Jump to content

MSI K8N NEO revolutionary bios 152!! Updated 1.55

gfa3

Recommended Posts

Οσοι εχετε msi k8n neo κατεβαστε απο εδω το βιος 152.Ειναι το καλυτερο που εχω δοκιμασει για o/c.

Χαρακτηριστικα οι adata δεν ανεβαιναν πανω απο 236 mhz σταθερα με τιποτα και τωρα τις τρεχω 255 απροβληματιστα "1:1" !!! :banging: :banging: :banging:

Και μαλιστα prime stable στα 2550 με 1.6ν!!!! :T: :T: :T: :clap: :clap: :clap:

Να συμπληρωσω οτι αν στην κεντρικη οθονη του βιος πατησουμεshift+f2 & Alt+f3 εμφανιζεται ενα κρυφο μενου στο core cell section καθως και ρυθμιση για το default volttage id της cpu.

Ειναι αληθεια.Εκεινο που παρατηρησα ειναι οτι στο πρωτο φλας δεν ειχα αυτα τα αποτελεσματα αλλα το ξαναφλασαρισα φορτωνοντας πριν τα bios defaults και δινοντας την εντολη:AWFL833D W7030NMS.152 /py/sn/wb/cc/cd/cp/r οπου φλασαρει ΟΛΟ το τσιπακι και δεν αφηνει το πρωτο κοματι απειραχτο.Απο εκεινη τη στιγμη απογειωθηκε!!!

τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα beta αλλα οι Mushkin δεν δουλευουν καλα με αυτη τη μητρικη. τωρα ειμαι 285*9 με μνημες 236 με 2-2-2-5 1Τ και 3.3v (απο την γραμμη του τροφοδοτικου κατευθιαν στις μνημες)

Και νεο βιος 1.55 το οποιο θα βρειτε επισης εδω

στο οποιο υπαρχουν καποιες καλες αλλαγες.Στο δικο μου μοβο η μεγαλη αλλαγη ειναι η σταθεροτατη αποδοση cpu με χαμηλοτερο vcore.

Ενδεικτικα σας λεω οτι μεχρι τωρα ετρεχα 10χ256 με 1.65ν (εκει ηταν prime stable 4 ωρες τοσο το αφηνα) ενω με το νεο βιος εχω τα ιδια αποτελεσματα με 1.55 vcore !!!! :banging: :banging: :banging:

Διαδικασια φλας: ΠΡΙΝ φλασαρουμε μπαινουμε βιος και φορτωνουμε optimized defaults , save+exit.Μπουταρουμε μια κι αφηνουμε να ανακτισει τdmi pool list Κανουμε το φλας με εντολη AWFL833D W7030NMS.152 /py/sn/wb/cc/cd/cp/f/r και ξαναμπαινουμε και ξανακανουμε την ιδια διαδικασια οπως πριν, οποτε μπορουμε μετα να φορτωσουμε τις επιθυμητες τιμες στο βιος.

Με το shift+f2 alt+f3 εμφανιζεται το κρυφο μενου το οποιο περιεχει δυο νεες τιμες.

Υπαρχει το driver strength με τιμη 1.5χ και υπαρχει η επιλογη να γινει και 1χ.Δεν ειμαι σιγουρος τι κανει να υποθεσω οτι σχετιζεται με agp driver strength?

Η δευτερη επιλογη step delay πρεπει να ειναι το pci latency timer το οποιο απο οτι εχω δει σε ξενα sites εχει νορμαλ τιμη 32 decimal(20 hexadecimal ενω οσοι κλoκαρουν ψηλα δινουν τιμη 64 decimal (40 hexadecimal).

Θα δοκιμασω με διαφορες τιμες και θα δωσω αποτελεσματα.Αν καποιος εχει καλυτερη γνωση για τις εν λογω επιλογες περιμενω υποδειξεις :)

Μερικες παρατηρησεις για την MSI...

1) Ειτε κολακαρουμε ειτε οχι ο sata 1 και 2 καλο θα ειναι να ειναι disabled γιατι μονο προβληματα προσωπικα μου δημιουργησε.

2)Η επιλογη agresive timings καλο θα ειναι να ειναι disabled ωστε τελικα να ειναι agresive.Με disabled τα αποτελεσματα στο μεμτεστ ηταν καλυτερα.

