Jump to content

Εγκατασταση usb

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.Εχω ενα προβλημα με ενα καινουριο usb προσπαθησα να το εγκαταστησω σε ενα netbook asus Eee 4gb serf μου εβγαλε τον οδηγος ευρεσης υλικου αλλα στη μεση της εγκαταστασης μου λεει αυτο ................. απαιτουνται καποια αρχεια απο τη μοναδα windows ...............βαλτε το cd τον windows .....τι να κανω μαλλον λειπουν καποια αρχεια. windows xp εχω.σας υπερ ευχαριστω για τη βοηθεια:help::hmm:

Δεν μας είπες τι ακριβώς συσκευή USB προσπάθησες να συνδέσεις, στικάκι, εξωτερικό σκληρό δίσκο, τι ακριβώς;

Ένα ίδιο ακριβώς netbook έχω κι εγώ, και του αντικατέστησα το Linux που φορούσε με Windows XP. Για να το κάνω όμως, χρησιμοποίησα ένα παλιό IDE dvd drive που περίσσευε στην ντουλάπα, που το εγκατέστησα προσωρινά σε μια θήκη για εξωτερικό σκληρό, επίσης IDE.

Από ότι άκουσα από περισσότερο πεπειραμένους, μπορεί να προέκυπταν προβλήματα εάν επιχειρούσα να εγκαταστήσω τα XP από στικάκι USB. Στη δική σου περίπτωση δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να παίζει, αλλά μάλλον θα είσαι εντάξει εάν του τοποθετήσεις ένα στικάκι με τα Windows XP στο σημείο που σου ζητάει να του βάλεις το δισκάκι των XP...

Για να το κάνω όμως, χρησιμοποίησα ένα παλιό IDE dvd drive που το εγκατέστησα προσωρινά σε μια θήκη για εξωτερικό σκληρό, επίσης IDE.

Eισαι μεγαλος!! Τι ιδεα ηταν αυτη? Με εσωσες!

Eισαι μεγαλος!! Τι ιδεα ηταν αυτη? Με εσωσες!

Χαίρομαι που βοήθησα! :)

Σε τέτοια μικρά netbooks όπως το Asus, είναι μεγάλο έξοδο το να αγοράσει κανείς εξωτερικό USB drive μόνο και μόνο για να κάνει εγκατάσταση λειτουργικού εάν δεν του χρειάζεται κάπου αλλού...

• 3 weeks later...

Προφανώς ο φίλος που άνοιξε το θέμα δεν παρακολουθεί πλέον, αλλά για οποιονδήποτε άλλον έχει στην κατοχή του το μικρό netbook της Asus eee4G, μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ρύθμιση στο bios μπορεί να σας λύσει πολλά προβλήματα, και απλά να μην της δίνετε σημασία για πολύ καιρό, όπως την πάτησα κι εγώ! :wall:

Και παρόλο που ήμουν ενήμερος, το είχα απλά αμελήσει. Λοιπόν μέσα στο bios υπάρχει ένα πεδίο που αφορά το λειτουργικό σύστημα, με δύο μονάχα επιλογές, started και finished. Όταν άλλαξα λειτουργικό σύστημα στο eee4g, ξηλώνοντάς του το linux και περνώντας Windows XP (SP3), ολοκληρωσα την εγκατάσταση αλλά ξέχασα να βάλω τη συγκεριμένη ρύθμιση στη θέση finished. Αποτέλεσμα: το μικρό Asus δεν έβλεπε σωστά τις USB θύρες του σαν version 2.0, ενώ και στο Skype είχε μεγάλα προβλήματα με την ενσωματωμένη κάμερά του, έκανε πολλή ώρα να φορτώσει το λειτουργικό, να κάνει shutdown κτλ.

