Jump to content



Ερώτηση προς έμπειρους


thanoulis

Recommended Posts

Γεια σε όλους.

Το πρώτο μου μύνημα το γράφω για να σας ρωτήσω κάτι μιας και στην έρευνα μου για νέο ισχυρότερο τροφιδοτικό σας βρήκα.

Τελευταία αντιμετωπίζω προβλήματα επανεκκίνησης του υπολογιστή μου. Μετά από τσεκάρισμα για διάφορου οδηγούς οδήγησης USB κατέληξα ότι κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει στο ρεύμα (η στην απουσία του).

Θα σας παραθέσω τις συσκευές ώστε να κρίνετε αν το τροφοδοτικό μου LEVICOM 420W είναι αρκετό να τις οδηγήσει.

Pentium IV 3.4GHz, 1GB DDR RAM, ASUS P4C800, MSI Ti4200, Audigy 2 Platinum ZS Pro, Pinnacle PC/TV Pro, Promise ATA133 pci, PCI Firewire card, 3 x W.D. 120GB (IDE_ATA133), 1 x W.D. (Raptor) 36GB SATA, 1 x 40GB Maxtor (IDE_ATA133), Plextror DVDRW 708A, Pioneer DVDROM 120S, Floppy, 56K PCI modem, USB Intracom NetMod. Ακόμα ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με USB 2.0 σύνδεση.

To tower είναι της Thermaltake το Xaser III V2000A (aluminium) με 7 ανεμιστήρες και έναν πάλι της Thermaltake για τη CPU το Volcano με ρυθμιζόμενη ταχύτητα.

Το σύστημα είναι το παραπάνω και απλά αναφέρω το πληκτρολόγιο και ποντίκι Logitech DiNovo (δεν γνωρίζω αν καταναλώνει ιδιαίτερα ρεύμα) και την webcam Sphere της Logitech.

Αυτές τις μέρες θα προστεθεί και ένας ακόμα σκληρός δίσκος SATA Maxtor 300GB (16MB cache).

Συγγνώμη για το μεγάλο μύνημα αλλά προσπαθώ να βρώ την καλύτερη λύση για το ρέυμα γιατί όλα τα παραπάνω μου κόστισαν αρκετά και επειδή επικειτε και η αγορά μιάς κάρτας γραφικών νέας γενιά (με ανάγκη για ρεύμα) είτε 6800 Ultra ή X800 XT, οπότε καταλαβαίνετε ότι χρειάζομαι τις συμβουλές σας. Τουλάχιστον έχω UΡS. :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ίσως να μπορώ να βοηθήσω και εγώ σε κάτι από τη μεριά μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Sorry για την ακυρη ερωτηση,αλλα μετα δεν εβαλες το τροφοδοτικο σου η μου φαινεται.....???

Οντως τα 420W δεν φτανουν για ολα αυτα που ειπες......μπορει κ με ενα tagan 480 να κανεις την δουλεια σου,αλλα αφου λες οτι θα βαλεις κ αλλα πραγματα καλυτερα θα ηταν να περεις ενα μεγαλυτερο...!Πχ το antec που ειπαμε πριν...!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρήκα!

Το Αntec 550 true control είναι μέσα στις επιλογές (το true power 550 όχι το control ρώτησα στην Computer Data και μου είπαν 170.

Αυτό που θέλω αλλά δεν μπορώ να βρώ στην ελλάδα και περιμένω απαντήσεις στα e-mails μου ειναι για το Ultra X-connect. Πολυ καλό και modular αλλά όποιος ξέρει που μπορώ να το βρώ Ελλάδα ή Ευρώπη πείτε μου.

Ultra X-connect

Link to comment
Share on other sites

Eπιδη εδω Ελλαδα ειναι λιγο....χμμ...ας μη το πω....μη ψαχνεις αδικα για τετοια "περιεργα"...

Πολυ μουρατο κ βολικο μεν αλλα...

Αν θες να παρεις τωρα τροφοδοτικο(αν κ απορω γιατι να μην τα σηκωνει 420W PSU....) παρε ή Enermax 475(το εχω κ ειμαι 100% ικανοποιημενος) ή Τagan 480 που ειναι αριστο για τα λεφτα του ;)

Πριν παρεις ομως δες τις τασεις σου με ενα monitor utility στο υπαρχον PSU κ πες μας τα αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Shaman

’λλη μία ψήφος για τα Fortron...

