Jump to content



asus xonar DG + JVC RX700


policymaker

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Ήρθαν σήμερα τα JVC, γλυκάθηκα από την ηχητική εμπειρία και θα ήθελα να βελτιστοποιήσω τα πάντα. Είδα πως πολλοι χρησιμοποιύνε την asus xonar dg σαν μια φθηνή αξιόπιστη λύση για headphones και mic. Αυτή τη στιγμή έχω τα JVC RX700 πάνω σε creative T10 που είναι 10w ηχειάκια έτσι, τα οποία με τη σειρά τους είναι πάνω στην onboard realtek.

Η xonar DG βλέπω πως έχει headphone amplifier. Γενικότερα μιλώντας, από εσάς που τα ξέρετε αυτά, αν βάλω τα RX700 πάνω στη xonar, πέρα από το αν θα υπάρχει καμια διαφορά στον ήχο(έχω ευαίσθητα αυτιά καταλαβαίνω τις μικροδιαφορές στα mp3 quality ας πούμε), τα settings του ήχου πως είναι? Δηλαδή θα μπορώ να τα δυναμώσω αρκετά? Επειδή αυτή τη στιγμή, αν ρυθμίσω τα creative στο φουλ, ο ήχος είναι δυνατός, αλλά δε κουφένεσαι κιόλας. Εν ολίγοις από το πανελάκι της xonar θα έχω αξιοπρεπή δυνατό volume, γιατί τα rx δεν έχουν volume αντάπτορα πάνω τους

Το μικροφωνάκι δεν με ενδιαφέρει και τόσο, αν και ελπίζω να είναι το ίδιο καλό πάνω στη xonar. Στην ουσία αυτό που θέλω, είναι να έχω πάντα τα ακουστικά πάνω στη xonar, τα ηχειάκια πάνω στη realtek και έτσι να είναι όλα έτοιμοδούλευτα με τη καλύτερη δυνατή εμπειρία σε αυτό το μικρό κόστος. Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ή αν είναι δυνατόν να έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένα πάνω στη xonar, ηχεία και ακουστικά. Είναι δυνατό αυτό, γίνεται με κάποιο τρόπο? Απλά θέλω να αποφεύγω να χρησιμοποιώ τα ακουστικά πάνω στα speakers port, τα θέλω πάνω στη κάρτα απευθείας. Αν μπρώ να αποφύγω να έχω εγκατεστημένη και τη realtek για να αποφύγω conflicts, αυτό θα ήταν το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Disable sound card από το BIOS.

Ναι φίλε μου σε ευχαριστώ αυτα τα γνωρίζω. Στην αρχη έλεγα να έχω και την onboard ενεργοποιημένη, αλλά φοβάμαι για τυχόν conflicts που θα με ζαλίσουν.... και λέω απλά να δοκιμάσω να συνδέσω το front panel και να βάλω το headset εκεί.. αλλιώς κανένα converter σε 2x3,5mm jack

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που η καρτα ηχου εχει headphone amp ενοειται πως τα ακουστικα θα τα βαλεις πανω εκει.

Πολυ καλη αγορα, ειχα τα 900 και για τα λεφτα τους ηταν απιστευτα.

Link to comment
Share on other sites

Θα απενεργοποιήσεις τελείως την onboard. Θα συνδέσεις το front panel audio παπαράκι στη κάρτα ήχου. Έχει και detection και περνάει κανονικά ο amp από εκεί. Επίσης δε θα χρειάζεται να βάζεις/βγάζεις jacks. Θα μπορείς να έχεις μόνιμα τα ηχεία στα κανονικά jacks της κάρτας ήχου και τα ακουστικά στο front panel. Όταν θα θες να ακούσεις με τα ακουστικά, απλά θα πας στο Xonar DG Audio Center=>analog out και θα επιλέγεις την αντίστοιχη επιλογή. Απλά μη ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις και το amp mode στα advanced settings.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ για τη πρόταση μετά από ψάξιμο αυτό αποφάσισα να κάνω. το προβλημα μου είναι οτι έχω να χρησιμοποιήσω το front panel παρα πολυ καιρό και πρέπει να το συνδέσω πάλι. προσπαθώ να βρω σε κάποιο μαγαζί front panel ή ένα controller τέτοιο τεσπα, να το συνδέσω πίσω απο το κουτι σαν "φροντ πανελ" στη περιπτωση που δε βγάζω άκρη με το πραγματικό πανελάκι(έχει περιέργες βίδες και δε ξεκουμπώνεις για το αντικαταστήσω)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αν βάλω στην xonar impedance >64ohms ενώ τα RX700 είανι 48άρια, υπάρχει περίπτωση να τα κάψω? το δοκίμασα μια δύο φορές και ακουγόντουσαν καλά... όχι στο φουλ volume, αλλά δυνατά με dubstep

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.