Jump to content



tv & fm


gbdanis

Recommended Posts

Ξέχνα την KWorld. Βασικά λόγο εμπειρίας και πολύ καλού software προτείνω την Leadtek. Η Leadtek όμως είναι μονοφωνική στην TV και μόνο στο radio stereo.

Τώρα με την Aver δεν ξέρω τι παίζει από άποψη software ( το βασικότερο και το πρώτο που ψάχνεις σε μια κάρτα TV είναι το software ) αλλά τα μοντέλα 203 Studio και 303P είναι stereo ( μάλιστα το 303 είναι Nicam stereo - Ant1 ) με βάση αυτά που είδα στο site. Αν το Πλαίσιο έχει αυτά τα μοντέλα σκέψου τα. Αν έχει το απλό 203 που είναι μάλλον μονοφωνικό και χωρίς ράδιο πήγαινε με κλειστά τα μάτια στην Leadtek.

Αυτή που έχει στην φωτογραφία το Πλαίσιο είναι πάντως η μονοφωνική που δεν έχει και ράδιο. Ίσως για αυτό και η χαμηλή τιμή…..

Υ.Γ. Αν θεωρήσεις το radio περιττό να το ξέρεις ότι θα το μετανιώσεις….

Link to comment
Share on other sites

@ yanni

, γιατί να το μετανοιωσει ??? Εχω μια καρτα TV-Radio (BT878 chip) εδω και 4 χρόνια. Αντε να το εχω δουλέψει 2-3 φορες συνολικα! Μπορει ο ανθρωπος να εχει στο δωματιο του ραδιο.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το δουλεύω όλη την ώρα όσο είμαι στο forum και γενικότερα στο Internet. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Μπορείς αν έχεις και καλή λήψη να κάνεις και κάποιες εγγραφές κομματιών τα οποία αν πραγματικά σε ενδιαφέρουν πολύ τότε κάθεσαι να τα ψάξεις στο Kazaa και το κάθε Kazaa. Δεν έχουμε όλοι DSL να κατεβάζουμε ότι νέο τραγούδι υπάρχει κατευθείαν από το Internet.

Μάλιστα τώρα με το Soundstorm της ASUS και την ψηφιοποίηση που κάνει, αν έχω καταλάβει καλά, στο Line in την έχω καταβρεί. Μπορεί να μην έχει καλές ψηλές συχνότητες, αλλά αυτές είναι έτσι και αλλιώς οι πρώτες που πεθαίνουν και κατά την μετατροπή σε Mp3 αν δεν κάνω λάθος....

Αλλά επαναλαμβάνω ότι το παν είναι το Software. Αν το προγραμματάκι για το ράδιο είναι της πλάκας δεν μου κάνει εντύπωση που δεν το χρησιμοποιείς. Αν είναι μια χαρά, ε τότε είναι γούστα. Αλλά γιατί να πάρεις μια μέτρια κάρτα χωρίς ράδιο στην ίδια τιμή που μπορείς να πάρεις μια καλή με ράδιο?

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλες καρτουλες και πολυ φτηνες ειναι οι τελευταιες προτασεις της lifeview ,τιμη κατω απο 45. Ειχα δοκιμασει μια φτηνη kworld αλλα δεν με ικανοποιησε καθολου. Η lifeview platinum 33 με 43 που εχω τωρα εχει παρα πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας.

Link to comment
Share on other sites

Yanni, γιατί όχι την KWorld ?? ψάχνομαι τελευταία για μία καρτούλα ώστε να μεταφέρω παλιές βιντεοκασσέτες σε dvd και γιατί όχι να έχει και tuner...

Πρόσφατα το ram τις έβγαλε καλές καρτούλες(αν και με κακό συνοδευτικό λογισμικό-αλλά αυτό λύνεται με χρήση άλλου?) και σκεφτόμουν να χτυπήσω μία...

Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο? με ενδιαφέρει η μεταφορά των κασσετών σε dvd κατά κύριο λόγο και κόστος περίπου στα 100/120 €.

Link to comment
Share on other sites

Περί λύσης με άλλου software.

Όταν κάποια στιγμή είχε παρουσιάσει πρόβλημα στην κάρτα μου, μια Winfast TV2000, αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ third party applications. Το πιστεύεις ότι είχε αλλάξει από μόνο του το Device_id της κάρτας? Χρειάστηκα να ξανά γράψω την Rom της κάρτας. Ας είναι καλά οι άνθρωποι που μου στείλανε το fix. Οπότε λοιπόν το software δεν αναγνώριζε την κάρτα. Έχουμε και λέμε. PowerVCR για εγγραφές, Dscaler για παρακολούθηση, Borg Radio για το ράδιο ( και δεν έπιανε και καλά ) και UICE για το remote. Περιττό να σου πω ότι είχα φρικάρει....

