Jump to content



Καμένη μητρική;


kostas213

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω το εξής θέμα: ο υπολογιστής μου (Intel Core i7 930 με μητρική Gigabyte GA-X58A-UD5 Rev 2.0) δεν ανοίγει καν. Συγκεκριμένα όταν πατάω το κουμπί ούτε καν το τροφοδοτικο δεν παίρνει μπρος. Επίσης όταν είναι στο ρεύμα, στη μητρική δεν ανάβει κανένα LED. :nothing:

Μέχρι στιγμής προσπάθησα να ελέγξω το τροφοδοτικό, το οποίο τελικά λειτουργεί κανονικά, αν βραχυκυκλώσω τα 2 pin που πρέπει στο 24-pin βύσμα που μπαίνει στη μητρική. Επίσης άρχισα να βγάζω ένα ένα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που είναι στη μητρική (δίσκους, καλώδια για μπροστινές θύρες κλπ), μήπως και κάτι άλλο προκαλούσε κάποιο θέμα. Δυστυχώς όμως και πάλι δε γίνεται τίποτα. Τέλος, η μητρική έχει και αυτή κουμπί ON/OFF, το οποίο δεν κάνει τίποτα, οπότε απέκλεισα και το ενδεχόμενο να έχει χαλάσει το κουμπί ON/OFF του κουτιού.

Ο υπολογιστής είναι πάνω σε UPS. Δυστυχώς δεν ξέρω πως ακριβώς έχει συμβεί αυτό, μιας και που είμαι έξω για σπουδές, και πληροφορήθηκα εκεί από τον αδελφό μου ότι δεν ανοίγει. Οπότε δεν ξέρω αν συνέβη κάτι συγκεκριμένο.

Υποθέτω ότι είναι η μητρική που κάηκε/χάλασε με κάποιον τρόπο. Έχει μήπως κανείς άλλος κάποια ιδέα μήπως μου έχει ξεφύγει τίποτα; Όχι τίποτα άλλο μην τρέχουμε τσάμπα στο πλαίσιο :p :P.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά οι συνδέσεις καλωδίων είναι σωστές έτσι;

Το τροφοδοτικό όταν το τσέκαρες του έδωσες ρεύμα απο την ίδια πρίζα;

clear cmos δοκίμασες; Αν όχι κάνε ένα

Επίσης μπας και ο αδερφός έβαλε έβγαλε το Hardware για να δει τι παίζει;

Μήπως έγινε καμιά αλλαγή κουτιού και δεν μπήκαν πχ αποστάτες;

Δοκίμασε να τα βγάλεις όλα εκτός κουτιού και να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά...

Link to comment
Share on other sites

Οι συνδέσεις ήταν σωστές. Επίσης μέτρησα με πολύμετρο το τροφοδοτικό για να σιγουρευτώ 100% και όλα ήταν εντάξει, και φυσικά του έδωσα ρεύμα από την ίδια πρίζα. Γενικά δοκίμασα το PC και σε άλλες πρίζες και εκτός UPS για να αποκλείσω το ενδεχόμενο να τα έχει φτύσει κάποιο πολύπριζο ή το UPS. Έκανα και clear CMOS βγάζοντας την μπαταρία.

Το κουτί το είχα στήσει πριν 2 χρόνια που αγόρασα τον υπολογιστή, και έκτοτε δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο κουτί. Η μόνη φορά που βγήκε η μητρική ήταν πριν από 1 χρόνο για να βάλω νεά ψύκτρα και τα έβαλα όλα όπως ήταν. Αποστάτες υπήρχαν από την πρώτη στιγμή. Ο αδελφός μου δεν παίζει να έβαλε χέρι μέσα στον υπολογιστή γιατί δεν ξέρει από αυτά, απλά τον χρησιμοποιεί για κανένα παιχνίδι.

Τα έβγαλα όλα εκτός κουτιού και πάλι δε γινόταν τίποτα (σκέφτηκα το ενδεχόμενο μήπως κάτι βραχυκύκλωνε για κάποιον μυστήριο λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Ε πες βρε άνθρωπέ μου ότι τα έχεις δοκιμάσει και αυτά, μην γράφω τσάμπα :p

Αν έχεις άλλο Pc στο σπίτι κάνε μία τραμπα σε mobo+cpu+cooler στα 2 pc και δες.

Τουλάχιστον να αποκλείσεις κάποια ενδεχόμενα αν και βρομάει mobo (το γιατί δεν μπορώ να το ξέρω)

Αν δεν έχεις άλλο Pc για να πειραματιστείς σε βλέπω για βολτούλα απο πλαίσιο μεριά

Link to comment
Share on other sites

Ναι, συγγνώμη, αλλά ξεχάστηκα να γράψω τα μισά. Με τη σύγχυση που έχω φάει που δεν ανοίγει, ξεχάστηκα! :p

Μπα δυστυχώς το 2ο PC είναι laptop οπότε μάλλον θα γίνει η βολτούλα έτσι όπως το βλέπω! Ευχαριστώ για τις (γρήγορες) απαντήσεις! :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.