Jump to content



Μαυρισμενη οθονη τηλεορασης Samsung


panos1p2a3n4o5s

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα χαιρετω την παρεα ηρθε και η δικια μου η στιγμη να γραψω αν και σας διαβαζω εδω και λιγο καιρο!

για να μπω στο ψητο εχω ενα θεμα με μια samsung 40'' lcd. Ξεκινησε πριν το καλοκαιρι περιπου μολις την αναβες η αριστερη πλευρα ηταν μαυρισμενη και με δυσκολια διακρινες την εικονα. Αυτο κρατουσε για κανενα 10 λεπτο στην αρχη και ξαφνικα γινοτανε κανονικη η εικονα αφου ζεσταινοτανε υποθετω. Ελα ομως που αυτο το διαστημα μεχρι να επανελθει απο την στιγμη που την αναβες μεγαλωνε και ειχε φτασει να επανερχεται μετα απο 30-45 λεπτα. Ολο αυτο μεχρι την προηγουμενη βδομαδα που σταματησε τελειως να επανερχεται και πλεον οσο και να την αφησεις αναμμενη η αριστερη πλευρα παραμενει μαυρη. Εχει συμβει σε κανεναν σας, φτιαχνεται? το κακο ειναι οτι περασει η εγγυηση εχει κλεισει 3 χρονια... Να τις χαιρονται τις τηλεορασεις τους εκει στην samsung παντως εχω μια panasonic δεκαετιας 90' και ειναι σαν καινουρια!:p

Link to comment
Share on other sites

Λογικα αμα την ανοιξεις θα δεις καποιο πυκνωτη να θελει αλλαγμα. (επισκευη οχι πολυ ακριβη)

Το ποσο ευκολο ειναι να το κανεις εσυ δε ξερω αλλα να ξερεις οτι αμα δε σκαμπαζεις μπορει να παθεις ηλεκτροσοκ

Link to comment
Share on other sites

Ίσως δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο ένας πυκνωτής στο κύκλωμα τροφοδοσίας (που συνήθως κάνει την οθόνη να μην ανάβει καν).

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κάτι σχετικό με την αριστερή λάμπα φθορισμού που φωτίζει το panel απο πίσω. Είτε η ίδια η λάμπα παρέδωσε πνεύμα, είτε ο inverter της. Με λίγα λόγια, πρέπει να φτιάχνεται με σχετική ευκολία = μικρό κόστος.

Βεβαία το να βρεις άνθρωπο να ασχοληθεί, είναι ζήτημα... γιατί με το ρυθμό που βγαίνουν νέα μοντέλα, και απαξιώνονται τα παλιά, πολλοι τεχνικοί θεωρούν ότι δεν αξίζει το κόπο να κάνουν ούτε καν διάγνωση.

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς μονός σου... μπορείς να αρχίσεις με ένα google search του προβλήματος για το συγκεκριμένο μοντέλο της τηλεόρασης. Αν είναι κάποιο συχνό πρόβλημα, το πιθανότερο είναι να βρεις αναλυτικότατες οδηγίες επισκευής.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Πανω που πηγα να την λυσω να δω τι παιζει προσεξα και ξεχασα να το αναφερω οτι τελικα δεν ειναι μονο σκοτεινη η αριστερη πλευρα αλλα κολλανε και λιγο τα pixel δηλαδη μενει για 2 δευτερολεπτα η προηγουμενη σκηνη(σε μια ταινια ας πουμε) σε καποια σημεια. Απο οτι καταλαβαινω δεν θα φταιει μονο η λαμπα σε αυτη την περιπτωση. Κατι μου ειπανε δεν επιδιορθωνεται οτι εχουν καει οι κρυσταλλοι δεν καταλαβα....:S

Link to comment
Share on other sites

Είναι παράξενος ο συνδυασμός προβλήματος τότε. Όπως και να χει, ψάξε συγκεκριμένα για αναφορές προβλημάτων για το συγκεκριμένο μοντέλο. κάνε και μια προσπάθεια να βρεις κανένα σχετικό service manual (αν και δύσκολα θα βρεις).

