Jump to content



SSD Round Up 2012


jax7480

Recommended Posts

Μετά από πολύ κόπο, χρόνο αλλά και αρκετά προσωπικά έξοδα ολοκληρώθηκε το παρακάτω:

SSD RoundUp 2012: Battle for the Middle Earth - ( HWBOX ) O/C on first boot

Θέλω να πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετούς και θα λύσει πολλές απορίες σχετικά με τους Solid State Drives που κυκλοφορούν στην αγορά στην πιο προσιτή για το μέσο χρήστη τιμή/χωρητικότητα αυτή των 120/128GB.

Όλα τα drives αποδείχτηκαν απροβλημάτιστα με εξαίρεση ίσως το drive της SanDisk. Η αγορά έχει επιλογές για όλες τις τσέπες πλέον και κανένα drive δεν θα σας αφήσει απογοητευμένο.

Σε γενικές γραμμές τα drives που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά, η 3η γενιά SSD, είναι αρκετά γρήγορη και οι διαφορές τους είναι μικρές. Σίγουρα μετράει το ποιο drive ή εταιρία θα σας κάνει το "κλικ" για αγορά. Σε όλα τα υπόλοιπα θέλω να πιστεύω πως θα βρείτε τις απαντήσεις στο παραπάνω SSD RoundUp για φέτος.

Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε όπως και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

το διαβασα σημερα το απογευμα.εξαιρετικο review και συγχαρητηρια πραγματικα για την προσπαθεια.ειδικα τα τελευταια τεστ με τους δισκους γεματους ηταν ολα τα λεφτα.

αφου ετσι θα δουλευουν οι δισκοι,εκει θελω να τους δω οχι σε τεστ αδειους λες και θα τον παρω και θα τον αφησω κενο:).

εκει που προσανατολιζομουν για force 3 or force gt να σου και ο performance pro!:)

Link to comment
Share on other sites

σε πραγματικές συνθήκες (όχι AS SSD κτλ.) δεν έχει διαφορά αν ο SSD είναι άδειος, μισογεμάτος ή στο 80-90% γεμάτος. Δοκίμασα έναν Octane 512GB με 35GB used space και τον ξαναδοκίμασα και 80% γεμάτο. Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια και στις δυο περιπτώσεις.

Πολύ καλό review jax7480. Congrats man!

Link to comment
Share on other sites

Ζάχο καταρχάς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την καταπληκτική δουλειά που έκανες και τη βοήθεια που μας παρέχεις μέσω αυτού του round-up.

Τώρα στο θέμα μας...

1)ο corsair gt αφού υποτίθεται ότι είναι καλύτερος από τον performance,γιατί είναι σχεδόν παντού χειρότερος στα τεστς???

2)Γιατί τόσο χάλια τα πήγε ο gt???Ήταν σε sata 2 or 3?

3)Ο samsung τα έσπειρε πάντως!

Link to comment
Share on other sites

1) Δεν το κατάλαβα αυτό. Που έγραψα εγώ πως ο Force GT είναι καλύτερος από τον Performance Pro; Δεν ισχύει αυτό. Γι' αυτό υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Άλλωστε δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. Ο ένας είναι sandforce, o άλλος Marvell με Tongle NAND μνήμες.

2) Όλα τα drives ήταν συνδεμένα σε SATA 3 θύρα. Ακόμα και ο Intel 320 δοκιμάστηκε πρώτα σε SATA2, μετά σε SATA3 και επειδή διαφορές δεν υπήρξαν, παρέμεινε σε SATA3.

3) O Samsung είναι αγορά με κλειστά μάτια. Τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα, τα NAND που χρησιμοποιεί ο Corsair Performance Pro (34nm Toshiba Tongle NAND) είναι ανώτερα από τα Synchronous MLC που χρησιμοποιούνται στον Force GT.

Απλά ο Performance Pro έχει και διαφορετικό controller.

Ίδιο controller με τον Corsair Force GT έχει ο OCZ Vertex 3 MAX IOPS με ίδιες μνήμες με του Corsair Performance Pro και βλέπεις πόσο καλύτερος είναι από τον Force GT.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό!Αλλά περίμενα καλύτερα αποτελέσματα από τον gt να σου πω την αλήθεια!

edit

Απλά ο perforance έχει και unsynchronous και για αυτό είπα ότι δεν τον περίμενα και τόσο καλό σχετικά!

Τελικά ο Samsung βγήκε όντως 1st option λύση!

Link to comment
Share on other sites

Σωστά ο performance Pro δεν έχει Asychronous αλλά έχει Supercharged Synchronous όμως είναι με 500/340 read/write αντίστοιχα αλλά και 60k IOPS (4k aligned) έναντι του GT όπου έχει sychronous με 555/515 read/write αντίστοιχά αλλά και 85k IOPS (4k aligned)!

Όπου από τα γραφήματα φαίνεται ότι παρά τα μεγαλύτερα read/writes αλλά και τα 4k IOPS, ο GT αποδίδει χειρότερα και αυτό λόγο της Supercharged Synchronous Nand που έχει ο Performance Pro!Σωστά???

Δλδ αν είχε και ο GT ίδια Nand τότε θα ήταν αυτός σαφώς καλύτερος,έ???Και τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά και ίσως ο GT να ήταν και στην κορυφή.Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Αν ο Force GT είχε Tongle NAND θα είχε ίδια ή σχεδόν ίδια νούμερα με τον Vertex 3 MAX IOPS. Δες αυτά τα νούμερα και θα καταλάβεις που ΘΑ ήταν περίπου σε ταχύτητα.

Επίσης τα 555/515 read/write ισχύουν μόνο όταν τα δεδομένα μπορούν να συμπιεστούν. Όχι πάντα. Σε αντίθεση με τον Performance Pro που δεν συμπιέζει δεδομένα για να επιτύχει τις ταχύτητες του.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όχι μόνο ο samsung αλλά και ο corsair performance pro και ακολουθεί ο m4 είναι μέσα στις τρεις καλύτερες επιλογές!Αυτοί οι τρεις από ότι βλέπω κυριαρχούν και τέταρτος ο vertex 3 max iops.

Από αυτούς τους τρεις-τέσσερις είναι το θέμα σε ποιον να πάει κάποιος!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.