Jump to content



BGA STENCIL νέου τύπου για ευκολότερο reballing και βελτίωση της επισκευής


carib

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το stencil που αναπτύξαμε στα πλαίσια ερευνητικού έργου που έχει αναλάβει το εργαστήριό μας και για το οποίο έχουμε καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Στο βίντεο που ακολουθεί δείχνουμε μόνο το πόσο εύκολο είναι να τοποθετηθούν solder balls πάνω σε ένα GPU όμως το σημαντικότερο είναι ότι το stencil αυτό παραμένει μόνιμα κάτω από το GPU και είναι κατασκευασμένο από ελαστομερές υλικό που δεν αλλάζει το σχήμα του κατά τη θέρμανση (και άρα δεν φεύγουν τα "μπαλάκια" από τις θέσεις τους όπως γίνεται με τα μεταλικά stencil) όμως μετατρέπεται σε gel προστατεύοντας τις κολλήσεις από μελλοντικές φθορές. Το προιόν είναι στο στάδιο της ανάπτυξης οπότε δεν είναι ακόμη εμπορικά διαθέσιμο. Έχει ήδη γίνει αποδεκτή προς δημοσίευση σχετική επιστημονική μελετη σε επιστημονικό περιοδικό του εξωτερικού όπου περιγράφονται τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=BNQTad-ADqw]New BGA reballing solution. Permanent Elastomeric Stencil - YouTube[/ame]

Το εξάρτημα αυτό αποτελεί μέρος ερευνητικού έργου με θέμα την ανάπτυξη μεθόδου επεξεργασίας εξαρτημάτων BGA με εξοπλισμό χαμηλού κόστος και υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα. Το αντικείμενο της αντικατάστασης εξαρτημάτων BGA απασχολεί τους περισσότερους συναδέλφους ηλεκτρονικούς τα τελευταία χρόνια καθώς πάρα πολλές βλάβες σε ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα οφείλονται σε εξαρτήματα αυτού του τύπου. Στόχος μας είναι να δώσουμε μία αξιόπιστη λύση στα εργαστήρια που θέλουν να προσθέσουν την επισκευή BGA στις υπηρεσίες τους με επιστημονικά και πρακτικά αποδεκτό τρόπο και το ελάχιστο κόστος. Κάθε παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι όλη η έρευνα και η ανάπτυξη γίνεται από Έλληνες ερευνητές σε Ελληνική επιχείρηση με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής ένωσης (επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ΕΣΠΑ 2007-2013 Ευρωπαικό κοινωτικό ταμείο, Γενική Γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.