Δε χάνεις κάτι να την ανοίξεις και να ψάξεις για ζημιά που φαίνεται με το μάτι (φουσκωμένοι πυκνωτές) όπως στη περίπτωση που ανάφερε ο SirDiman.

Link to comment
Share on other sites

το πιο πιθανο με αυτα που λες ειναι να φταει ο inverter της. γραψε το ακριβες μοντελο της μηπως βρουμε κατι...

μπορεις να δικρινεις στο μαυρισμενο κομματι αν παιζει κατι εστω και ελαχιστα μεσα στο μαυρο?

Link to comment
Share on other sites

drkaras δεν ειναι τελειως μαυρισμενη η αριστερη πλευρα ειναι σκοτεινη μπορεις να διακρινεις την εικονα αμα ειναι φωτεινη.Το μοντελο ειναι LE40-A656A-1FXXC .Ανεβασα ενα βιντεο για να σας κατατοπισω σχετικα με το πως φαινεται η εικονα.Οταν ανεβαζω φωτισμο φωτεινοτητα και αντιθεση εχει πολυ μεγαλη διαφορα και μπορεις να δεις καμια σειρα καμμια εκπομπη εκει που σε δυσκολευει ειναι στις ταινιες και στις γρηγορες εναλλαγες σκηνων ειδικα αμα ειναι σκοτεινες οι σκηνες.

θελω να την ανοιξω αλλα κολλαω στο οτι δεν σκαμπαζω και πολυ απο τοσο συνθετα ηλεκτρονικα μονο τα βασικα δηλαδη αμα εχει προβλημα καποιος πυκνωτης οπως ανεφερε ο φιλος kaynd. Αμα φταιει καμμια πλακετα κανα τετοιο που να το καταλαβω:)

Link to comment
Share on other sites

χμμ δυστυχώς το πρόβλημα δείχνει να είναι πιο σύνθετο από απλά ένα μη λειτουργικό backlight. Μια σβησμένη πίσω λάμπα θα μείωνε πιο σταδιακά, και με παρόμοια ένταση όλα τα χρώματα που μπορεί να εμφανίσει η οθόνη. Εδώ βλέπω στο εντελώς σκοτεινό μέρος της οθόνης κάτι κόκκινα γράμματα διαφημίσεων να φέγγουν μια χαρά. Αντίστοιχα εμφανίζονται σχεδόν κανονικά οι λεύκες ενδείξεις του μενού (ενώ τα αντίστοιχα λευκά από την εικόνα της TV δεν εμφανίζονται στο ίδιο σημείο)

Όπως μπορείς να δεις από τα related video στο youtube, έχουν και άλλοι παρόμοιο πρόβλημα. Ίσως στα comment τους να δεις κάποια ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Πολλοί μιλούσαν για επιφανειακές/ καλωδιοταινίες που δεν έκαναν καλή επαφή με το πίσω μέρος του pannel.

Όσο για τους ενδοιασμούς που έχεις για το άνοιγμα, δεν βλέπω να έχεις πολλές επιλογές. Εκτός και αν κάνεις υπομονή και συνεχίσεις να βλέπεις έτσι.

Ή θα την ανοίξεις εσύ, ή θα τη πας σε κάποιον τεχνικό.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια το προβλημα λυθηκε με κοστος 0Ε. Αφου ειδα το εξης βιντεο ημουνα σιγουρος οτι αυτο φταιει και στην δικια μου. Την εκανα βιδες λοιπον (πολλες βιδες για την ακριβεια!) και αφου ειδα οτι αυτο ακριβως ειναι το προβλημα και σε μενα τοποθετησα ενα κομματι μονωτικης τυλιγμενο ωστε να πιεζει την ταινια αυτη. Μετραει ηδη 5 ωρες συνεχομενης λειτουργιας και ειναι ενταξει προς το παρον πιστευω οτι θα κρατησει!Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=vCExlSnG4yY]Sony KDL-46XBR4 Tab Bond Problem / Fix - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.