Jump to content



BitFenix Prodigy


Mitos175

Recommended Posts

BitFenix Prodigy κουτί θηρίο για την κατηγορία του.

Μεγάλες κάρτες παίρνει, νερά άμα θες του βάζεις, δίσκους αρκετούς παίρνει τι άλλο να θέλει κάποιος από ένα κουτί τέτοιας κατηγορίας.

Κούτα-Manual

Το prodigy ήρθε σε μια απλή κούτα όπως άλλωστε συνηθίζει γενικότερα η BitFenix, ήταν τυλιγμένο μέσα στην κλασσική πλαστική σακούλα και αριστερά δεξιά 2 κομμάτια φελιζόλ. Το πρώτο πράμα που βρήκα όταν άνοιξα την κούτα ήταν το manual. Αναλυτικότατο κατά την αποψή μου. Τα πάντα ήταν μόνο στα αγγλικά.

Βγάζοντας το κουτί από την συσκευασία

Βγάζοντας το από την κούτα πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοκοιτάξω σε αυτό το κουτάκι. Παρά το μέγεθος του έχει αρκετά καλούδια.

Καταρχήν η πλαστική πρόσοψη αισθητικά είναι πανέμορφη. Επίσης ένα πράγμα που κλέβει την παράσταση είναι τα πλαστικά πόδια που διαθέτει πάνω κάτω. Είναι ευλύγιστα και αρκετά σταθερά. Μετά στο αριστερό πλαϊνό διακρίνουμε

ένα "τρυπιτό" ορθογώνιο και τίποτα άλλο. Στην πίσω μερία βλέπουμε 2 pci slots, το i/o shield και την θέση του τροφοδοτικού. Στο δεξιό πλαϊνό διακρίνουμε το Start, Reset, Mic&Headphones, hdd led και 2 θύρες USB 3. Επίσης στην πάνω μεριά υπάρχει το φίλτρο για τα πάνω fans το οποίο απλά βγαίνει κουνώντας τον μηχανισμό προς τα δεξιά και σηκώνοντας το προς τα πάνω.

Στα ενδότερα του κουτιού

Με το που ανοίξουμε το πλαϊνό βλέπουμε τα 2 hdd cages τα οποία είναι με tool less σχεδιασμό. To πάνω μπαίνει και βγαίνει εύκολα απλά πιέζοντας τον μηχανισμό που έχει πάνω και κάτω και τραβάμε προς τα έξω. Μετά άμα θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε και το κάτω hdd cage απλά ξεβιδώνοντας 6 βίδες που έχει από την κάτω μεριά. Και τώρα τι γίνετε ρε μήτσο δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε έναν δίσκο. Βεβαίως μπορούμε αλλά ssd. Με το που βγάλουμε και το κάτω cage εμφανίζονται κάτι τρυπούλες και το κάτω μέρος του κουτιού αλλά και στο κάθετο μέρος του m/b tray. Επίσης στο δεξί side panel είναι εξοπλισμένο κι αυτό με ένα πλαστικό που μπορούν να τοποθετηθούν και εκεί 2 ssd. Δηλαδή σύνολο 5 ssd χωρίς ούτε ένα cage πάνω.

Επίσης μέσα στο πάνω cage βρήκαμε και το κουτάκι με τα καλούδια. Το prodigy έρχεται με τα παρακάτω:

ODD Bay Screw Brackets x2

Cable Clip x1

Thumbscrews M3: x4(for ODD)

Standar Screw 6-32 hex: x4(for psu)

Standar Screw 6-32 6mm flat: x7(for MB & ODD Bay Screw Brackets)

Standar Screw 6-32 10mm Round: x5(for securing hdd trays)

Standar Screw M3 5mm Round: x12 (for 2.5" SSD&ODD)

Στο μέρος το οποίο μπαίνει το τροφοδοτικό βλέπουμε και μας ικανοποιεί το ότι υπάρχουν rubber pads. Επίσης υπάρχει και το φίλτρο από την κάτω μεριά το οποίο απλά το τραβάμε προς τα έξω ώστε να το βγάλουμε. Για να τοποθετήσουμε το τροφοδοτικό θα πρέπει να ξεβιδώσουμε το plate που υπάρχει ώστε να βάλουμε το τροφοδοτικό στην θέση του.

Για να βάλουμε την κάρτα γραφικών μας βλέπουμε καταρχήν ότι μπορεί να μπει κάρτα που πιάνει 2 slot. Απλά ξεβιδώνουμε τις βίδες που είναι από την έξω μεριά και τέλος. Εδώ να προσθέσω ότι πάνω από τα pci slots είχε ένα μαλαπέρδι που το πήγαινες πάνω κάτω εγώ δεν κατάλαβα τι κάνει ελπίζω να ξέρετε εσείς.

Το motherboard tray δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Οι αποστάτες είναι πάνω απλά πέρνουμε το mobo και το βάζουμε πάνω.

Υδρόψυξη

Τούτο το τερατάκι με την αφαίρεση των 2 hdd cages και την αφαίρεση του 5,25" μπορεί να φιλοξενίσει στο εσωτερικό του άνετα 2 240 ψυγεία. Οπότε αν δεν έχετε θέμα με σκληρούς κλπ όπως εγώ βουρ για μπάνιο το κουτάκι.

Επίλογος

Πιστεύω τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω όποιος έχει πρόβλημα χώρου το prodigy δεν τον περιορίζει στο βάλει μέσα του ένα μικρό θηρίο(αυτό παίζεται :p ).

Όμορφο είναι, λειτουργικότατο είναι, χώρους έχει οπότε πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί άξια.

Φωτογραφίες:BitFenix Prodigy Photos by Mitsos175 | Photobucket

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.