Jump to content



Αγορά laptop


phm

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα laptop ώστε να μπορώ να έχω υπολογιστή αφενός αν θέλω να είμαι εκτός σπιτιού, αλλά και αφετέρου και ως backup λύση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Για τους παραπάνω λόγους με ενδιαφέρει να έχει καλή αυτονομία, διότι μιας και ασχολούμαι με software testing κάνω αρκετά έντονη χρήση.

Ως προς την φορητότητα με ενδιαφέρει φυσικά να μην είναι τεράστιο και να έχω πρόβλημα με την μετακίνηση, αλλά δεν με καλύπτει κάτι μικρό, οπότε λογικό πάω για ~15".

Οι επιδόσεις με ενδιαφέρουν. Εντάξει δεν είναι απαραίτητο να πετάει, αλλά δεν θέλω σε δυο χρόνια να είναι και παλιατζούρα! Νομίζω όμως πως είναι καλύτερο να έχει καλύτερη αυτονομία από το να έχει καλύτερες επιδόσεις αν υπάρχει τέτοιο δίλημμα.

Για το budget δεν είμαι ακόμα σίγουρος, αρχικά σκέφτομαι για γύρο στο 500άρικο αλλά αν βρω κάτι καλό μπορεί να δώσω και παραπάνω.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι ως προς αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως μεγαλύτερη αυτονομία έχουν τα netbooks τα οποία όμως έχουν μικρότερη οθόνη από 15" (συνήθως μεταξύ 10-13") και ο επεξεργαστής τους δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος (ειδική σχεδίαση για χαμηλή κατανάλωση οπότε πάνε περίπατο οι επιδόσεις). Τα laptop ανάλογα με το πόσο πολύ χρησιμοποιείς τον επεξεργαστή μπορεί να σου κρατήσουν μεταξύ 60-120λεπτά λειτουργίας. Τα netbook έχουν πολλαπλάσια αυτονομία που χαλαρά μπορεί να είναι διπλάσια-τριπλάσια από αυτές των laptop. Το λογισμικό που χρησιμοποιείς είναι CPU intensive;

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως μεγαλύτερη αυτονομία έχουν τα netbooks τα οποία όμως έχουν μικρότερη οθόνη από 15" (συνήθως μεταξύ 10-13") και ο επεξεργαστής τους δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος (ειδική σχεδίαση για χαμηλή κατανάλωση οπότε πάνε περίπατο οι επιδόσεις).

Ναι το καταλαβαίνω, αλλά 13" μάλλον είναι μικρή για αυτό που το θέλω.

Τα laptop ανάλογα με το πόσο πολύ χρησιμοποιείς τον επεξεργαστή μπορεί να σου κρατήσουν μεταξύ 60-120λεπτά λειτουργίας. Τα netbook έχουν πολλαπλάσια αυτονομία που χαλαρά μπορεί να είναι διπλάσια-τριπλάσια από αυτές των laptop.

Τόσο χάλια; Δηλαδή οι μερικές ώρες που διαβάζω από εδώ και από εκεί είναι μόνο όταν είναι idle;

Το λογισμικό που χρησιμοποιείς είναι CPU intensive;

Δυστυχώς είναι αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Οι ώρες που διαβάζεις σε σελίδες κατασκευαστών είναι συνήθως για περιβάλλον εργασίας/παρουσιάσεων με χαμηλή φωτεινότητα σε οθόνη, wifi off και μεγάλο ποσοστό idle time.

Συνήθως για μέση χρήση αυτό που βλέπεις σε σελίδα κατασκευαστή το διαιρείς με το 2 και έχεις μια καλή εκτίμηση του πόσο θα κρατάει η μπαταρία. Βέβαια στην δική σου περίπτωση τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί αν θεωρήσουμε ότι θα δουλεύεις τέρμα τον επεξεργαστή η αυτονομία θα πέσει κατακόρυφα. Μόνη λύση είναι να κοιτάξεις σε υπολογιστή με 9 cell battery (είναι λιγότεροι από αυτούς με 6 cell) και επίσης κάποιο laptop που να έχει bay που αντί για οπτικό δίσκο να μπορεί να πάρει δεύτερη μπαταρία στην ίδια θέση. Το τελευταίο υπάρχει σε πολλούς υπολογιστές εδώ και καμιά 10ετία αλλά αγοράζοντας την extra μπαταρία συνήθως σε σφάζει στο γόνατο ο κατασκευαστής εδώ Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εντάξει για να μην παρεξηγούμε, δεν σκοπεύω να δουλεύω το laptop συχνά σε τέτοιες συνθήκες (δηλαδή χωρίς power supply), οπότε το να πάω σε λύσεις με 2 μπαταρίες μου φαίνεται υπερβολικό.

Απλά από τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν θα προτιμούσα κάποια με καλή αυτονομία. Ευχαριστώ για την επεξήγηση περί αυτονομίας πάντως μιας και όπως πάντα αυτά που λένε οι κατασκευαστές είναι πλασματικά!

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα σου πρότεινα το lenovo Lenovo IdeaPad G580G (i3-2328M/4GB/320GB) 59346321 laptop | Lenovo laptops στο e-laptops.gr και αν θέλεις με αυτόνομη κάρτα γραφικών αυτό Lenovo IdeaPad G580G (i3-3110M/4GB/1TB) 59352482 laptop | Lenovo laptops στο e-laptops.gr

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα σου πρότεινα το lenovo Lenovo IdeaPad G580G (i3-2328M/4GB/320GB) 59346321 laptop | Lenovo laptops στο e-laptops.gr και αν θέλεις με αυτόνομη κάρτα γραφικών αυτό Lenovo IdeaPad G580G (i3-3110M/4GB/1TB) 59352482 laptop | Lenovo laptops στο e-laptops.gr

Ευχαριστώ για την πρόταση. Τελικά είπα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω ένα με core i5 (έτσι κι αλλιώς με την αυτονομία από ότι κατάλαβα πάνω κάτω δεν έχει μεγάλη διαφορά σε αυτήν την κατηγορία τιμής).

Πήρα τον Dell 15 3520 με 579 ευρώ από e-shop.... Μόνο που με το που τον πήρα εξαφανίστηκε το link στο site! Υποτίθεται έγραφε άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, ελπίζω να μην έχω πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.