Jump to content



ATI 4550 και BSOD


Seek & Find

Recommended Posts

Εχουμε και λεμε εδω και ενα μηνα τρωω παγωματα και αμεσως BSOD σε ασχετες στιγμες αλλα κατα πλειοψηφία αμεσως μετα τη συνδεση στα windows με τα εξης:

atimpag.sys 0x00000116 (0x86F22510, 0x8D6E826C, 0x00000000, 0x00000002)

Απεγκατεστησα τους drivers και καθαρισα με driver sweeper σε safemode. επανεκκινησα και εγκατεστησα τους τελευταιους χωρις φρου - φρου και αρωματα κοινως μονο τους drivers. δεν αλλαξε κατι, δοκιμασα και αρκετους προηγουμενους χωρις αποτελεσμα.

Το θεμα ειναι οτι μπορει να περασουν και 3 και 4 μερες χωρις να το κανει και το πισι να δουλευει ολη μερα. Σε μια παο τις καλες μερες το πλακωσα με το furmark και το αφησα να παει μεχρι 90 βαθμους χωρις εμφανη artifacts.

Εχει κανεις καμια ιδεα ρε παιδια;

Υ.Γ: ξεχασα να αναφερω οτι πολλες φορες οταν παταω παουερ ξεκιναει κανονικα το πισι αλλα δεν εχω εικοκα στην οθονη. Μαυρη μαυριλα.

ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση, να αναφερω οτι μολις τωρα που μπουταρα το πισι δεν εφαγα BSOD αλλα ενα μηνυμα οτι κρασαρε ο driver και ανακτηθηκε.. τι να πω δεν ξερω, σκεφτομαι να την αλλαξω. Εαν εχει καποιος καμια ιδεα παρακαλω ποσταρετε.

Link to comment
Share on other sites

Τιποτα και με ατιμαν. πηγα για φορματ μολις το καταφερα να δειξει εικονα μετα απο 5-6 επανεκκινησεις. Εφτασε στο σημειο που επρεπε να κανει ρεσταρτ και εφαγα παλι μαυριλα. το κακο ειναι οτι δεν εχω αλλη να δοκιμασω. μαλλον δευτερα παω για καινουρια. παρακαλω οποιος εχει καποια ιδεα ας πει. ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το pοwer οn και τη μαυρίλα το είχα κ εγώ στο προηγούμενο setup μου με q6600. Απ'ότι είδα είναι κάτι σύνηθες στις φτηνές Αsus mοbο :TD: -είχα το Ρ5Κ. Το λένε cοld bοοt issue.Τί drivers είχα βγάλει/βάλει, τι fοrmat είχα κάνει, τι biοs updάte στα @@ του. Και είχα χάσει και την απόδειξη και δε μπορούσα να το κάνω rma... Τεσπα, μερικοί στα fοra της asus το φτιάξανε όταν βάλανε manually στο biοs τα timings της ram. Για κάνε ένα try...

Link to comment
Share on other sites

Ευαριστω πολυ για την απαντηση, αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι τωρα μετα απο τοσα χρονια της ηρθε; Ελεος δηλαδη. Για την ιστορια φοραει το 1404 BIOS..

Εχω παραγγειλει μια 6450 να δω τι θα γινει γιατι δε μπορει να μου κρασαρουν ολοι οι drivers.. αυριο λογικα θα την εχω, ιδωμεν..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ηρθε το πρωι, την εβαλα και ολα οκ εχω κανει αρκετες επανεκκινησεις και δεν παρουσιασε κατι. Εκανα και ενα φορματ και οπο τοτε το παιδευω αλλα δε μασαει. Ας ελπισουμε να ηταν αυτο μονο.

Σας ευχαριστω ολους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παίδες μετά από ψάξιμο είδα ότι είναι το microsoft net framework 4 που μπορεί να το κάνει αυτό.

Απεγκαταστήστε το και...βουαλά!

Μην ανησυχείτε όμως για το ότι μετά δε θα το έχετε γιατί θα ξανά εγκατασταθεί μετά από τους οδηγούς αλλά χωρίς πρόβλημα αυτή τη φορά.

Πριν το έκανε αυτό γιατί πρέπει να είχε κάνει update και δεν ήταν συμβατό με drivers vga.

Link to comment
Share on other sites

^^Γιαννο δε νομίζω οτι έχει να κάνει με το Framework η όλη υπόθεση!Βασικά το παλικάρι ανάφέρει το εξής:

Υ.Γ: ξεχασα να αναφερω οτι πολλες φορες οταν παταω παουερ ξεκιναει κανονικα το πισι αλλα δεν εχω εικοκα στην οθονη. Μαυρη μαυριλα.

(Μεχρι το ποστ των windows δεν φορτώνει τπτ αδερφε, ουτε driver ουτε framework 4(εντολές C++) οπότε κατι άλλο φταίει)

4 περιπτώσεις:

α) ασυμβατότητα με το chipset...(δεν πέζει στην περίπτωση του παλικαριού μιάς και ειναι δουλεμένη στο σύστημα του η κάρτα!)

β) Degrade της κάρτας ή και πιθανή βλάβη της κάρτας λόγο θερμοκρασιών! Τεκμηρίωση

Σε μια παο τις καλες μερες το πλακωσα με το furmark και το αφησα να παει μεχρι 90 βαθμους χωρις εμφανη artifacts.
...no artifacts αλλα 90C ! Η σειρά 4 της ATI ανέβαζε αρκετά μεγάλη θερμοκρασία ( ο λόγος που πάντα στο boot της κάρτας το ανεμηστηράκι της για καποια sec ανεβαζε κάργα στροφες..ιδικά 4870/90 )

γ)Μάπα τροφοδοσία ... το εχω δεί και αυτο!

δ)Μπορει να μήν έπερνε τα 75W απ'την PCI-E (αν και στις ASUS 775 συνήθώς ο memory controler ειχε το θέμα!) πολλές φορές θέλει ενα tik παραπάνω σε ρευματάκι στο SB και να θέσει το PCI απο Auto σε 100 ή καλήτερα σε 110!

Παρεπηπτώντος το P35 γ@μ@γε και η P5K ειναι αστεράτη μητρικούλα(προσωπικά κανένα προβλημα και δουλέβει άπροβλημάτιστα)! Τώρα αν θές να κάνεις ταρζανιές με αυτήν έπεξες και έχασες!

my 2 cents .. :X:

Link to comment
Share on other sites

Σπύρο μου έχει να κάνει γιατί το έχω αντιμετωπίσει και εγώ και σε μένα αλλά και αλλού και με το που έκανα απεγκατάσταση το εν λόγω αρχείο,έμπαινε κανονικά.

Και είχα και μπλε οθόνες αλλά και μαύρη...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα, ευχαριστω που το ψαχνετε ακομη το θεμα για να λυσω την απορια ολων να πω τα εξης:

Αφου αλλαξα καρτα και ηταν ολα οκ με εφαγε η περιεργεια και πηρα την παλια καρτα και πηγα σε ενα κολλητο και την εβαλα απανω. ηθελε να κανει και φορματ (δεν τον ενοιαζε δηλαδη) οποτε κανω ενα μπουτ να φορτωσω απο cd και τρωω μαυριλα, σε καποια φαση που καταφερα να το φτασω στην επανεκκινηση μετα την εγκατασταση του λειτουργικου ξανα τρωω μαυριλα. Σε μενα παιδες ηταν καθαρα θεμα καρτας..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.