Jump to content



Xilence Interceptor Pro


Mitos175

Recommended Posts

Καθως πηρα σημερα το κουτακι λεω να σας κανω μια μινι-παρουσιαση.

Το κουτι για το οποιο αναφερομαι ειναι το Xilence Interceptor Pro. Προκειται για ενα τεραστιο κουτι με πολλους χωρους και αρκετες δυνατοτητες. Απο αποψη κατασκευης ειναι μετριο αλλα αρκετα τιμιο για την τιμη του.

Ας το δουμε λιγο καλυτερα.

Τα χαρακτηριστικα του ειναι τα εξης:

Model Number: GEH-XP-ICP.PRO

Available Color: Black with Red Details

Material Body: SECC 0.6 & 0.8mm, Front Panel ABS / Plastic bezel

Dimensions: (W) 230 x (H) 780 x (D) 605 mm

(W) 9.05 x (H) 30.7 x (D) 23.81 inch

Net Weight: 15.2 KG / 33.2 lbs

M/B Type: ITX, mATX, ATX, E-ATX, XL-ATX, HPTX

5.25" Drive Bay: 6x Exposed

3.5” Drive Bay: 8x Hot Swappable Tray, 2x Internal

2.5” Drive Bay: 4x Hot Swappable Tray

Case Fans (Main System):

Front: 2x120mm Red LED fan

Top: 3x 120mm or 2x 140mm (optional)

Rear: 1x 140mm fan

Side: 3x 120mm or 2x140mm or 1x 230mm (optional)

Case Fans (Top System)

Top: 4x120mm or 3x140mm or 2x 230mm (optional)

Expansion Slots 10

I/O Panel (Main System) 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0 + HDaudio + Reset + Power

I/O Panel (Top System) 2xUSB 2.0 + HDaudio + Reset + Power

Power Supply Type ATX (Main System) + SFX (Top System) (optional)

Κουτι και bundle

To interceptor μας ερχεται σε μια τεραστια κουτα χωρις πολλα πολλα πανω.

Ειναι προστατευμενο αρκετα καλα με 2 μεγαλα κομματια φελιζον στα πλαινα και 2 στηλες με 5 φελιζον η καθεμια σε σχημα Π. Το κουτι επισης ειναι περιτυλιγμενο σε ενα διαφανες ναυλον.

(Επισης να αναφερω οτι εγω για να το βγαλω το εφερα τουμπα καθως δεν μπορουσα να βγαλω καν τις 2 γωνιακες στηλες φελιζολ).

Το bundle περιεχει:

-διαφορες βιδες 100+ διαφορων ειδων η καθεμια στο σακουλακι της με αυτοκολλητο για το που μπαινει η καθεμια

-2 διαφορετικα plates το ενα για ATX PSU και αλλα ενα για 120 fan και 2 τρυπες για το W/C

-προστατευτικο για το 2ο front panel

-μια 24pin προεκταση με κατι ακομα που δεν καταλαβα εγω :p :P :p

-2 ποδαρακια για το κουτι

-manual στα αγγλικα και στα γερμανικα αλλα με αρκετες φωτογραφιες μεσα.

OutSide View:

Το κουτι οπως εχετε καταλαβει ειναι ενας τερας. Ειναι τεραστιο και μπορει να καλυψει τις αναγκες του καθενος.

Με χωρους για extreme watercooling loops αλλα και την δυνατοτητα για ενα δευτερο συστημα με ITX μητρικη.

Απο μπροστα βλεπουμε τα 2 front panels το ενα του κυριου συστηματος να εχει Start/Reset button, 2 USB 2.0 θυρες και μια USB 3.0 και τα Audio jacks.To front panel του 2ου οροφου εχει Start/Reset button, 2 USB 2.0 θυρες και δικα του Audio jacks.

Λιγο πιο κατω βλεπουμε τo mesh panel που εχει στις 5.25" θυρες να ειναι αρκετα στιβαρο να βγαινει ευκολα και να εχει φιλτρα πανω του το καθενα ξεχωριστα.