Τώρα το Ram τις έβγαλε καλές διότι πάνω κάτω όλες οι BT878 κάρτες είναι τα ίδια. Όπως π.χ. όλες σχεδόν οι κάρτες που βασίζονται π.χ. στο FΧ5200 είναι ίδιες με το reference της NVidia, αλλά και γιατί είναι λίγο δύσκολο για το RAM να βγάλει κάτι που εμπορεύεται αποκλειστικά το Πλαίσιο μούφα, αν δεν κάνω λάθος.

Μία επαφή είχα με KWorld. Μια κάρτα η οποία κάνει το ανάποδο. Μετατροπή του σήματος της VGA σε TV out. Η κάρτα είχε τα χάλια της και την πήγα πίσω. Θόλωνε το monitor και στην TV η εικόνα δεν ήταν smooth αλλά έκανε πηδηματάκια.

Γενικά είναι ρίσκο να πάρεις κάρτα TV για την οποία δεν ξέρεις ότι το software είναι καλό. Και για την Leadtek έχω μόνο καλά λόγια να πω για το software της. Χώρια το ότι η κάρτα δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα ασυμβατότητας σε μισή ντουζίνα μητρικές για Athlon και κάνα δύο παλιές για Pentium 2/3 που της έχω δοκιμάσει.

Η μόνη εναλλακτική λύση κατά την γνώμη μου είναι οι Terratec. Κάποτε θα σου έλεγα και για τις Pinnacle οι οποίες είναι και οι μόνες που φαίνεται να είναι ένα σκαλί ποιο πάνω στον τομέα του hardware αλλά δυστυχώς ακούγονται πολλά για ασυμβατότητες ενώ και η Pinnacle κάνει μαμακίες κλειδώνοντας dlls για τα ποιο φτηνά μοντέλα και γενικά περιορίζοντας σε αυτά τις δυνατότητες του software της. Αντίθετα είτε πάρεις την ποιο ακριβή είτε την ποιο φτηνή Leadtek το software είναι το ίδιο. Και η KWorls mpeg2 δίνει νομίζω μόνο με ένα δήθεν pro μοντέλο....Τι να πεις?....

Link to comment
Share on other sites

H 600 αλλά και η 400 της Terratec είναι stereo και έχουν Philips chip. Γενικά για τα Philips λένε ότι είναι καλύτερα αλλά ξεχνάς κόλπα με το Filmnet....

Αν δεν κάνω λάθος, πάλι, οι Lifeview νομίζω χρησιμοποιούν την προ τριετίας εφαρμογή της Leadtek το CapView, αλλά και το ....κάτσε... Zebra Telletext? Αυτά τα έδινε πριν 3 χρόνια η Leadtek. Από εκεί να καταλάβεις πόσο έχει προχωρήσει σε αυτόν τον τομέα αυτή η εταιρία...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yanni

..............

Αν δεν κάνω λάθος, πάλι, οι Lifeview νομίζω χρησιμοποιούν την προ τριετίας εφαρμογή της Leadtek το CapView, αλλά και το ....κάτσε... Zebra Telletext? Αυτά τα έδινε πριν 3 χρόνια η Leadtek. Από εκεί να καταλάβεις πόσο έχει προχωρήσει σε αυτόν τον τομέα αυτή η εταιρία...

Σε σχεση με μια αλλη lifeview που ειχα περσυ εχει αλλαξει πληρως το software και ειναι αρκετα καλο αυτο που δινουν τωρα (εκτος και αν αναφερεσαι στο τωρινο software).

Link to comment
Share on other sites

yanni.... να σε ρωτησω και εγω κατι...

καρτα ωστε να μπορεις να μεταφερεις απο vhs στο pc

με οσο το δυνατον λιγοτερες απωλειες...

ενω παραλληλα θα υπαρχει καποιο c*@ck για το filmnet

και δεν θα κοστιζει οσο ενα αυτοκινητο...

μηπως ξερεις καποια/ες?

ευχαριστω και σορρυ για την σφηνα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 13:16]

Πάω να ανοίξω τον Πατάκη μιας και δεν σε πιάνω......:confused:

Παλιά παροιμία, αναφέρετε όταν δεν είναι κάτι μέσα στις δυνατότητες μας.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα. Το 90% των καρτών με το BT878 δεν έχουν πρόβλημα με το Filmnet. Το υπόλοιπο 10% ... απλά ο κατασκευαστής έχει κάνει πατάτα.

