Jump to content



firefox session restore


serpico75

Recommended Posts

Firefox 14.0.1

Είχα μία session στην οποία είχα ανοίξει δύο φορές τον ff. Στον ένα είχα περίπου 15 tabs ανοιχτά, και στον δεύτερα περίπου άλλα τόσα.

Εκλεισα από task manager το firefox.exe και έκλεισαν και οι δύο ff.

Την επόμενη φορά που έτρεξα τον ff, μου ζήτησε, φυσικά, αν θέλω restore session ή new session. Πάτησα, όπως πάντα, restore. Εδώ δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Άνοιξε μόνο τον ένα firefox και έχασα όλα τα tabs του δεύτερου.

Αυτό το έχω κάνει πολλές φορές, αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Εννοώ, να κλείσω το firefox.exe από task manager. Δουλεύει πάντα μιά χαρά.

Το έχω ψάξει πάρα πολύ στο Google. Έχω κάνει πάρα πολλά...

Μετά από αρκετά ανοιγοκλεισίματα το ff, έτρεξα εφαρμογή (recuva) να βρω sessionstore.js αρχεία στο σκληρό. Βρήκα τρία μόνο, κι αυτό όχι με 100% recovery.

Αντικατέστησα το τρέχον sessionstore.js με κάθε ένα από τα τρία, αλλά τίποτα.

Στο φάκελο που είναι αποθηκευμένο το sessionstore.js υπάρχουν άλλα 10 sessionstore.js (sessionstore.js-1, sessionstore.js-2, sessionstore.js-3, ... , sessionstore.js-10). Έκανα καί αυτά rename το κάθε ένα σαν sessionstore.js και άνοιξα τον firefox. Αυτά, τα 8/10 μου άνοιξαν μία session στο παρελθόν (αρκετά παλιά, αλλά όχι αυτή που ήθελα). Και μάλιστα, καί τα 8 άνοιγαν την ίδια session. Το ίδιο και οι υπόλοιπες 2/10. Ίδια session αλλά πολύ παλιά και όχι τη δική μου.

About:config και έλεγξα διάφορα εκεί μέσα:τίποτα

Επεξεργασία του sessionstore.bak:τίποτα. Άλλωστε, και να υπήρχαν εκεί μέσα τα tabs που θέλω, με τις τόσες δοκιμές και αναγκαστικά ανοιγοκλεισίματα του ff, το πιό πιθανό τα tabs μου να έχουν διαγραφεί από κει.

Τα tabs που θέλω είνα παλιά και στο history δε μπορώ να ψάξω ανάμεσα σε τόσα tabs να βρω αυτά που θέλω. Άσε που σίγουρα κάποια θα μου ξεφύγουν.

Σαν λύση σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποιο αρχείο ή κάτι ανάλογο που να κρατάει πολύ παλιές sessions και να μπορείς να κάνεις restore αυτές. Διάβασα γιά ένα τέτοιο add-on στον ff αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δεν το έχω εγκατεστημένο. Θα το εγκαταστήσω φυσικά. Αλλά, γιά την ώρα, θα μπορούσα να βρω λύση;

Γιά να βοηθήσω, η τελευταία φορά που άνοιξα σωστά τη session είναι χθες, 7/4 περίπου 23:15.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποίησε Bookmarks, το έπαθα και εγώ αυτό που λες. Το session restore functionality του FF δεν είναι για να σώζεις τα tabs σου. Είναι για περιπτώσεις που μπορεί να crash-άρει ο FF. Τα bookmarks από την άλλη είναι για αυτό το σκοπό. Επιπλέον ο FF έχει πολύ καλό searching στα bookmarks και είναι τα πρώτα αποτελέσματα από το URL και τίτλο σελίδας στην μπάρα που γράφεις το URL. Εγώ απλά συνήθως τα πετάω στο bookmark και κάνω sorting κάθε 2-3 μήνες σε φακέλους.

https://support.mozilla.org/el/kb/use-bookmarks-to-save-and-organize-websites

Υ.Γ.: Θέλει μετάφραση η σελίδα..

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχεις ενεργοποιήσει τίποτα privacy settings και δεν κρατάει history?

Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο. Το history δουλεύει μιά χαρά. Απλά, το crash-άρισμα της τελευταίας φοράς πώς θα επαναφέρω. Εδώ είναι το πρόβλημα. Αν ψάξω στο history, το πιό πιθανό είναι να βρω τα site που ήταν στο window που χάθηκε. Αλλά, το history έχει πολλά url. Πού να ψάχνω τόσα site. Είπα μήπως μπορέσω να το αποφύγω.

Χρησιμοποίησε Bookmarks

Bookmark δουλεύω συνέχεια. Έχω πάρα πολλά. Στο συγκεκριμένο crash τί γίνεται?? Εδώ είναι το πρόβλημα..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.