Ακριβως απο κατω υπαρχει ενα πορτακι με μαγνιτη. Ανοιγωντας το βλεπουμε 2 120"mm ανεμιστηρες να ειναι πανω στο πορτακι και αυτοι με φιλτρα και απο πισω τους βλεπουμε τα 6x Hot Swap 3.5" Trays και τα υπόλοιπα 4x Hot Swap 2.5" Trays.

Τα 2 πλαινα ειναι και αυτα επισης αρκετα στιβαρα και οσο και να τα επεξα δεν λυγιζαν με τιποτα. Το δεξι panel δεν εχει κατι. Το αριστερο εχει μια πλαστικη κατασκευη η οποια βγανει με την αφαιρεση 3 βιδων και εκει πανω υπαρχει ενα ορθογονιο κομματι διαφανο πλαστικο και απο κατω οι θεσεις για τα fans. Μπορουν να τοποθετηθουν είτε 2x120mm, είτε 2x140mm είτε 1x230mm, επισης υπαρχει και ενα φιλτρο το οποιο μπαινω-βγαινει με μεγαλη ανεση.

Στα πλαινα του πανω οροφου διακρινουμε κατι το διαφορετικο. Τα side panels δεν βγαινουν αλλα κατεβαινουν με ενα μηχανισμο που απλα πιεζεις 2 ασφαλειες προς τα μεσα για να κατεβει. Φαινεται αρκετα προτοτυπο και ωραιο αλλα, ενω στο κατεβασμα δεν συναντησα καποια ιδιαιτερη δυσκολια στο κλεισιμο επρεπε να το χτυπησω λιγακι ωστε να κουμπωσει.

Στο πισω μερος διακρινουμε το plate του πανω οροφου που ερχεται προ-εγκατεστημενο και ειναι για να μπει ενα ITX συστημα με ενα PCI slot. Πιο κατω βλεπου το back panel με 10x PCI Expansion Slots κόκκινου χρώματος mesh και εναν 120mm fan εγκατεστημενο ηδη. Στα δεξια υπαρχουν 4 μεγαλες τρυπες και πιο πανω απο αυτες αλλες 3 σε οριζοντια διαταξη για το περασμα σωληνων υδροψηξης. Κατω κατω υπαρχει το φιλτρο για το PSU το οποιο ενω βγαινει ευκολα δεν μπαινει τοσο ευκολο διοτι δεν εφαρμοζει τελεια στις υποδοχες του.

Πανω πανω επισης υπαρχει και κατι αλλο επισης διαφορετικο με εναν μηχανισμο 7 διαφορετικες περσιδες οι οποιες με εναν μηχανισμο αποκτους ελαχιστη κλιση. Προφανως για καλυτερη ρωη αερα.

Εσωτερικο:

Το πρωτο πραγμα που βλεπουμε ειναι το hot swap που υπαρχει. Τα trays βγαινουν ευκολα και εφαρμοζουν τελεια χωρις να εχουμε διαφορα κενα ετσι ωστε να τρεμοπαιζουν. Επισης στο PCB μπορουμε να εγκαταστησουμε ως και 6 fans καθως υπαρχουν 6 3pin τροφοδοσιες. Οι 2 ειναι κατελημενες απο τα μπροστινα fans. Επισης να πουμε το ολο συστημα για τους σκληρους δεν ειναι tool-less. Ακριβως απο πανω βλεπουμε 4 5.25" θεσεις με tool-less σχεδιαση.

Καθως βλεπουμε το tray της μητρικης διακρινουμε οτι μπορει να παρει οποια μητρικη υπαρχει στον κοσμο ακομα και Dual Socket και γι'αυτο υπαρχουν τα 2 ανοιγματα στην μητρικη. Τα gromets που υπαρχουν για της τρυπες του cable managment ειναι μαλακα αλλα δεν καθονται καλα πανω στις τρυπες με αποτελεσμα να τρεμο-παιζουν.

Κατω διακρινουμε την βαση που θα ακουμπησει το τροφοδοτικο μας. Πανω σε αυτο το σηδερενιο σασι δεν υπαρχει καποιο πλαστικο ή κατι αλλο ωστε να αποφυγουμε κραδασμους ή οτιδιποτε αλλο.

Και παμε στον 2οροφο που εκει μπορει να κανει ο καθενας οτι τραβαει η ψυχη του.

