Jump to content



Ψύκτρα για P4 Williamete


Makis Hourdakis

Recommended Posts

Ρε παιδιά του θεού, βοηθήστε με γιατί τα νεύρα μου είναι πιο τεντομένα κι απο χορδές κιθάρας. Η κατάσταση έχει ως εξής: ο πατέρας μου έχει ένα σύστημα που του το είχε συνθέσει το καλοκαίρι του 2001 ο αδερφός μου το οποίο είναι βασισμένο σε ένα P4 1.4GHz (Williamete). Το παρόν PC λοιπόν, εκτώς του οτι σέρνεται αδικαιολόγιτα (η @#$%##&(&%$^ mobo φταίει, μην το ψάχνετε) η ψύκτρα του επεξεργαστή βγάζει έναν ήχο σα μουγκρητό, ακόμα και αν είναι στα 7V. Αν ήταν απλώς δυνατός δεν θα με πείραζε καθόλου αλλά αυτός έχει και τρομερά σπαστική χροιά. Και για αν μην σας κουράζω μπαίνω στο θέμα. Που %^$#^ μπορώ να βρώ μια ψύκτρα για αυτό το socket (δεν θυμάμαι τι είναι); Δεν είναι ανάγκη να είναι τελείως αθόρυβη αλλά έστω να μην ακούγεται πολύ.

Υ.Γ.: Το μουγκρητό το κάνει όποτε το θυμηθεί, όχι πάντα αλλά άμα το θυμηθεί δε σταματάει. Η ψύκτρα είναι καθαρή και πιστεύω οτι κάτι παίζεται με τον ανεμιστήρα.

Υ.Γ.2: Ρε γ@μώτο δεν θέλει να αλλάξει και σύστημα γιατί τώρα χτίζουμε σπίτι...

Υ.Γ.3: ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ $^$*^(%&$*^$*&$*&^()*^*$&*^)*_^_$^%(*+_()^%&*$^)_!!!!!!!!!!

Υ.Γ.4: Τώρα που το έβρισα με την ησυχία μου, ξεθύμανα. :)

Link to comment
Share on other sites

To socket ειναι 423.Ψυκτρα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις παντως.Θυμαμαι οταν πριν 2 χρονια περιπου που εψαξα δεν καταφερα να βρω.Ισως η καλυτερη λυση θα ηταν να προσπαθουσες να προσαρμοσεις ενα αλλο ανεμηστηρακι στη ψυκτρα.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος οι τρυπες γυρω απο το σοκετ και του 423 αλλα και του 478 ειναι ιδιες. Οποτε αν βρεις μια ΜΕΓΑΛΗ ψυκτρα που να χρειαζεται να βγαλεις την βαση που εχει η mobo επανω και να βαλεις την δικη της βαση, λογικα θα γινει και η δουλεια σου.

Link to comment
Share on other sites

Θα το μετρήσω κάποια στιγμή και θα δώ τι θα κάνω. Τώρα αυτό με το να προσαρμόσω τον ανεμιστήρα, δύσκολο το βλέπω. Αν ήτανε δικό μου το PC πάντως, θα άνοιγα μια τρύπα στο πλάι για έναν 8άρη Zalman, θα έβγαζα τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και θα προσάρμοζα ένα air duct κατευθείαν πάνω στην ψύκτρα. Και αθόρυβο θα 'ταν και σαφέστατα καλύτερη ψύξη θα 'χε. Αλλά δεν είναι δικό μου και ακόμα χειρότερα είναι του πατέρα μου και για να τον ανοίξω πρέπει να πάρω άδεια... Κάνε γονείς να δείς καλό!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον άκυρο το thread. Τελικά πιθανότατα το θόρυβο να τον έκανε η ψύκτρα της κάρτας γραφικών (πιθανόν να είχε ψιλοστραβόσει κανένα πτερήγιο). Την αντικατέστησα και μέχρι τώρα δεν έχω πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.