Jump to content

Δίλημμα

feanorian82

Recommended Posts

Θέλω να αλλάξω αρχικά μητρική και επεξεργαστή και πιο μακροπρόθεσμα μνήμη.

Θέλω να διαθέσω λίγα χρήματα.

Να πάρω μια μητρική 754 με έναν Sempron 3100 ή με έναν A64 2800+ ? Έχω βρεί μια μητρική Chaintech

με 95 euro τελική. O Sempron 3100 μου βγαίνει με Red Card στο Ram Shop 122. O A64 2800+ 140. Η απόδοση του Sempron δε θα είναι καλυτερη από του 64? Ίσως αργότερα (μετά από 6-10 μήνες) πάρω στα ίδια λεφτά έναν 64 στα 3400+ ή και παραπάνω...

Για τη μητρική, περισσότερα εδώ

η μητρική που θέλεις είναι καλή για τα λεφτά της, την έχουν αρκετοί χρήστες στο forum (2-3) αλλά δε έχει καλή υποστήριξη ΒΙΟS μου φαίνεται ότι η τελευταία version του δεν έχει υποστήριξη ακόμα Sempr0n επεξεργαστών, επίσης η υποστήριξη μνήμης δεν είναι και η καλύτερη. Κοίταξε τα αυτά, αλλιώς σε H/W είναι μια χαρούλα. Αν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις στο μέλλον επεξεργαστή θα σου έλεγα να πάρεις Semr0n όχι για την χρηματική διαφορά με το Α64, αλλά γιατί ο πρώτος θα ocάρει σαφώς καλύτερα από το δεύτερο, και γιατί τα x86-64 δε θα σου φανούν χρήσιμα αυτή την στιγμή... Από θέμα επιδόσεων στα default πρέπει να είναι πάνω κάτω στα ίδια αν δε κάνω λάθος...καλύτερα να κοιτάξεις benches στο net όμως...

για μητρικη 754 με λιγα λεφτα θα σου προτεινα να κοιταξεις την αμπιτ και την γιγαμπαητ.....εγω πηρα απο εξωτερικο την νεα της ασους με το εν φορς 3 250......150ευρω τελικη με μεταφορικα...ειναι βεβαια η ντελουξ εκδοση....εαν ερθει ελλαδα λογικα θα ερθει και η πιο απλη.....τσεκαρε τη.........Κ8Ν-Ε......εγω θα σου προτεινα τον σεμπρον για τους ιδιους λογους με τον προλαλησαντα....καλη τυχη οτι και να επιλεξεις....εγω ημουνα στο ψαξιμο πανω απο μηνα......υπομονη λοιπον

Έψαξα στα benches και διαπίστωσα οτι οι επεξεργαστές είναι πάνω κάτω ίδιοι σε απόδοση με τον 64άρη να υπερτερεί ελάχιστα. Από πλευρά τιμής, είναι 220 για Sempron και 270 για A64 και μάλιστα στα 3000+. Θα το ψάξω κι άλλο... Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή. Χρειάζομαι όμως τα 64bit? BIOS για τη συγκεκριμένη έχω βρει από forum, δοκιμασμένο από πολλούς. Λύνει αρκετά προβλήματα του παλιού. Λες να μην υποστηρίζει Sempron? Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση με τα SATA εκεί, το μεγαφωνάκι, αλλά και την ευελιξία στις τάσεις. Πειράζεις σχεδόν τα πάντα...

η μητρική δίνει 2.9Vdimm από BIOS που είναι καλό, αλλά δίνει 1.75 vcore μόνο... Δε ξέρω αλλά τα Win64 είναι κοντά στην κυκλοφορία τους (αρχές 2005) εξαρτάται αν μέχρι τότε σχεδιάζεις να αλλάξεις επεξεργαστή... Πάντως αν και δεν έχω δει ocια στο net λογικά ο Sempron θα clockάρει καλύτερα. Προσοχή μόνο γιατί η Chaintech δεν υποστηρίζει από το BIOS ακόμα τον Sempr0n και μπορεί να έχεις πρόβλημα... Πάντως αν δε σκοπεύεις να αναβαθμίσεις το 3000+ Α64 είναι σίγουρα καλύτερη λύση...

εγώ πάντως πήρα τα ίδια που λές faenorian

την VNF3-250 και έναν A64 2800. Στον δρόμο είναι...και καλύτερα που πήρα τελικά φτηνή μητρική διότι είναι η πρώτη αυτής της πλατφόρμας. ΝΑ δοκιμάσουμε τις φτηνές και μετα΄βλέπουμε.....:tomato:

Μαλλον με βλεπω για εκει με μόνη διαφορά A64 στα 3000+.

Θα πάρω και μια πιο γρήγορη μνημη από αυτές που έχω, ίσως μεταχειρισμένες και θα είναι εντάξει πιστεύω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.