Jump to content



Δεν κανει update το bios


petroSEXtreme

Recommended Posts

ρε παιδια εχβ την p4c800 την τελειως απλη.Οταν παω να κανω update το bios (με το Asus Update V5.28.01)δεν μου εντοπιζει τα bios images.Τι μπορει να φταιει?Ποιοσς ειναι ο πιο σωστος και δοκιμασμενος τροπος να κανεις update σε αυτη την μητρικη?:help: :help: :help: :help: :help: :help: :wall: :wall:

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασες την παλια καλη διεξοδο της δισκετας?Τι μορφη εχουν τα αρχεια βιος?Σορρυ αλλα δεν ξερω το utility της Asus και δεν μπορω να σου πω κατι συγκεκριμενο.

Καλυτερα κατεβασε το awfl833c.exe και κανε φλας απο δισκετα.

Link to comment
Share on other sites

Φτιαχνεις μια bootable δισκετα (κενη δισκετα στο floppy δεξι κλικ format κι επιλεγεις make dos bootable disk ή copy system files δεν θυμαμαι δεν εχω floppy) μεσα στην οποια θα ριξεις το αρχειο βιος και το awfl833c.exe (για award bios) το οποιο θα βρεις και ατο site της asus.Μπουταρεις απο τη δισκετα και δινεις την εντολη:awfl833c biosfilename (πχ p4c800.f3 ή οτι μορφη εχει το αρχειο).

Θα σε βαλει στη διαδικασια αναβαθμισης οπου θα ρωτησει αν θες πρωτα να σωσεις το υπαρχων βιος και μετα αν θες να κανεις φλας,enter και ξεμπλεξες :)

Link to comment
Share on other sites

Πιο απλη διαδικασια ειναι με το asus ΕΖ FLASH.

Σε μια κενη δισκετα αντιγραφεις το bios που θες να φλασαρεις μετανομαζοντας το σε χχχχχ.rom(οπου χχχχχ δες το manual τις μητρικης σου θα λεει.)

Bαζεις μεσα την δισκετα,μπουταρεις και κατα το post πατας Alt+F2 και τα υπολοιπα γινονται μονα τους.

Καλη επιτυχια.;)

Link to comment
Share on other sites

αν κανεις Boot απο τη δισκετα και δεν δουλευει κοιτα μην εχεις ενεργοποιημενο κανενα bios protect.... (δεν ξερω αυτη τη μητρικη αλλα θυμαμαιμια qdi που ειχα που ειχε μεχρι και τζαμπερακια για την προστασια!)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.