Jump to content



Αξιοπιστία των Toshiba 3ΤΒ HDDs


Recommended Posts

Έφτασε η ώρα να αναβαθμίσω τον fileserver μου. 12 Samsung του 1TB θα φύγουν και θα αγοραστούν 8 δίσκοι των 3ΤΒ. Προσανατολίζομαι σε Toshiba (Hitachi ουσιαστικά δλδ) και συγκεκριμένα σε αυτούς ή αυτούς. Έχει κανείς άποψη για τους συγκεκριμένους σχετικά με την αξιοπιστία τους? Έχω διαβάσει διάφορα άσχημα για τους Seagate 3TB και γενικά για τους 3TB.

Θα μπουν σε έναν Adaptec 5805 σε RAID5 (ίσως και σε RAID6 Θα δείξει).

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω άμεση εμπειρία με αυτούς γιατί έχω επαφή μόνο με τους αντίστοιχους "enterprise" 3TB οπότε μπορεί να μην ακολουθούν τα ίδια μοτιβα σε βλάβες κλπ. Με μια φράση τα ίδια χάλια είναι seagate και toshiba. Λόγω high capacity αλλά επειδή γενικώς είναι sata και οι απαιτήσεις για error rate και recoverable sectors χαλαρώνουν (σε σχέση πάντα με sas) δεν θα πρότεινα RAID5 αν σε ενδιαφέρει η ακεραιότητα των δεδομένων σου για δυο λόγους κυρίως. Σε ενδεχόμενο που ένας δίσκος χαθεί το rebuild παίρνει πάρα πολύ ώρα κατα την οποία είναι εκτεθημένο το RAID σε μια ακόμα απώλεια δίσκου. Προφανώς υπάρχει πολύ παραπάνω ΙΟ λόγω rebuild και αν πέσεις σε unrecoverable sector στους εναπομείνεντες δίσκους έχεις απώλεια δεδομένων ή ακόμα και απώλεια του δίσκου ανάλογα πως ο controller θα χειριστεί αυτή τη περίπτωση. Άλλοι κάνουν timeout και power cycle το δίσκο, άλλοι το phy άλλοι κάνουν reset τον controller αν δουν τα σκούρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παρήγγειλα σήμερα μία 8αδα Toshiba 3TB 5900rpm από Γερμανία. Συμφωνώ με αυτά που λες chroma, θα τους βάλω σε RAID6, αν χάσω 2 δίσκους στο ίδιο διάστημα τότε απλά είμαι πολύ άτυχος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.