Jump to content



Aρχάριος με creative Soundblaster Xfi Titanium Fatal1ty Champion


sstav

Recommended Posts

ουφ...κουράστηκα μόνο και μόνο γράφοντας το όνομα της κάρτας....τεσπα...

Λοιπόν...η ιστορία έχει ως εξής...Καταρχάς δεν είμαι ειδικός επί του ήχου (δεν μπορώ να διαχωρίσω FLAC και mp3 128bit σαν μερικούς) και ποτέ ως τώρα δεν είχα ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας ήχου. Ετσι βρήκα σε ευκαιρία και αγόρασα μια Creative XFI Titanium Fatal1ty Champion με το front panel..

(Creative Worldwide Support)

Εκανα κανονικά την φυσική εγκατάσταση και αναγνωρίστηκε από το πρώτο boot. Κατέβασα από την εταιρία και εγκατέστησα με την σειρά τα ακόλουθα λογοσμικά πακέτα:

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Driver 2.17.0008

Product Identification Module Update

Creative Media Toolbox Trial 6.03.00

To τελευταίο δεν ενεργοποιείται...έχω βάλει on line το activation code (είναι το ίδιο με το Product Registration key;;;;;) αλλά πετάει το μήνυμα ότι έχει γίνει expired και ότι πρέπει να έρθω σε επικοινωνία με το Creative Support Center….Κάτι πακέτα DTS connect pack & Dolby Digital Live Pack πρέπει να τα εγκαταστήσω και αυτά; Το Creative Alchemy /Wavestudio χρειάζεται;

Χρειάζομαι επειγόντως περισσότερες πληροφορίες από τους ειδικούς του ήχου στο thelab για το πως σετάρονται τέτοια πράγματα. Ti χρειάζεται να καταβάσω ; από που ; τι λειτουργίες ενεργοποιώ στα παιχνίδια, τι στην μουσική , τι στις ταινίες; Υπάρχουν κάποια ενδεικτικά αρχεία ήχου όπου μπορεί να ακούω τις διαφορές ενεργοποιώντας διαφορετικά modes; Αν υπάρχει κάπου ένας οδηγός με εικόνες (για dummies που λένε) θα βοηθούσε πολύ...

Τα ηχεία μου είναι Edifier S330D 2.1 και τα ακουστικά μου κάποια παλιά altec Lansing….

Ευχαριστώ εκτων προτέρων

post-5271-1416075878,0222_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1. Στα παιχνίδια(game mode) θα ενεργοποιήσεις μόνο το eax effects αν ακούς από ηχεία. Αν σε ενδιαφέρει ο ψευδο-surround ήχος ενεργοποιείς και το cmss-3d. Το SVM φέρνει απλά όλους τους ήχους στο ίδιο επίπεδο έντασης.

Αν ακούς από ακουστικά θα βάλεις-φυσικά-headphones από το πάνελ της κάρτας, μετά από την καρτέλλα playback devices των windows θα σετάρεις(configure) την κάρτα σου σαν 7.1 ή 5.1 και τέλος θα ενεργοποιήσεις από το πάνελ της κάρτας το cmss 3d. Έτσι η κάρτα θα τροφοδοτείται με 7.1/5.1 σήμα και το cmss-3d θα φροντίσει για την ψευδαίσθηση των πολλών καναλιών μέσω των ακουστικών.

2. Στη μουσική για bitperfect playback(μέγιστη πιστότητα), θα πας πρώτα σε audio creation mode και κάτω αριστερά εκεί που έχει τη συχνότητα(π.χ. 48Khz) θα διαλέξεις από το configure, 44Khz(μιας και η μουσική παίζει εκεί συνήθως) και σε μια άλλη καρτέλλα (πάλι του ίδιου μενού) enable bitmatched playback.

3. Σε ταινίες είναι καλύτερο να έχεις ένα πρόγραμμα όπως το power dvd και να το ρυθμίσεις να στέλνει στην κάρτα dolby headphone. Οπότε το movie mode της x-fi είναι ψιλοπεριττό.

Θεωρώ καλύτερο να μην στείλεις ψηφιακά τον ήχο στα edifier γιατί με τα dacs που έχουν τέτοιες μονάδες και με τα προβλήματα μετάδοσης ψηφιακού σήματος που υπάρχουν (και τα οποία δεν αντιμετωπίζονται σε τέτοιας κλάσης συστήματα) θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα.

Αυτό είναι για τα ακουστικά:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=239405

Υ.Γ: Αν δεν καταλαβαίνεις υποβάθμιση του ήχου στα 128Kb μάλλον έχεις πρόβλημα ακοής στις ψηλές :p . Πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις, αλλά δεν ξέρεις τί να προσέξεις.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION]...με τα προγράμματα applications της creative τι γίνεται ; ποιά εγκαθιστώ; δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω ακόμα πολλά πράγματα (τα βήματα είναι σε αργό ρυθμό....φεεεεετα που λένε)

Link to comment
Share on other sites

Οτι ειπε ο πετρος, το cmss3d ειναι must IMO, ακομα και σε gay-ming ακουστικα οπως τα everglide S-500 με βοηθησε πολυ, μιλαω παντα για multiplayer (single προτιμω να μην θυσιαζω την ποιοτητα ηχου για το positioning, εξαιρουνται τα stalker που εχουν openAL - ΡΑΟΥΡ :D )

Περα απτους τελευταιους drivers, ( ευτυχως σε αυτο το συστημα μου βγηκανε μια χαρα, στο προηγουμενο επρεπε να παω 2 εκδοσεις πισω αλλιως βουιζαν τα ακουστικα :S ) καλο ειναι να εχεις και το console launcher, ειναι πιο πρακτικο απτο audio control panel imo

Το alchemy το χρειαζεσαι κυριως για παλια games που η sound engine τρεχει σε direct sound [ame=http://www.youtube.com/watch?v=SU-RHPnrYnQ]Call of Duty on Vista -- with X-Fi and ALchemy - YouTube[/ame]

Games

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.