Jump to content



Lenovo IdeaTab - αλλαγή digitizer (Βοήθεια)


babismichael

Recommended Posts

Καλημέρα,

Ξεκίνησα να αλλάξω το σπασμένο digitizer (φωτογραφία 1) απο το tablet ενός φίλου.

(ανταλλακτικό απο ebay)

Γενικά έψαξα πολύ και δεν βρήκα κάποιον οδηγό, μονο έναν εργοστασιακό που σου έλεγε τις οδηγίες μέχρι το βήμα του έχω φτάσει (φωτογραφία 2).

Συνήθως υπάρχουν 2 τρόποι είτε ανοιγει απο πίσω, βλ Iphone 4 ειτε απο μπροστά βλ. παλία ipod touch.

Το θέμα είναι ότι εδώ που έχω φτάσει δεν βλέπω κάποια βίδα και δεν ξέρω αν απλώς θέλει δύναμη επειδή είναι κολημένο ή θα σπάσω τπτ.:slap:

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη :D

post-15107-1416077798,9968_thumb.jpg

post-15107-1416077799,1808_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για σένα...

Απ'οτι βλέπω είναι σχεδόν ίδιο με το galaxy tab p3110 που άλλαξα πρόσφατα digitizer. Το digitizer είναι κολλημένο περιμετρικά του πλαισίου. Δεν θέλει δύναμη αλλά τρόπο. Θέλεις κατάλληλα εργαλεία και θερμοπίστολο (για να μαλακώσει η κολλητικη ταινία που συγκρατεί το digitizer) με μικρό στόμιο. Αν δεν έχεις τα παραπάνω θα κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Αν παρολα αυτά θες να δοκιμάσεις κάνε τα ακόλουθα : πάρε μια πιστωτική κάρτα που δεν χρησιμοποιείς και ''ακόνισε'' μια της πλευρά με ένα κοπιδάκι για να γίνει πιο λεπτή (θα μπει πιο εύκολα στο κενό μεταξύ digitizer και σασί). Όταν έχεις έτοιμο το ''βασικό'' σου εργαλείο, πάρε ένα πιστολάκι μαλλιών βάλε το στη μεσαία σκάλα και φύσα μια γωνία του digitizer (κατά προτίμηση στο κάτω μέρος που δεν έχει καλώδια/κάμερες/power buttons κτλ). Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να μαλακώσει η κόλλα εξαρτάται από το πιστολάκι. Γενικά οι μ@μημένες καλώδιοταινίες που χρησιμοποιούν χρειάζονται θερμοβόληση σε αέρα 100-130 βαθμών για να μαλακώσουν επαρκώς. Οπότε δοκίμασε καλύτερα στη μεσαία σκάλα (για ασφάλεια) και στόχευσε αυστηρά μόνο περιμετρικά. Φύσα για ένα λεπτό και έπειτα προσπάθησε να ''εισχωρήσεις'' την πιστωτική κάρτα μεταξύ digitizer και σασί. Έπειτα τη συνέχεια φαντάζομαι την καταλαβαίνεις...

*Προσοχή --> όταν μπεί η πιστωτική στο κενό και αρχίσεις να αποκολλάς το digitizer, ΜΗΝ σπρώξεις πολύ μέσα την κάρτα (θέλει λιγότερο από πόντο), γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις εσωτερικά οθόνη και άλλα εξαρτήματα.

disclaimer εννοείται :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Θενκς φίλος,

τελικά το ξεκίνησα πριν δω την απάντηση απο την φωνία που είχε σπάσει και όντως όπως τα λες ήταν βεβαια δεν ήξερα για το πιστολακι και απλά έβαλα δύναμη..

Γενικά το προηγούμενο έγινε θρύψαλα μέχρι να βρει και πηρε ώρα να καθαρίσω γύρω γύρω.

Τεσπα, αφού έβαλα καινούργια διπλής όψεως, έβαλα και το καινούργιο digitizer, το ανοίγω και ΔΕΝ παίζει το touch!

Τελικά είδα ότι η κινέζικη μαϊμού είχε την μισή καλωδιοταινία κομμένη... :slap:

Μάλλον θα παραγγείλω και δεύτερο... :/

Ευχαριστώ πάντως :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.