Ενα καλο monitor με 85hz οπωσδηποτε σε οποιαδηποτε αναλυση δεν εχει καμια σχεση με το παλιο σου 15''.

Απο κει και περα αυτο που κουραζει ειναι το εντονο φως της οθονης που ειναι πολυ και για τους δυο τυπους οθονων.

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με τον ea6gka: σε πάνελ από 25ms και κάτω το ghosting δεν είναι πρόβλημα (εξαρτάται βέβαια και από την ευαισθησία του καθενός)

το σημαντικότερο είναι μάλλον αυτό που λέει ο jogi: αν το pc σου είναι αρκετά δυνατό για να παίζεις στα 1280*1024 στην φυσική ανάλυση του panel

γενικά πάντως οι TFT είναι τόσο πιο ξεκούραστες και καθαρές που αν δουλέψεις σε αυτές δύσκολα γυρίζεις σε CRT.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, αν έχεις καμμιά 15άρα Proview ή Shamrock και τις λοιπές ποιοτικές, νομίζω είοναι λογικό να κουράζεσαι. Εγώ πιο πολύ κουράζομαι στη 15άρα TFT της σχολής παρά στην LG F900P (19" CRT) που έχω στο σπίτι.

Πάρε μια 19άρα CRT και μόλις βγούν οι OLED τότε θα πάμε μαζί να πάρουμε οθόνη....

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ddd13

Aλλα για να μη το κουραζομαι μαλλον TFT θα παρω και ειμαι αναμεσα στις LG1720/B και SonySDM-HS73/B

OK... it's your money...

θα σου πρότεινα λοιπόν την LG για 3 λόγους:

a) zero-pixel warranty

B) value for money

c) Συμπαθώ την LG..... :p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chris Mich

Φίλε περίμενε για της οργανικές οθόνες σε κανένα χρόνο ίσως να κυκλοφορίσουν........

Θα αργησουν παρα πολυ ακομα, δεν υπαρχουν καν working samples μεγαλου μεγεθους ακομα.

Link to comment
Share on other sites

όσο αφορά την lg νομίζω πως σου δίνει την εγγύηση που λες αλλά πρέπει να το προσέξεις καθώς λέει για ένα Pixel αλλά όχι για sub-pixels κάτι που είχα ακούσει αλλά δεν έχω διαπιστώσει.....σύμφωνα δλδ με την LG κάθε pixel χωρίζεται σε sub-pixels λέω δεν είμαι σίγουρος για αυτό απλώς το έχω διαβάσει σε forum εδώ και πολύ καιρό:innocent:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από unstoppable [Χθες, στις 15:57]

Θα αργησουν παρα πολυ ακομα, δεν υπαρχουν καν working samples μεγαλου μεγεθους ακομα.

βασικά διάβασα εχθές πως η Epson έκανε παρουσίαση μίας οργανικής οθόνης όπου ανέφερε πώς θα έχουν την μισή τιμή απο τις TFT μα πολύ καλλίτερη ποιότητα..

Περιμένουμε με ενθουσιασμό καθώς θα αντικαταστήσουν τις προσωρινές TFT

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.