Jump to content

Πρόβλημα με δίκτυο και internet ! HELP!!

SpY1416003162

Recommended Posts

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα. Σήμερα έβαλα σε έναν φίλο Netmod και έχει δίκτυο crossover (κάρτα σε κάρτα) ενώ το δίκτυο λειτουργεί μια χαρά, ο υπολογιστής που έχει το netmod μπαίνει κανονικά στο internet το 2 pc δεν μπαίνει! Σε ένα άλλο δίκτυο είχα το εξής πρόβλημα Ο υπολογιστής (Α) που είχε το netmod είχε στο internet Protocol TCP/IP, IP 192.168.0.1 με το που έβαζα στο pc (Β) IP 192.168.0.2 λειτουργούσε το δίκτυο αλλά δεν έμπαίνε internet. Με το που έβαζα να βάζει default ΙP τότε έμπαινε μια χαρά. Τώρα στο συγκεκριμένο (αρχικό δίκτυο )έκανα όλες τις δοκιμές αλλά δεν μπόρεσα με τίποτα να μπω στο internet, πείτε ρε παιδιά καμιά ιδέα ??:wall::unsure::confused:

Έχεις ενεργοποιήσει το Internet Connection Sharing στα properties της σύνδεσης; Έχεις ρυθμίσει σωστά το gateway στο 2ο pc που δεν μπαίνει; Θα πρέπει να είναι η IP του πρώτου pc, αυτού που συνδέεται στο netmod.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με πολύ περίεργο τρόπο! Έβαλα στο 2 pc να έχει default IP και gateway και έβαλα σαν Alternate Configuration IP 192.168.0.2 και gateway 192.168.0.1 Αν έβαζα μόνο default στο general και στο Alternate τίποτα δεν έμπαινε όπως επίσης αν έβαζα IP 192.168.0.2 και gateway 192.168.0.1 στο general πάλι δεν έμπαινε !!!:blink: Τι να πω άβυσσος η ψυχή των PC !!! :giveup: :cool:

Τα γράφεις κάπως μπερδεμένα, αλλά να σου εξηγήσω πως πάει το πράγμα και να μην τα κάνεις πλέον στην τύχη.

Το pc που έχει τη σύνδεση με το internet (pc A) έχει 2 Network Interface Cards. Η μία είναι το Netmod και η άλλη μία κλασσική 100άρα ethernet. Το δεύτερο pc (B) έχει μόνο μία 100άρα που ενώνεται με cross καλώδιο με το Α.

Για το δίκτυο των 2 υπολογιστών μεταξύ τους χρησιμοποιείς IPs non routable για να μη μπλέκονται με τις routable IP του internet. Ένα τέτοιο range είναι και το 192.168.0.0/16 ή αν προτιμάτε 192.168.0.0-192.168.255.255

Τσιμπάς 1 subnet από αυτό το range για παράδειγμα το 192.168.0.1-192.168.0.255 το οποίο έχει subnet mask 255.255.255.0 και χωράει 254 υπολογιστές. Στον Α ενεργοποιείς το Internet Connection Sharing από τα properties της σύνδεσης (πρέπει να είναι ενεργοποιημένη νομίζω) και δίνεις την ΙΡ 192.168.0.1, subnet mask 255.255.255.0 αν δεν το έχουν κάνει ήδη τα windows. Στο Β δίνεις ΙΡ 192.168.0.2, subnet mask 255.255.255.0 και gateway 192.168.0.1. To νόημα του gateway είναι σε ποιο pc να προωθώ τα πακέτα μου που δεν ανήκουν στο subnet μου. Θα σε συμβούλευα να κλείσεις από τα services που τρέχουν το dhcp client και server γιατί περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα. Καλύτερα να το κάνεις με το δικό σου configuration και να ξέρεις τι φταίει κάθε φορά και να μην ψάχνεσαι με την πατάτα που ενδεχομένως να φταίει το λειτουργικό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.