Jump to content



Επιλογή M-ITX mobo και cpu. AMD ή INTEL?


amoustakas

Recommended Posts

Την καλησπέρα μου στο φόρουμ. Θέλω να στήσω ένα HTPC μόνο για παίξιμο αρχείων FLAC και για άψογη αναπαραγωγή video σε FULL HD και (μελλοντικά) 3D Bluray. Ούτε παιχνίδια ούτε βαριές εφαρμογές.

Τα δεδομένα είναι ότι υπάρχει case για M-ITX μητρική και 75Watt τροφοδοτικό.

Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία από AMD θα ήθελα την άποψή σας για το αν υπάρχει καλύτερη και φθηνότερη εναλλακτική από ένα σετάκι Η61+Celeron/Pentium Dual Core από την AMD και ποια. Απαραίτητο το HDMI μόνο.

Budget για το σετ (μητρική-επεξεργαστής) περί τα 120-150 ΕΥΡΩ. Βασικό κριτήριο η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση εν όψει και του οριακού τροφοδοτικού και οι χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις όποιες προτάσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη για μητρικη

Asrock FM2A75M-ITX | Skroutz.gr

και δυο επεξεργαστες..

1)AMD A4-5300 Box | Skroutz.gr

2)AMD A6 5400K - Επεξεργαστές | Skroutz.gr

idle ..παλι καπου στα 30 θα παιζουν ,ισως και λιγο πιο κατω ..

Σε αυτα που θες δεν πιστευω να ξεπερνανε τα 50..Απλα μη το πολυφορτωσεις με δισκους.

Ψιλοβιαστικες πιστευω με το κουτι-τροφοδοτικο.

Link to comment
Share on other sites

Ψιλοβιαστικες πιστευω με το κουτι-τροφοδοτικο.

Βασικά έκανα ένα λάθος σχετικά με το μέγεθος. Είχα -άφθονο- χώρο για μεγαλύτερο κουτί οπότε θα μπορούσα να βάλω ένα passive μεγάλο τροφοδοτικό και μία micro-atx ακόμη και ATX μητρική που θα είχα πολύ περισσότερες και φθηνότερες λύσεις. Για το λόγο αυτό ίσως πάω σε dedicated σύστημα για flac αρχεία με κάτι τέτοιο βάζοντας ένα μεγάλο φουρφούρι για λιγότερο θόρυβο και μετά να δω για κάτι καλύτερο.

Ίσως να στήσω το 2500Κ σύστημα που έχω στο γραφείο (για word και chrome) στο σπίτι και να κοτσάρω μια 670 λέω τώρα :laughing:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά το τροφοδοτικό μια χαρά είναι για τον G860 με 8GB RAM, έναν ssd και έναν 2.5 σκληρό δίσκο. Ωστόσο το εγχείρημα να παίξω MKV αρχεία (μόλις 2-3 GB) με απογοήτευσε γιατί παρουσιάζει σπασίματα. Το ίδιο κάνει και σε MP4. Τελικά κατέληξα να εξακολουθώ να βλέπω από τον ενσωματωμένο player της TV που παίζει 5 φορές καλύτερα και σαν χρώματα και σαν κίνηση. Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανεν...

Link to comment
Share on other sites

Αποκλείται, κάτι λάθος παίζει. Εδώ οι zacate/atom παίζουν bluray άψογα, σιγα μη κολλήσει σε ένα mkv ο διπύρηνος 3GHz ...

Δες %usage όταν παίζεις το mkv/mp4. Δες άμα έχεις ενεργοποιημένο το DXVA acceleration, αν και με 3GHz 2πύρηνο θα έπρεπε να το κάνει render και χωρίς acceleration.

Link to comment
Share on other sites

Και σε i3 (2310) laptop με ξεχωριστή κάρτα γραφικών (6470Μ) τα ίδια κάνει. ίσως το HDMI ή κάτι με την τηλεόραση; Η πλάκα είναι ότι τα κάνει και όταν τα παίζω χωρίς full screen. Θα δοκιμάσω και άλλες ταινίες και βλέπουμε. Αλλά σε συγκεκριμένη ταινία δε δικαιολογείται να παίζει η τηλεόραση καλύτερα από διπύρηνο στα 3.00. Κάτι δεν πάει καλά. Το HDMI είναι 1.3.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα 3-4 players. Τελικά το κάνει και στα avi της πλάκας (ένα ελαφρύ σπάσιμο κάθε 3-4 δευτερόλεπτα), άρα κάτι από την έξοδο του hdmi και πέρα παίζει. Αν έχει κανείς καμία ιδέα ας πει. Το ότι το ίδιο συμβαίνει και με το λάπτοπ (μόνο όταν το συνδέεις με την tv) σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα hardware.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα προερχόταν από το γεγονός ότι η κάρτα έβγαζε και έστελνε στην TV 60fps ενώ θα έπρεπε να στέλνει 24fps, γιατί στο τελευταίο format είναι οι ταινίες. Διόρθωσα τη σχετική ρύθμιση και όλα ρολάρουν άψογα. Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.