Ernest Posted September 22, 2004 #1 Share Posted September 22, 2004 (Που) μπορώ να βρώ firmware για το σκληρό μου δισκο? Seagate 80GB SATA στη σελίδα της Seagate πάντως δε βλέπω τίποτα :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Posted September 22, 2004 #2 Share Posted September 22, 2004 Δεν μπορεις να αλλαξεις firmware απο οσα ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted September 22, 2004 #3 Share Posted September 22, 2004 είναι αυτή παρτίδα με πρόβλημα στο UDMA και θέλεις να το αλλάξεις? Δε νομίζω να γίνεται συνήθως αυτά τα firm κυκλοφορούν μόνο στα service αν υπάρχουν αναβαθμίσεις. Στους IBM είχαν βγάλει βέβαια τους deathstar. Γενικά δύσκολα θα βρεις αυτό που ψάχνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Posted September 22, 2004 #4 Share Posted September 22, 2004 Αν είναι να μπορείς να κάνεις εσύ αναβάθμιση βγάζει η ίδια η εταιρεία συνήθως το κατάλληλο πρόγραμμα. Αλλιώς μόνο μέσω εγγύησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernest Posted September 22, 2004 Author #5 Share Posted September 22, 2004 Δέν είναι πρόβλημα στο UDMA ή γενικά κάποιο πρόβλημα στην απόδοση, απλά μου φαίνεται οτι είναι θορυβώδης όταν γράφει / διαβαζει. Η φάση ειναι οτι τον αγόρασα για αθόρυβο Σε σχέση με το θρυλικό λεπτο Maxtor είναι σαν καβουρδιστήρι ρε γαμώτο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Posted September 23, 2004 #6 Share Posted September 23, 2004 ναι φιλε ο συγκεκριμενος δισκος κανει σαν καβουρδηστηρι....τον αγορασε ενας φιλος και του χει παρει τα αυτια....μιλαμε σαν δισκος 5ετιας ακουγεται....του ειπα να τον στηλει για ma να παρει κανα wd να δει το φως του....εγω δεν θα τον αντεχα ουτε λεπτο παντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted September 23, 2004 #7 Share Posted September 23, 2004 ανάλογα τα γούστα άλλοι δε μπορούν το συνεχές θόρυβο από το spinάρισμα (WD) και άλλοι από το γράψε-διάβασε...(Seagate/Maxtor) Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Posted September 23, 2004 #8 Share Posted September 23, 2004 μπα endu εδω μιλαμε για προβληματικη παρτιδα σιγουρα....δεν εχει να κανει με χαρακτηρηστικα καθε εργοστασιου,ειναι προβληματικη παρτιδα,κοβω το λαιμο μου.καμια σχεση με maxtor ...μιλαμε για θορυβο οχι αστεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted September 23, 2004 #9 Share Posted September 23, 2004 τότε μάλλον παίζει όντως πρόβλημα, Maxtor και Seagate πoυ έχω κάνουν ίδιο θόρυβο, με το τελευταίο να είναι πιο μεταλλικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernest Posted September 23, 2004 Author #10 Share Posted September 23, 2004 O naz περιγράφει σωστά την κατασταση... Επικοινώνησα με e-shop αλλά μου είπαν οτι μπορώ να το στείλω αλλά 99% δε θα βρεθεί πρόβλημα, κι αυτο δυστυχώς είναι σωστό:sick: Δεν είχα άλλον Maxtor εκτος από τον λεπτο, αλλά αυτός τουλάχιστον στο διάβασε/γράψε ΗΤΑΝ αθόρυβος Ο Seagate όντως στο θέμα θορύβου με γυρίζει χρόνια πίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Posted