κ απο εμενα μια....απλα νομιζα οτι ηθελες κατι πιο ευκολο να το βρεις(κ δεν ξερω κατα ποσο θα βρεις το μεγαλο το fortron στην ελλαδα,το μικρο 400W υπαρχει στο e-shop παντως).....

@shaman...τελικα δεν το φερανε το fortron στο e-shop που λεγαμε.....

:(

Link to comment
Share on other sites

:OT: κ εγω παλι....

ειχα παρει τηλεφωνο αρχες αυγουστου κ μου ειπαν οτι αμα το φερουν το μεγαλο μοντελο θα το εβαζαν στην πρωτη σελιδα τους αρχες Σεπτεμβριου...οποτε αφου δεν το εχουν βαλει ακομα,μαλλον παπαλα....

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα ρεύματα στο παρελθόν (κακώς) και είμαι άσχετος καθοδηγήστε με πώς να ελέγξω το δικό μου τροφοδοτικό (αν υπάρχει κάτι ήδη γραμμένο εδώ μέσα πείτε μου).

Οι προδιαγραφές του είναι:

LEVICOM

+5V = 33A

+12V =15A

-5V = 1.0A

-12V = 1.0A

+3.3 = 30A

+5VSB = 2.0A

OUTPUT 420W MAX

Αν θεωρείτε ότι το ρεύμα που παρέχει είναι αρκετό για να μην έχω προβλήματα και με μία 6800 Ultra τότε πρέπει να ψάγω να βρώ τί άλλο μπορεί να φταίει για τις επανεκκινισεις.

Σας παρακαλώ κάποιος που ναγνωρίζει από αυτά τα θέματα ας μου πει αν είναι οκ το τροφοδοτικο αυτό που έχω ώστε να αναζητήσω την πηγή των προβλημάτων αλλού.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων (δεν θελω να πληρώσω για νέο τροφοδοτικό χωρίς να το έχω αναγκη).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από thanoulis

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων (δεν θελω να πληρώσω για νέο τροφοδοτικό χωρίς να το έχω αναγκη).

Aπο αυτο ακρβως ελεγα να σε γλυτωσω αλλα.....

15Α στην +12 ειναι μαλλον λιγα....

Δε γνωριζω τη συγκεκριμενη μητρικη καλα αλλα υποθετω οτι με το Asus Probe μπορεις να παρεις μια ιδεα για το τι γινετε με τα ρευματα σου

Αλλιως κατεβασε το Μotherboard Monitor

H ποιο ακτιβης κ σιγουρη μεθοδος ειναι με πολυμετρο,αν εχεις,στα μολεξ κ στη μητρικη πανω ;)

Link to comment
Share on other sites

Η εκτίμησή μου είναι πως με τόσο hardware που έχεις επάνω στο PC αν του κοτσάρεις και την 6800Ultra που θέλει πολύ "πράμα" για να δουλέψει, θα έχεις χοντρά προβλήματα με τα ρεύματα...Μακάρι να κάνω λάθος..Εγώ στη θέση σου, και με βάση την αξία του συστήματός σου δε θα το ρίσκαρα καν....

Με τόσα λεφτά που έχεις δώσει για να φτιάξεις αυτό το PC είναι κρίμα να μη δώσεις τουλάχιστον 90 ακόμα που κάνει το Fortron το 400W για να του δίνεις ρευματάκι καθαρό και σταθερό...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις προτάσεις σας.

Αλλά θα ήθελα να σχολιάσετε την φωτογραφία με όλα τα στοιχεία από το ΜDM 5 (σε ευχαριστώ Samael για το link),

Δεν γνωρίζω τι σημαίνουν οι ενδείξεις ρεύματος οπότε θα παρακαλούσα να μου τις εξηγήσετε και να δουμε αν πρέπει να αλλ΄ξω τροφοδοτικό ή όχι (πάγμα που διαφαίνεται σίγουρα σύμφωνα με τις γνώμες σας).

post-1473-1416071203,6577_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.