Μολις ανοιγουμε τον πανω οροφο διακρινουμε 2 how swap θεσεις για 3.5" trays το οποιο μπορει να βγει με την αφαιρεση 4 βιδων. Ακριβως διπλα συνανταμε αλλες 2 5.25" θεσεις με τον ιδιο tool-less σχεδιασμο.

Παμε να δουμε τους δυνατους συνδιασμους που μπορουν να γινουν στο πανω μερος τωρα.

1)Τοποθετηση μιας ITX μητρικης και ενος SFX τροφοδοτικοy ωστε να στησουμε ενα δευτερο συστημα το οποιο το εχουμε ανετα σαν κατεβαστηρι.

2)Με την αλλαγη του plate μπορουμε να στησουμε ενα ATX τροφοδοτικο χωρις να αφαιρεσουμε τo tray για τους δισκους και να τοποθετηθει και υδροψυξη στο πανω μερος.

3)Βαζωντας το 3ο plate που ειχε μεσα το bundle και αφαιροντας το hdd cage μπορουμε να στησουμε 1 4πλο ψυγειο σε push pull και ενα 3πλο σε push pull και να υπαρχει και λιγος χωρος ενδιαμεσα.

Με λιγα λογια μπορουμε να κανουμε οτι μας περναει απο το μυαλο με το συγκεκτριμενο case.

Επιλογος:

Το κουτι ειναι πραγματικα τεραστιο και με απειρες δυνατοτητες. Ικανοποιει τις φαντασειωσεις του καθενος και μπορει να φαει αρκετη μοντα. Ενα πραγμα που παρατησηρα εγω ειναι οτι με την αφαιρεση των πανω 5.25" θεσεων και με λιγο μαστορεματακι μπανει ανετα αντι για 3πλο ενα ακομα 4πλο ψυγειο.

Για την τιμη του πιστευω ειναι αρκετα τιμιο. Στην ελλαδα ξεκιναει απο τα 350 ενω απο γερμανια φτανει περιπου στα 280 με μεταφορικα.

Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι μετριο και το κανει αρκετα βαρη.

Κατα την αποψη μου ειναι ιδανικη λυση για καποιον που θελει να βαλει αρκετα πραματα αλλα δεν θελει να μπλεξει καθολου με μοντες αλλα ειναι και καλο για καποιο μοντερ ωστε να παιξει αρκετα πανω του.

Photo

Σας δινω ενα λινκ απο το αλμπουμ με τις φοτο.

Δεν τις ανεβαζω εδω για να μην ειναι μεγαλο το ποστ.

Καθε γνωμη δεκτη καθως ηταν η πρωτη φορα που κανω κατι τετοιο.

Συστημα δεν εστησα αλλα μολις στησω θα κανω ενα update με περισσοτερες φοτο καλυτερης αναλυσης αλλα και με βιντεο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κουτάρα :)

Απιστευτό το να το στήσεις μονο ενα σύστημα και μετα απο εκέι απλά θέλεις 3-4καρτες γραφικων σε κουτι..2αντλίες σε 5.25...mobo Με διπλη cpu..στο νερο και αυτη οπως και chipset ram :)

Και βαλε ψυγεια...οσα λαχαταρα η ψυχη σου :)

Σου ευχομαι να τα κανεις τα παραπάνω ^^

Πολλά τα $$$ βρε παιδι μου να το πάρεις..αν πέσει η τιμή του ισως κατι να γίνει..

Ωραία αγορά By the way :)

Θάνος

Link to comment
Share on other sites

Κουτάρα :)

Απιστευτό το να το στήσεις μονο ενα σύστημα και μετα απο εκέι απλά θέλεις 3-4καρτες γραφικων σε κουτι..2αντλίες σε 5.25...mobo Με διπλη cpu..στο νερο και αυτη οπως και chipset ram :)

Και βαλε ψυγεια...οσα λαχαταρα η ψυχη σου :)

Σου ευχομαι να τα κανεις τα παραπάνω ^^

Πολλά τα $$$ βρε παιδι μου να το πάρεις..αν πέσει η τιμή του ισως κατι να γίνει..

Ωραία αγορά By the way :)

Θάνος

Κατι θα γινει αλλα οχι σε τετοιο hardware.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.