3)χρειαζεται ψυξη σε αρκετα σημεια , τα μοσφετ μετα απο ωρα ζεματανε οπως και το μοσφετ πανω απο τις μνημες.Το γιοφυρι δεν το σηζητω βγαλτε εκεινη την θερμοταπα με το λογοτυπο της msi και βαλτε κανα φανακι ενα λεπτο 4αρακι ισα που χωρα.

4) Εκτος απο τα micron ολα τα υπολοιπα 2*512 που δοκιμασα ( samsung , Hynix , kingston , twinmos) πηγαν καλυτερα στις θεσεις 1 και 2 τα micron στις 1 και 3

5) Το ΗΤΤ ειναι λιγο περιεργο καθως και το 1Τ , μπορει να περνα μεμτεστ και MSμεμτεστ αλλα καλο ειναι να τρεξουμε τοσο το 8ο τεστ οσο και να μπουμε στα win και να δουμε και εκει τι παιζετε ( εαν καταφερουμε να μπουμε...)

6)Παρτε και μια φωτο με το πως ειναι μητρικη "στολισμενη"

post-32-1416071279,0262_thumb.jpg

Ωραίο το νέο σύστημα vag, λίγο συμάζεμα θέλει ( δε σε φοβάμαι εγώ, θα τα κάνεις όλα) κάτι άλλο, πως και πήρες pci sata controller, με της nvidia δε κατάφερες να δουλέψεις? Στη θεωρία σπέρνει.

Αρχική απάντηση από JiMk

Ωραίο το νέο σύστημα vag, λίγο συμάζεμα θέλει ( δε σε φοβάμαι εγώ, θα τα κάνεις όλα) κάτι άλλο, πως και πήρες pci sata controller, με της nvidia δε κατάφερες να δουλέψεις? Στη θεωρία σπέρνει.

Ποσα Sata καλωδια βλεπεις στην φωτο?

Αρχική απάντηση από JiMk

4:p για δώσε ινφο

Kαμαρι μου , οι 2 ραπτορες στον nvidia και οι 2 seagate στον pci....γιατι απο τους 4 πανω στην μητρικη μονο οι 2 ειναι οι "καλοι"

Αρχική απάντηση από gfa3

Τα 4αρακια πως τα στηριξες εκει?

Μια καλυτερη φωτο για κατανοηση , πολυ απλα ειναι ενα λαμακι απο τις pci του κουτιου σωστα λυγισμενο και πιασμενο με βιδα παξιμαδι στο πισω μερος του κουτιου...

post-32-1416071279,1065_thumb.jpg

Και το ανεμιστηρακι στο γιοφυρι , αυτο ειναι στερεωμενο με προμιντοτσιχλα .Εδω να ευχαριστησω τον σιντο που μου την εστειλε ...Μιλαμε ειναι και γ@μω τα υλικα στερεωνεις φανακι και στον κwλο σου και απλα δεν πεφτει ολα οταν το βγαζεις σου μενουν και μερικες τριχες πανω .....:D :D :D

post-32-1416071279,1177_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Vagouridis

5) Το ΗΤΤ ειναι λιγο περιεργο καθως και το 1Τ , μπορει να περνα μεμτεστ και MSμεμτεστ αλλα καλο ειναι να τρεξουμε τοσο το 8ο τεστ οσο και να μπουμε στα win και να δουμε και εκει τι παιζετε ( εαν καταφερουμε να μπουμε...)

Πολύ ωραίος Πάρη.:T: Και γω αυτό παρατήρησα ότι Memtestx86 και WMD δε πετάνε εύκολα errors ενώ στα Win θα έχεις...

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι αν καταφέρει να μπει Win το CPU τότε είναι και Benchable σίγουρα, δηλαδή Windows logon είναι από τα καλά test για bench stable...

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από gfa3

Οχι μονο βγηκε αλλα με τις πρωτες δοκιμες ειναι πολυ καλυτερο και ειμαι prime stable 3ωρο εδω:

Nα σου πω οτι ακομα δεν προλαβα να το δοκιμασω....Λιγο η αλλαγη των δισκων λιγο η καρτα να παει παλι για αλλαγη , λιγο το κουτι , ηρθε και η μανα ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.