September 23, 2004 #11 Share Posted September 23, 2004 Αρχική απάντηση από Ernest O naz περιγράφει σωστά την κατασταση... Επικοινώνησα με e-shop αλλά μου είπαν οτι μπορώ να το στείλω αλλά 99% δε θα βρεθεί πρόβλημα, κι αυτο δυστυχώς είναι σωστό:sick: Δεν είχα άλλον Maxtor εκτος από τον λεπτο, αλλά αυτός τουλάχιστον στο διάβασε/γράψε ΗΤΑΝ αθόρυβος Ο Seagate όντως στο θέμα θορύβου με γυρίζει χρόνια πίσω Βάλε 5 volt στην γείωση, δεν θα ξαναδουλέψει και θα πάει εγγύηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernest Posted September 23, 2004 Author #12 Share Posted September 23, 2004 Αρχική απάντηση από dfragos [Σήμερα, στις 23:20] Βάλε 5 volt στην γείωση, δεν θα ξαναδουλέψει και θα πάει εγγύηση... Μπα δε νομίζω, έχω αρχίσει να συνηθiζω το καβουρδιστήρι μου, εκτός αν καποιο μέλος το θέλει σε πολύ συμφέρουσα τιμή (είναι δίσκος 3 ημερών...) κι εγώ κοιτάξω κάπου αλλού (Samsung maybe?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Posted September 24, 2004 #13 Share Posted September 24, 2004 o γνωστος μου με το ιδιο προβλημα τον δουλευει ετσι αρκετο καιρο και τον εχει συνηθησει,μολις πηγα σπιτι του και τον ακουσα νομισα οτι ειχε καποιον quantum fireball η κατι τετοιο τελος παντων.....επαθα πλακα! παραλληλα μαθαινω για διαφορα προβληματα σε wd κομματια αυτες τις μερες....γενικα στο χωρο των δισκων γινεται μαχη μεταξυ των εταιριων και βγαινουν αρκετα σκαρτα στην αγορα...οπως φαινεται πρεπει να γινεται σοβαρη επιλογη και ερευνα πριν την αγορα δισκου,δεν ειναι 80gb η 120gb μονο αλλα πρεπει να κοιταμε τον θορυβο,την εγγυηση,την θερμοκρασια που ανεβαζει,τα ποσοστα σκαρτου κομματιου κλπ κλπ....αντι να απλοποιητε η κατασταση εχει γινει ακομα πιο μπερδεμενη με ολους αυτους τους σατα,τους pata,τις raid και ολα αυτα τα κλαμπατσιμπανα,ατα100 η 133,σατα 150 που ειναι πιο αργος απο ατα 100? η 8 cache παρα 2 ,7200 η 10000 rpm,η μηπως raid 01η scsi e?E?e?μας εχουν γεμησει με @@ριες ειναι η αποψη μου....και ολο προβληματα απο δω και απο κει....δεν θελω να φαω τον χρονο μου προσπαθωντας να βρω ποιος δισκος ειναι η καλυτερη αγορα,εχουμε και δουλειες....προτιμησα να παρω δυο απλους ατα 100,φθηνους και αξιοπιστους,οχι πολυ γρηγορους αλλα την δουλεια μου θα την κανουν.προτεινω να κανετε και εσεις το ιδιο,οι δισκοι πρεπει πανω απο ολα να ειναι σκυλια,αξιοπιστοι-βραχοι απο καθε αποψη.μετα κοιταμε ταχυτητα θορυβο κλπ κλπ...αν παθαινει διαφθορα για πλακα εμενα δεν μου κανει....και μαλλον δεν κανει στο 90% των οικιακων χρηστων.οσοι βεβαια θελουν ταχυτητα ας δωσουν λεφτα για κατι καλυτερο....βεβαια αν αγοραζεις δισκο σημερα που σου θυμιζει το 98 αυτο νομιζω παραπαει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Posted September 26, 2004 #14 Share Posted September 26, 2004 όντως, αλλά μάλλον η ποιότητα των δίσκων έχει πέσει και εξαιτίας της πτώσης της τιμής τους. είναι τζάμπα πλέον, οπότε παίρνεις 2 να σου κάτσει ο ένας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.