Jump to content



Eprom Programmer


mitsos1os

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Ενώ έκανα update το bios μίας μητρικής μέσω του awdflash στα DOS, για ανεξήγητους λόγους σταμάτησε στη μέση με αποτέλεσμα να μου αφήσει corrupted BIOS. Το μηχάνημα με του που πατήσω τον διακόπτη, ανοίγει, δείχνει την αρχική post οθόνη όπου φαίνεται ότι έχει αλλάξει το BIOS VERSION αλλά όλα τα άλλα είναι με ακαταλαβίστικους χαρακτήρες. Όμως δεν προχωράει, ώστε να διαβάσει την δισκέτα ή κάποιο άλλο μέσo, ώστε να μπορέσω να ξαναφλασάρω την ROM.Απλά ανοίγει και μένει εκεί. Για BIOS έχει ένα DIP 32 EPROM chip όπως αυτό: http://images.batronix.com/products/chips/DIP32-500-313.jpg. Ψάχνοντας στο web είδα ότι μπορεί να διορθωθεί με ένα EPROM programmer. Αλλά εκτός από αυτό είμαι ανίδεος στο θέμα. Θα μπορούσε καποιος να με κατευθύνει τι θα πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Εϊναι μία QDI Superb 4. Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, αλλά είμαστε μακριά. Μπορείς να με κατευθύνεις που να αρχίσω να κοιτάω, είμαι λίγο στα χαμένα δεν ξέρω που να αρχίσω

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν η qdi έχει κλείσει εδώ και λίγα χρόνια,οπότε ότι bios και γενικά drivers ψάχνεις να βρεις,δεν είναι 100% σίγουρο οτι θα παίξουν με την μητρική.Πιθανόν να κατέβασες λάθος bios και να το φλάσαρες μέσα.Η μητρική αυτή δεν έχει ανάκτηση,οπότε πρέπει να πας σε προγραμματισμό με programmer αναγκαστικά.

Κράτησες backuo το προηγούμενο bios στην δισκέττα?Γενικά έχεις το bios που δουλεύει σίγουρα με αυτή την μητρική?

Μπορουμε να κάνουμε κάτι άλλο.Μπορώ να σου φλασάρω μια rom,με το bios που θα μου σττείλεις(αν το έχεις) και να στην στείλω ταχυδρομικώς.

Μάλλον θα φοράει κάτι σε 29F020,μπορείς να το εξακριβώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο και μόνο που μπαίνεις στον κόπο για όλη αυτή την διαδικασία, μιας και είμαι τελείως αρχάριος. Λοιπόν, επειδή το site της qdi όπως είπες πολύ σωστά έχει κλείσει, χρησιμοποιώ το wayback machine για να έχω πρόσβαση, QDI (Είναι πολύ χρήσιμο για να βρίσκεις πράγματα που δεν υπάρχουν πια). Κατέβασα το τελευταίο από εκεί. Εκτός αυτού όμως έχω και το άλλο κρατημένο το παλιό. Τώρα αυτό που με ρώτησες αν φοράει δεν ξέρω τι είναι. Αυτό που ξέρω είναι ότι το τσιπάκι είναι το w49f002u-12b.

Θες να μιλήσουμε απευθείας για να συνενοηθούμε καλύτερα; Να μου στείλεις το email ή το κινητό σου.

Link to comment
Share on other sites

Το τσιπάκι χρειαζόμουν!Θα τσεκάρω αύριο να δω αν έχω κανένα να το σβήσω και να σου γράψω το bios.Θα σου στείλω pm αν υπάρχει,αλλιώς θα πρέπει να μου στείλεις το δικό σου για επανεγγραφή.

Συνέχεια σε pm!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.