Jump to content



Ταχυτητα σε τοπικο δικτυο


xkabamarux

Recommended Posts

Οταν υπαρχει συνδεση 100mbps σε τοπικο δικτυο μεταξυ 2 υπολογιστων (windows 7) που ειναι "καρφωμενοι" σε ενα router thomson 785i v7 ποια πρεπει να ειναι η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων σε mbyte/second ;

Βλεποντας στο task manager το network utilization δεν παει ποτε πανω απο το 30%. Γιατι δεν κανει χρηση του 80 ή ακομα και του 90% και δουλευει τοσο χαμηλα;

Σε μεταφορα ενος αρχειου avi εχει speed στα 3.3 mbyte/second.

Δεν υπαρχει κατι αλλο να τρεχει απο πισω που να κανει χρηση δισκων-δικτυου.

Η καρτα δικτυου ειναι ρυθμισμενη σε 100 mbps full duplex.

Οι ip ειναι "καρφωτες" οπως και τα dns.

Τειχος προστασιας κλειστο. Αυτοματα updates επισης κλειστα.

Οι δισκοι ειναι και οι δυο στις 7.200 rpm sata.

Τι μπορει να γινει; Γνωριζει καποιος τι μπορω να δοκιμασω ως ρυθμιση ωστε να εχω καλυτερη επιδοση στις μεταφορες;

Δεν υπαρχει δυνατοτητα να τα γυρισω στο gbit lan διοτι ναι μεν οι καρτες το υποστηριζουν αλλα δεν το υποστηριζει ο router και τα powerline της level one που εχω. Αυτα μπορουν να φτασουν μεχρι τα 200 mbit αλλα και παλι ο router δεν σηκωνει παραπανω απο 100.

Το θεμα ειναι λοιπον...γιατι δεν δουλευει τσιτα το 100αρι και δουλευει μεχρι το 30% της ταχυτητας του.

Link to comment
Share on other sites

Σε 100Mbps δίκτυο πιάνεις περίπου 11MB/sec

Και από τους δύο υπολογιστές πιάνεις τέτοιες ταχύτητες;

Τρέχει κάποιο antivirus; Τι κάρτες δικτύου έχεις; Είναι ενημερωμένοι οι drivers;

Link to comment
Share on other sites

καποτε ειχα αυτα τα προβληματα με kaspersky internet security.

ακομα και αν απεnεργοποιουσες το kasperky υπηρχε αυτο το προβλημα το προβλημα λυνοταν μονο αν απεγκαταστουσες εντελος το kaspersky. κατι παρομοιο πρεπει να παιζει και με σενα.

Να σε ρωτησω και κατι αλλο εαν παρεις ενα gigabit switch και ενωσεις τους 2 υπολογιστες επανω και στη συνεχεια ενωσεις το gigabit switch με των router δεν θα εχεις gigabit lan?

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις όποιο λογισμικό έχει firewall ή ψάξου με portforward. Δεν νομίζω πάντως με Powerlines να πιάσεις ποτέ την θεωρητική αναγραφόμενη ταχύτητα. Από εκεί και πέρα θα πρότεινα να πάρεις ένα Gigabit switch/router/modem router και με 2 καλώδια UTP C6 να στήσεις ένα ωραίο και γρήγορο 1000άρι δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει δυνατοτητα να τα γυρισω στο gbit lan διοτι ναι μεν οι καρτες το υποστηριζουν αλλα δεν το υποστηριζει ο router και τα powerline της level one που εχω. Αυτα μπορουν να φτασουν μεχρι τα 200 mbit αλλα και παλι ο router δεν σηκωνει παραπανω απο 100.

Τα powerline adapters, η συνδεσμολογία στις πρίζες που είναι συνδεδεμένα και η ποιότητα των καλωδίων ρεύματος του χώρου σου είναι οι 3 παράμετροι που καθορίζουν την ταχύτητα.

1. Powerline adapters: ξέχνα τα 200 Μbps που λέει ονομαστική ταχύτητα. Η μέγιστη είναι 100 Mbps και από αυτά θα πάρεις το γύρω στο 60% αν είσαι τυχερός.

2. Όσο περισσότερες συσκευές είναι συνδεδεμένες μαζί με τα powerlines στην ίδια πρίζα, τόσο μειώνεται η ταχύτητα του δικτύου. Κάποιες δε συσκευές όπως το UPS είναι απαγορευτικές.

3. Παλαιότερες κατασκευές με υγρασία ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στα επιτοίχια κανάλια την καλωδίων σου, μειώνουν την ποιότητα (άρα και την ταχύτητα) του σήματος.

