Jump to content



Android programming


Gorky17

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα σας,

Αρχικα να συστηθω λεγομαι Γιωργος και με ενδιαφερει να δημιουργησω εφαρμογες που να λειτουργουν σε περιβαλλον Android. Θα ηθελα να σας κανω ομως καποιες ερωτησεις γιατι το θεμα προγραμματισμος και γενικα τους υπολογιστες τους εχω αφησει εδω και 2+ χρονια.

Ειχα κανει καποια μαθηματα σε Visual Basic και το ειχα μπει στο πνευμα και τα πηγαινα καλα. Εχω δηλαδη καποιες βασεις σχετικα με την ολη φαση. Απλα θα ηθελα αν εχετε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο η κατι τελοσπαντων απο που μπορω να αρχισω, σε ποια γλωσσα θα γραφω και το κυριοτερο πως μπορω να μαθω την γλωσσα υπαρχει καποιο βιβλιο; κλπ

Υπαρχει καποιο "πτυχιο" ας πουμε που μπορει να μου προσφερει η δουλεια αυτη;

Λιγες πληροφοριες θα ηθελα απο καποιον που να γνωριζει και να εχει ασχοληθει με το θεμα.

Ευχαριστω! :hi:

Link to comment
Share on other sites

Σε java δημιουργείς τις εφαρμογες αν δε κανω λαθος με το SDK για android της google.

To portal https://developer.android.com/index.html θα σου φανει χρησιμο φαντάζομαι,λογικα θα εχει μεγαλο documentation με APIs κλπ.

Οταν λες κάποια μαθήματα τι εννοείς?

Ο προγραμματισμος ειναι οτι κανεις μονος σου γενικοτερα, οσα μαθήματα και ας εχεις κανει αμα δεν ασχοληθεις δε κάνεις τιποτα.

Πτυχίο αν εννοείς τυπου ecdl οχι δε νομίζω και αν υπάρχει θα ειναι μια χαζομάρα και μιση.Στο μονο που μπορεις να πεις οτι μετράνε τέτοια πτυχία ειναι στο δημόσιο τομέα, το παν είναι τι εχεις δουλέψει ο ίδιος και τι εμπειρία έχεις πανω σε αυτο που θελεις να κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Οι εφαρμογες του Android είναι γραμμένες είτε σε Java χρησιμοποιώντας το Android SDK όπως πολύ σωστά ανέφερε ο [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION], είτε σε native σε C. Το πιό σύνηθες είναι η Java και τρέχει πάνω σε Virtual Machine που έχει υλοποιήσει η Google λέγεται Dalvik.

Τώρα για μαθήματα δεν ξέρω, για βιβλία, δεν ξέρω όμως υπάρχει μεγάλο community για το android που είναι ενεργό. Ένα δύο site θα προσθέσω γιατί δεν μπορώ να κάνω link όλο το search του Google.

Stack Overflow

https://developer.android.com/index.html

https://plus.google.com/108967384991768947849

https://plus.google.com/104629412415657030658

Android Developers Blog

Επίσης κάνε τα tutorial στο επίσημο site. Έχει πολλές έννοιες για το Android που σε όλα τα άλλα θεωρούνται δεδομένα (πχ Activity, Asynchronous Tasks, etc)

Α, και κάτι ακόμα: Καλύ επιτυχία ;)

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γράψεις και σε PHP και με κάτι μαγικά που κάνει το RADPHP (Embarcadero - πρώην Borland) στην τυλίγει σε ένα native Android περιτύλιγμα και voila! έχεις ένα apk.

Καλύτερα βέβαiα σε Java με Android SDK.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.