Jump to content



ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΧΗΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ


D-NAME

Recommended Posts

λογικά μπορείς να τον ανοίξεις. το έχω κάνει με WinXPpro, και μένα εργαλείο για NIC όπου δίνεις την MAC address και ξεκινάει. To WOL πρέπει να είναι ενεργοποιημένο (πρέπει να έχεις στο errors all but keyboard/floppy κ.λ.π. για να μη κολλήσει κατά το POST) και μετά με το μαμά Remote Desktop το κάνεις ότι θέλεις.

έχω setάρει PC έτσι, για να μη αλλάζω οθόνες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ψάξτο, πάντως ένας που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις wake up οn ring. Να παίρνεις τηλ να ανοίγει, το βάζεις να μπαίνει αυτόματα στο net αν δεν είναι σε PPPoE και τέλειωσες, αλλά μπορεί να υπάρχει και άλλος τρόπος...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από D-NAME

Μονο οταν ειναι σε δικτυο. Εγω μηλουσα μεσο internet.

Το internet δεν είναι δίκτυο; :ρρρρρ

Αυτό που θες να κάνεις δεν πρέπει να γίνεται. Αν κατάλαβα σωστά θες να ανοίγει ο υπολογιστής και με την PSTN γραμμή σου να μπαίνεις remote. Φαντάζομαι πως έχεις dynamic IP και εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα. Επιπλέον η 56k αμφιβάλω αν θα είναι ικανή να σηκώσει remote desktop. Θα πρέπει να κόψεις πολύ πράμα για να δουλέψει ικανοποιητικά και πάλι οι χρόνοι της PSTN είναι πολύ αργοί.

Στην πρόταση του enduracell έχω απορία πως γίνεται να κάνει dialup πριν κάνει κάποιος log in. Γιατί δε φαντάζομαι να αφήνεις τέτοιο μηχάνημα χωρίς κωδικό. Pub θα γίνει.

Μετά σκέψου ότι όποιος σε παίρνει τηλέφωνο θα σου ανοίγει και το pc (που λύνεται με dedicated line) καθώς επίσης μπορεί το pc να ξεκινήσει κατά λάθος, να μπει στο δίκτυο και να μείνει ώρα έτσι χρεώνοντας εσένα τσάμπα και βερεσέ. Επίσης θα πρέπει να βάζεις τον dialer να ξανακαλεί όταν πέφτει η γραμμή...

Link to comment
Share on other sites

Το pc μπορει να γυρισει σε wake on call κατασταση και να "ανοιξει" οταν δεχθει καποιο τηλεφωνημα (μεσω mοdem), απο κει και περα μπορεις οπως περιγραφει ο endu να το διαχειριστεις μεσω terminal screen (remote desktop), αν εισαι σε 98/xp/2000, και φυσικα το απομακρυσμενο pc θα πρεπει να ειναι ρυθμισμενο να "μπαινει" μετα το ανοιγμα του στο Internet. μπορεις επισης να χρησιμοποιησεις καποιο αλλο 3rd party application για να το κανεις αυτο και οχι απαραιτητα το remote desktop.

Tωρα οσο αφορα την δυναμικη Ip που περιγραφει ο trendy, δεν τπαρχει προβλημα καθως τα περισσοτερα 3rd party προγραμματα στις ρυθμισεις τους χρησιμοποιουν σταθερη ip και port, ετσι ωστε ο χρηστης να ..."βρισκει" παντα τον απομακρυσμενο Η/Υ.

Οσο για τα 56k σε remote administration ειναι σχετικα ικανοποιητικα, εξαρταται βεβαια τι εχεις σκοπο να κανεις, σε γενικες γραμμες παντως ειναι οκ.

Αν θελεις να το κανεις αυτο σε 2000/3 server εχεις ακομα περισσοτερες επιλογες καθως επισης το οτι δεν ειναι υποχρεωτικο ο server να ειναι συνδεδεμενος στο Internet, επειδη μπορει απ΄ευθειας να δεχθει την κληση και αναλογα το πως τον εχεις setαρει να προχωρησει στα αιτηματα σου...

Το πιο σπαστικο που αντιμετωπισα και στις 2 περιπτωσεις ειναι αυτο που περιγραφει ο trendy, δηλαδη voice calls τα οποια ξυπνουσαν ασκοπα τον H/Y.

Link to comment
Share on other sites

Zarras η IP που έχει το pc δεν καθορίζεται από το πρόγραμμα, αλλά από την κάρτα δικτύου και αν δεν είναι στατική (ακριβό) δίνεται από τον ISP με dhcp κατά το handshake. Αυτήν την IP έχουν και όλες οι εφαρμογές του υπολογιστή μετά, φυσικά σε διαφορετικό port. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να ταλαιπωρήσαι για το πως θα ανάψει το pc και δεν το αφήνεις always on με το bios ρυθμισμένο να ανοίγει όταν ξαναέρχεται το ρεύμα κατόπιν διακοπής.

Remote Desktop που πήγα να κάνω από το σπίτι μου στην Αθήνα στον υπολογιστή μου στο Ηράκλειο στη δουλειά με 56k απλώς δεν έπαιζε... Το μόνο που έβλεπα ήταν την οθόνη να φορτώνει αργά-αργά κάθε φορά που γινόταν μία αλλαγή. Μετά από λίγο το παράτησα, χωρίς να έχω κάνει τη δουλειά μου...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.