Οι ποιο φτηνές και παράλληλα ποιοτικές είναι οι Leadtek. Μάλιστα σου κάνει και η Deluxe διότι έχει stereo audio in οπότε στέλνεις από εκεί τον ήχο.

Μέχρι τα 60-70€ εγώ ψηφίζω Leadtek. Αν κάποιος μου έδειχνε κάποια άλλη κάρτα με εξίσου ποιοτικό και λειτουργικό software σε αυτή την τιμή ... γιατί όχι? Δεν είμαι στέλεχος της Leadtek για να λέω μόνο Leadtek. Οι stereo AVERmedia ποιο πάνω δείχνουν ενδιαφέρουσες, όπως και η LifeView αν υποθέσουμε ότι πράγματι βελτίωσαν αισθητά το software τους. Αλλά η διαφορά τμής είναι αμελητέα και το 90% των χρηστών της Leadtek, τουλάχιστον στο pctech, δηλώναν απόλυτα ευχαριστημένοι... ( το θέμα κάρτα TV στο lab δεν φαίνεται να είναι και πολύ in )

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ

Παλιά παροιμία, αναφέρετε όταν δεν είναι κάτι μέσα στις δυνατότητες μας.

Εδώ είμαστε να μαθαίνουμε και παλιές παροιμίες.... :)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με το Yanni η κάρτες τηλεόρασης είναι ένα θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά στο Pctech.

Πράγματι το 90% των χρηστών πρότεινε Leadtek winfast tv 2000 XP Deluxe,:T:

και γω την πρότεινα σε δύο φίλους και όλα μια χαρά

Αντίθετα το 98% (και γω) θεωρούσε ώς κακή επιλογή την Pinnacle (η δικια μου δεν δουλέυει πολλές φορές ούτε με Dscaler μόνο ραδιο ακούω με τον Radiator)

H Pinnacle δεν έχει καλό software-drivers, και καθόλου εξυπηρέτηση πελατών:TD::wall:

Αντίθετα η Ladtek σε αυτούς τους τομείς είναι άριστη.

Για μέχρι 70 η Leadtek είναι μονόδρομος αντιπρόσωπος τα Multirama αλλα την έχουν και άλλη (αν θυμάμαι καλά κάποιοι έλεγαν για την Στουρνάρη)

Για παραπάνω (120) η Terratec Cinergy 600 είναι η καλύτερη επιλογή

(Μακεδονικά Περιφερειακά)

Τώρα όσον αφορά την K-word καλύτερα να πάρεις Pinnacle (ούτε να το σκέφτεσαι)

Δες και εδώ Tv-cards

Και δεν είναι και ο orthodox ή o john dr εδω που το χαν μελετήσει σε βάθος

Link to comment
Share on other sites

blkik :D Όταν είχα κάνει την εγγραφή στο lab είχα σκεφτεί ότι με το john_dr όλοι με περνάνε για γιατρό στο pctech..!!! Οπότε δοκίμασα το yanni μιας και μου αρέσει και η μουσική του συνονόματου!!!

Καλά δεν σου φάνηκε καθόλου όμοιο το avatar και το sig εδώ με αυτό που είχα προς το τέλος στο pctech, αλλά και τώρα στο pctechnology? Μόνο ο Orthodox λύπει που μάλλον το έχει ψάξει ποιο πολύ διότι το ψάχνεις όταν έχεις προβλήματα και η Pinnacle FULL...

Εξωτερική Leadtek κυκλοφορεί η WinFast TV USB II πολύ μουράτη αν και ίσως να θέλει υποχρεωτικά εξωτερική τροφοδοσία. Οπότε για Laptop δεν ξέρω, αν βέβαια την θέλεις και για Laptop. Την είδα το Σάββατο στο PCstore με 100€. Πριν 1-2 μήνες την είχαν ποιο πολλά καταστήματα και μάλιστα με κάπου 90€. Κοίτα και αλλού διότι 100€ μου φαίνονται πολλά….

Κυκλοφορεί μια Aver στο Πλαίσιο και μια MSI που έχουν προαιρετική την ανάγκη για εξωτερική τροφοδοσία ( όταν είναι για εγγραφές αν και η Aver μάλλον δεν χρειάζεται έτσι και αλλιώς εξωτερική τροφοδοσία ).Τώρα από ποιότητα αυτές….άγνωστο….

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.