Θεωρητικά και σύμφωνα με τα παραπάνω, θα έπρεπε το μέγιστο network utilization σου να ξεκινά από το 60% με πτωτικές τάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τα modem-routers συνήθως κλάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλου throughput. Μου είχε τύχει και εμένα σε ένα zyxel που είχα. Μπορεί να είναι 100Mbps η ταχύτητα αλλά τα μηχανάκια δεν έχουν επεξεργαστική ισχύ να περάσουν τόσα δεδομένα. Για να βεβαιωθείς ότι φταίει αυτό ένωσε τους 2 υπολογιστές με καλώδιο (cross κανονικά, αλλά πλέον όλες οι κάρτες έχουν auto mdi-x οπότε και straight να είναι θα παίζει) και ξανατρέξε τη μεταφορά αρχείου για να δεις πόσο πιάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

100Mbps=100000000 bits ανα δευτερόλεπτο...

1 byte = 8 bits, 2 στην 3ή

1kbyte = 1024byte, 2 στην 10ή

1mb = 1048576bytes, 2 στην 20ή

άρα 100Mbps/(1048576*8) = 11.9Mbyte/sec (θεωρητικό maximum)

1. τα home routers γενικά δεν πιάνουν το μέγιστο σχεδόν ποτέ γιατί το switching capacity τους είναι μικρό αλλά επίσης είναι και κακής κατασκευής. Μόνο αν βάλεις κάνα επαγγελματικό θα πιάσεις τα μέγιστα.

2. Μπορεί να έχεις κάποιο bottleneck όσως αφορά την ταχύτητα που διαβάζει το αρχείο ο εκάστωτε σκληρός δίσκος σου.

3. δεν πιστέύω ότι το κάποιο software σαν το kaspersky σε κόβει..(δεν το έχω δει προσωπικα)

4. δεν είμαι ειδικός στο πως λειτουργούν τα windows αλλά μπορεί να δεσμεύουν αυτό το 70% που λες για άλλες λειτουργίες όπως browsing, downloading Κλπ, γιατί να ξέρεις ότι άμα πήξει η γραμμή σου σύνδεσης με το internet (το 100άρι δηλαδή) μεταφέροντας ένα αρχείο, θα χάσεις την συνδεσιμότητα του..άρα πρέπει να έχουν τα windows κάποιο είδος quality of service ενεργοποιημένο. (και κατά την άποψη μου καλά κάνουν)

5. τέλος τα plc δεν παίζουν στα 200mbps ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ!! αν δεν κάνω λάθος είναι 200 shared και εξαρτάται και από το μήκος του χαλκού, αν περνάνε από ασφάλεια σε ασφάλεια...κλπ κλπ...Η άποψη μου είναι ότι τα Plc τα χρησιμοποιείς για να συνδέσεις κάνα iptv modem ή κάνα pc με το ρουτερ μόνο για browsing...όχι για file sharing...

Link to comment
Share on other sites

Παίδες,όταν λέμε 100mbps full duplex δεν εννοούμε 50mbps upload/50mbps download?? Νομίζω πως αυτό ισχύει.Οπότε δεν μου φαίνεται και άσχημο το 3,3 από την στιγμή που δεν πιάνεις ποτέ το ονομαστικό 100%

Link to comment
Share on other sites

Tα 3,3 MB/s δεν είναι καλά. Θα έπρεπε να είναι γύρω στα 7 ΜΒ/s

Το μέγιστο που έχω πιάσει εγώ με 200άρια powerline είναι 7,84 MB/s

powerline-6736.png

Aν δεν υπήρχαν τα powerline και χρησιμοποιούσε καλώδιο από το router, θα έπιανε γύρω στα 11 MB/s

direct-lan-through-modem-router-6735.png

Link to comment
Share on other sites

Στανταρ κάπου παίζει πρόβλημα. Και στο δικό μου δίκτυο, παρ'όλο που χρησιμοποιώ ένα router 5ετίας χτυπάει 12ρια (MB/s) σε 100ρι δίκτυο.

Δες άμα έχεις και στα 2 nics full duplex. Δοκίμασε να βάλεις auto-auto.

Link to comment
Share on other sites

τα στατιστικά σας για powerline είναι πολύ καλά, δεν τίθεται θέμα.

Εξ' άλλου μια πρόχειρη λύση για τα βασικά είναι, δεν θα κάνεις αναμετάδοση 3D blu ray over ethernet :p, η ουσία είναι να στέλνει τα δεδομένα με αξιοπιστία.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.