Jump to content



OCZ Agility 3 raid 0


Thodoris21

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Αγόρασα δύο OCZ Agility 3 SSD 120GB και θέλω να τους κάνω raid 0.Το mobo είναι Asus Rampage Formula III.Διάβασα ότι λειτουργούν καλύτερα στον ICH10R παρά στον Marvell controller και έτσι τους έβαλα στον ICH10R σε raid 0 με stripe size 128K.Επειδή δεν έχω ιδέα από ssd τι ταχύτητες παίζουν περίπου για αυτούς τους ssd σε raid 0?Κάπου είδα για 900~1000 MB/s στο Atto.Πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις από τα Windows 7 ή από το Rapid Storage Technology?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μέσα στο Intel Rapid Storage Technology, θα πας στο Manage και εκεί που γράφει Write Back Cache policy, θα σιγουρευτείς πως είναι enabled. Αν δεν είναι, κάνε το εσύ.

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Καλό θα είναι στα drives να έχεις το τελευταίο firmware περασμένο (2.22). Δουλεύει καλύτερα το Garbage Collection.

Link to comment
Share on other sites

Έχω το 2.22. Προσπάθησα να εγκαταστήσω Windows 7 έχοντας τους δίσκους σε raid 0 στο Marvell 9128 αλλά στο τελευταίο βήμα της εγκατάστασης παγώνουν όλα. Έχετε ιδέα τι συμβαίνει? Αυτός είναι ο λόγος που τους έβαλα στον ICH10R.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα ότι μόνο με native sata 3 controller μπορεί να πάει πιο ψηλά.Λάθος?

Ο δικός σου ο ICH10R είναι SATA2; Οι agility 3 είναι value λύση και δύσκολα πηγαίνει πάνω απο 200ΜΒ/sec sequential read και 100MB/sec sequential write οπότε για RAID με SATA2 νομίζω είσαι ΟΚ. Αν έχεις SATA3 με ένα δίσκο καλύτερης κατηγορίας θα μπορούσες να ξεπεράσεις αυτά τα νούμερα σε επιδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Και ο εξωτερικός controller πάλι Marvell θα φοράει. Εκτός αν δώσεις πολλά λεφτά, αλλά δεν αξίζει να κοστίζει ο controller τα διπλάσια από τους SSD.

Και πάλι οι συγκεκριμένοι SSD δεν έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είσαι. Τα νούμερα δεν έχουν 100% αντίκρυσμα στην αίσθηση που σου δίνει η χρήση. Δηλαδή, ένα drive με 1000ΜΒ/s read και 1000ΜΒ/s write, δεν έχει διπλάσιες επιδόσεις κατά την καθημερινή χρήση, σε σχέση με ένα άλλο που έχει 500ΜΒ/s read/write.

απόλαυσε τα drives σου και μην ασχολείσαι άλλο με benchmarks.

Link to comment
Share on other sites

ναι για SATA2 μην περιμένεις τρελά νούμερα.

Πόσο τους τσίμπησες τους agility? Αν ήμουν στη θέση σου μάλλον θα πήγαινα για έναν Vertex3 ή 4 240-256άρη.

180 € και τους δύο..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.