Jump to content



Πρόβλημα φόρτισης σε νέο DELL laptop


neuromancer

Recommended Posts

Το πήραμε το Inspiron το 17άρι αλλά η μπαταρία δεν λέει να φορτιστεί.

Το laptop δουλεύει όταν είναι στην πρίζα (εγκατέστησα ότι ήθελα καθώς το μάνουαλ έλεγε 12 ώρες φόρτισης πριν το δουλέψεις με μπαταρία - αν είναι στην μπρίζα no problem, δεν χρειάζεται να το περιμένεις (η DELL έχει έξυπνο κύκλωμα και απομονώνει την μπαταρία όταν είναι στην μπρίζα)). Η μπαταρία δεν ξεκόλισε από το 0% και βγάζει ένδειξη ότι δεν φορτίζει. Επιπλέον μπροστά το led του λαπτοπ αναβοσβήνει 4 φορές πορτοκαλί και μία λευκό και μετά από λίγο σταματάει τελείως να αναβοσβήνει.

Το τροφοδοτικό δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Άρα ή έχουμε νεκρή (DOA) μπαταρία ή πρόβλημα στο κύκλωμα φόρτισης. Τα διαγνωστικά της μητρικής περνάνε ΟΚ. Το διαγνωστικό της μπαταρίας βγάζει πρόβλημα (no charging).

Ερώτηση 1: έχει κανείς άποψη?

Ερώτηση 2: θα πάει όλο στην DELL ή μόνο μπαταρία/τροφοδοτικό? Αν παέι όλο, υπάρχει περίπτωση να μην πάρω πίσω το ίδιο, άρα να κάνω full back up για να μην ξαναστήνω τα πάντα όλα?

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα με support, τρέχω τα pre-boot διαγνωστικά (thorough test) και θα ξαναμιλήσω. Φορτιστής και μπαταρία φαίνεται να το πέρασαν ΟΚ, περιμένω τη μνήμη τώρα..... Κάτι απλά κόλπα (άλλη μπρίζα, BIOS, κτλ) προφανώς δεν "έπιασαν".

Link to comment
Share on other sites

Είχα θέμα με ένα IBM που δε φόρτιζε η 2η μπαταρία του από το docking station. Έγραφε connected but not charging, ενώ την 1η τη φόρτιζε κανονικά. Είχα παίξει με ρυθμίσεις και cmd και το ξεκόλλησα. Το PC προφανώς έχει Windows, έχεις δοκιμάσει με κάποιο linux live cd να δεις αν φορτίζει από εκεί;

Link to comment
Share on other sites

Οκ, εγώ απλά στο ανέφερα γιατί σε μερικές περιπτώσεις με μπαταρίες και φόρτιση, ενώ το θέμα φαίνεται να είναι καθαρά hardware, τελικά είναι software, και ένα live cd που τρέχει κατευθείαν σε 5 λεπτά είναι το πιο εύκολο και γρήγορο troubleshooting για να διαπιστώσει κάποιος αν είναι software ή hardware το θέμα.

Όπως και να' χει, περιμένουμε να δούμε αν με την καινούρια μπαταρία δουλέψει κανονικά. :)

Link to comment
Share on other sites

Έγινε αλλαγή μπαταρίας και όλα καλά.

Λίγο αργό το support.... Πέμπτη απόγευμα πρώτο contact, Παρασκευή πρωί-πρωί η οριστικοποίηση της αποστολής νέας μπαταρίας, Δευτέρα μεσημέρι παραλαβή. Δεν δουλεύουν Σάββατο τα courier?

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ο τύπος είπε 1 ως 3 μέρες, μέσα μαυ ήξερα ότι θα πιάναμε Δευτέρα. Απλά Έχω την εντύπωση ότι τα courier είναι ανοιχτά το Σάββατο. Αν φύγει από αυτούς Παρασκευή δεν πρέπει να παραλάβω Σάββατο, εφόσον τα courier είναι ανοιχτά?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω, δεν ξέρω, ότι εξαρτάται από την συμφωνία που έχουν με την εταιρία courier. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και συμβόλαια 4 ωρών, εάν τα courier που δουλεύουν Σάββατο είναι απασχολημένα με παραδόσεις NBD(next business day), μπορεί να καθυστερήσουν παράδοση 4 ωρών, που σημαίνει ότι ο πελάτης που πλήρωσε 4h υποστήριξη μάλλον δεν θα είναι ικανοποιημένος :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.