Σήμερα με το που μπήκα στο bios και έκανα την αλλαγή, με τη μία το μικρό Asus μεταμορφώθηκε! Μπήκε στον μισό χρόνο στα Windows, έκανε από μόνο του εγκατάσταση ξανά τις USB θύρες του και την ενσωματωμένη κάμερα, ενώ το Skype δουλεύει πλέον τζάμι... :)

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως έκανες την εγκατάσταση των xp. Από usb στικάκι την έκανες ή από εξωτερικό σκληρό;
Ένα ίδιο ακριβώς netbook έχω κι εγώ, και του αντικατέστησα το Linux που φορούσε με Windows XP. Για να το κάνω όμως, χρησιμοποίησα ένα παλιό IDE dvd drive που περίσσευε στην ντουλάπα, που το εγκατέστησα προσωρινά σε μια θήκη για εξωτερικό σκληρό, επίσης IDE.

Ναι εννοώ την έκανες χρησιμοποιώντας εξωτερικό σκληρό; Από usb φλασάκι ξέρω πως γίνεται. Από εξωτερικό σκληρό δεν ξέρω πως γίνεται. Τα αρχεία που θα περνούσες σε usb φλασάκι τα περνάς στον εξωτερικό σκληρό και μπουτάρεις από αυτόν;

Λιγο πιο ξεκαθαρα,τα windows εγκατασταθηκαν στον εσωτερικο σκληρο κανονικα.Οπως μπουταρει απο το dvdrom ετσι την εκανε την εγκατασταση και το παλικαρι.Επειδη δεν ειχε ομως dvdrom το netbook χρησιμοποιησε ενα κανονικο (εσωτερικο 5,25) και το ενωσε στο netbook χρησιμοποιωντας προσωρινά μια θήκη για εξωτερικό σκληρό.Στην θεση του σκληρου δηλαδη μεσα στην θηκη κουμπωσε το dvdrom και απο την αλλη μερια (usb) το κουμπωσε στο netbook.Βασικη προ'ι'ποθεση ειναι η θηκη του σκληρου και το dvdrom να ειναι και τα ιδιο sata ή ide, οτι και να ειναι αρκει να ειναι τα ιδια.

Λιγο πιο ξεκαθαρα,τα windows εγκατασταθηκαν στον εσωτερικο σκληρο κανονικα.Οπως μπουταρει απο το dvdrom ετσι την εκανε την εγκατασταση και το παλικαρι.Επειδη δεν ειχε ομως dvdrom το netbook χρησιμοποιησε ενα κανονικο (εσωτερικο 5,25) και το ενωσε στο netbook χρησιμοποιωντας προσωρινά μια θήκη για εξωτερικό σκληρό.Στην θεση του σκληρου δηλαδη μεσα στην θηκη κουμπωσε το dvdrom και απο την αλλη μερια (usb) το κουμπωσε στο netbook.Βασικη προ'ι'ποθεση ειναι η θηκη του σκληρου και το dvdrom να ειναι και τα ιδιο sata ή ide, οτι και να ειναι αρκει να ειναι τα ιδια.

Ακριβώς όπως την περιέγραψε ο argy1 έγινε η διαδικασία. Είχα σκεφτεί να ανεβάσω και φωτό, αλλά νόμιζα ότι κι έτσι είχε γίνει κατανοητό. Στη πρώτη φωτό βλέπετε την θήκη για εξωτερικό σκληρό IDE, σε σύνδεση USB. Σκέτη αρχαιολογία, τουλάχιστον καμιά δεκαπενταετία την είχα άχρηστη στη ντουλάπα, :p αλλά να που χρειάστηκε τελικά!

HDenclosure1.jpg

Στη δεύτερη φωτό βλέπετε ανοιχτή τη θήκη. Πάνω στη πλάκα που στηρίζει τον σκληρό που μπαίνει στη θήκη, ακούμπησα πρόχειρα το IDE dvd drive που περίσσευε επίσης στην ντουλάπα. Σύνδεσα απλά το IDE καλώδιο και το ρεύμα και ήμουν έτοιμος.

HDenclosure2.jpg

Η θήκη ενώθηκε με το Asus μέσω USB. Το eee4g αναγνώρισε μια χαρά το drive και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εννοείται με προσοχή βέβαια κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μια και το IDE dvd drive ήταν ελαφρώς χυμαδιό πάνω στην θήκη... :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.