Jump to content



NAS Downloader?


therock

Recommended Posts

Οσοι το χετε ψαξει μπορειται να προτεινετε ενα καλο NAS για 2-4 δισκους, και οι δυνατο να παιρνει και παλιους με PATA και να υποστηριζει vuze για torrent, Και jdownloader για filehost? Ηδη τα ζητουμενα παραπεμπουν σε HTPC, αλλα εχω ηδη αρκετα PC, και θελω ενα μικρο NAS αθορυβο και με ελαχιστη καταναλωση που να δουευει για μερες ασταματητα και να μπορω να το ελεγχω απομακρυσμενα. Απλως τα κριτηρια οπως ειπα ειναι να εχει θεση για PATA για να βαλω 2 παλιους δισκους που εχω και δεν ξερω τι να τους κανω, και να παιρνει τα 2 αγαπημενα μου προγραμματα...

Link to comment
Share on other sites

Mόνο αν το στήσεις εσύ σε κανονικό (και ολίγον τι παλαιό) πισί θα έχεις αυτό που ζητάς για να βάλεις τους ide δίσκους σου...

ΔΕΝ αξίζει τον κόπο αφού υποθέτω ότι μιλάμε για άντε το πολύ 300άριδες παλιούς ide σκληρούς...

Link to comment
Share on other sites

παίρνεις ένα qnap ts112 /synology ds112j και 2 θήκες ide-2-usb για να κουμπώσεις τους IDE δίσκους πάνω του, αλλά όσο κάνουν οι 2 θηκες ide-2-usb κάνει ένας ολοκαίνουργος Sata2/3 1TB. Δεν αξίζει όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω. Πούλα τους 10-20 ευρώ όσο πιάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το ολο θεμα δεν ειναι οι δισκοι, αλλα να τρεχω τα προγραμματα. Οι δισκοι και να μην κουμπωνουν δεν πειραζει βαζω αλλους Sata, απλα θα ηταν ιδανικο αν γινοταν και αυτο. Το ζουμι ομως για μενα ειναι να εχω vuze/jdownloader σε NAS συσκευη και οχι να φτιαξω παλι PC η να χρησιμοποιω καποιο παλιο για ακτεβασματα...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως στην περιπτωση σου ισως κανει ο hp microserver που εχει καταναλωση σχεδον οσο ενα nas και ισως με καποια πατεντα(ανταπτορα) να βαλεις εναν pata.

Επειτα βαζεις οτι λειτουργικο θες windows ή linux based και απο τιμη περιπου 150ε

Link to comment
Share on other sites

τίποτα δεν φορά, βάζεις windows (7, server, 8 etc) ή κάποια linux διανομή, ή freenas. Ένα κουτί για δίσκους είναι με μια atom μητρική. Δεν θα έχεις την κατανάλωση που θα έχεις με ένα μικρό qnap/synology/thecus, υπολογίζεις περίπου την διπλάσια αν εξαιρέσεις από αυτήν την κατανάλωση των δίσκων που θα βάλεις επάνω.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω τωρα το πηρα μετα απο αρκετο ψαξιμο εχω βαλει open media vault αλλα ακομα ψαχνομαι..

Δεν εχει atom αλλα amd.

Γενικα ειναι αρκετα δουλεμενο μηχανημα και μπορεις να βρεις απειρες πληροφοριες για λειτουργικο και plugins

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομαι τελικα να το παρω αυτο που λετε. Υποστηριζει GPT για δισκους 3TB και ανω? Επισης μπορω να μποτταρω απο στικακι η flash card η κατι αλλο για να εχω και τους 4 δισκους ανεξαρτητους χωρις λειτουργικο?

Σε αυτην την τιμη, να φανταστω δεν υπαρχουν αλλες εναλλακτικες ε?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.