Jump to content



STEPS επιλογής GPU


mr_element

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Θα χρειαστώ την βοήθεια σας σε μια αγορά κάρτας γραφικών.

Κοιτώντας λίγο στο ίντερνετ κατέληξα πως ίσως η πρώτη μου ερώτηση είναι πόση vRAM θεωρείτε πως είναι απαραίτητη;

Και αυτό, γιατί σκέφτομαι ως εξής:

1) Η ποσότητα vRAM θα καθορίσει την τελική τιμή του προϊόντος (καθώς διαφορετικά κοστίζει το ίδιο μοντέλο με 1GB vRAM και διαφορετικά με 4GB vRAM και/ή OC εργοστασιακά).

2) Η τελική τιμή θα συγκριθεί με το budget.

3) Αναλόγως το αποτέλεσμα της σύγκρισης θα αποφασιστεί αν θα αγοραστεί 1 μονάδα αυτού του προϊόντος ή 2 για χρήση σε διάταξη SLi ή CrossFire.

Δεν ξέρω αν είμαι σωστός στο σκεπτικό μου, απλά από αυτά που διάβασα, έτσι μπόρεσα να το ερμηνεύσω...

  • Ξεκινώντας λοιπόν να πω ότι το budget μου είναι περί τα 350€ με ένα περιθώριο ανοχής για λίγο ξεχείλωμα οπότε μην φοβηθείτε και προτάσεις που ίσως ξεφεύγουν λίγο.
  • Οι ασχολίες μου περιλαμβάνουν:
    -Τυπικό FPS gaming (σε φάση θα κατεβάσω ένα παιχνίδι τελευταίας κυκλοφορίας -π.χ. Skyrim, Crysis, Metro) θα το εγκαταστήσω θα παίξω 2-3-5 ώρες να το δω και μετά κατά πάσα πιθανότητα θα το παρατήσω.
    -Παθιασμένο MMO gaming και συγκεκριμένα Dota2 (δεν το λες MMO αλλά εν πάσει περιπτώσει κλείνω 24-ωρα).
    -Αρκετή Γραφιστική δουλειά (Photoshop, Illustrator).
    -Αρκετό Video Editing (After Effects, Sony Vegas, Premiere Pro).
    -Τυπική 3D Graphics ενασχόληση (Zbrush, Blender που και που λίγο 3DS Max).
    -Αρκετή Προβολή ταινιών (1080p σε .mkv).
    -Αρκετό Development - ευελπιστώ κάποια στιγμή (Android, Javascript, HTML5).
  • Η κάρτα(ή -ες) θα είναι συνδεδεμένη(-ες) με μία οθόνη 27'' σε αναλύσεις μεγαλύτερες αυτής των 1080p και μία οθόνη 24'' σε αναλύσεις 1080p ακριβώς.

Παρακάτω παραθέτω το σύστημα μου σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει τι μπορεί να σηκώσει ή τι θα ταίριαζε καλύτερα:

Case: CM Storm Trooper Full

MoBo: Gigabyte GA-Z77X-D3H (rev. 1.0)

CPU: Intel Core i7-3770 Processor

GPU: SAPPHIRE HD 5670 512MB GDDR5 PCIE VGA (προς αντικατάσταση)

RAM: Corsair Vengeance Low Profile — 16GB Dual Channel DDR3 Memory Kit

PSU: Corsair GS800 — 80 PLUS Certified Power Supply

SSD: Agility III - Sata 3 - 2.5''

Επειδή είμαι τελείως αρχάριος στο θέμα επιλογής κάρτας γραφικών, δεν έχω συγκεκριμένες προτιμήσεις ή κολήματα μεταξύ ATI ή Nvidia κλπ. ούτε σε θέματα κατασκευαστή ιδιαίτερα αν και θα προτιμούσα να αποφύγω κάποιους "λιγότερο γνωστούς/εμπορικούς κατασκευαστές" όπως EVGA , Zotac κλπ. και να κινηθώ πιο πολύ σε Gigabyte, MSI, Sapphire κλπ.

Η αγορά λογικά θα πραγματοποιηθεί γύρω στα τέλη έτους οπότε θέλω να έχω κάνει μια εκτενή έρευνα ως τότε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον όποιο χρόνο αφιερώσετε και για την οποιαδήποτε απάντηση!

Φιλικά,

mr_element. :T:

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι το τελος του ετους θα εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα οποτε δεν γινεται να σου πουμε κατι τωρα. Αν ηθελες να αγορασεις αμεσα, νομιζω μια R9 280X θα ηταν καλη επιλογη με βαση τα λεφτα που διαθετεις (γυρω στα 280 ευρω κοστιζει).

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Ναι ok ίσως χαζομάρα αυτό που είπα με το τέλος του έτους, σαφώς δεν γίνεται να έχετε εικόνα από τώρα. Το αφαίρεσα. Θα ήθελα τις προτάσεις σας με τα τωρινά δεδομένα και βλέπουμε. Απλά εννοούσα -για να είμαι πιο σαφής- ότι και ως το τέλος του έτους να πάρει η όλη διαδικασία δεν με πειράζει.

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι, διάβασα πολλά reviews και παρουσιάσεις της R9 280x και πιο συγκεκριμένα για την έκδοση από MSI. Εσείς από ποιον κατασκευαστή θα μου προτείνατε; Μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με την πρόταση! Αν φυσικά υπάρχουν και άλλες (καλύτερες ή χειρότερες) είμαι όλος αυτιά να τις ψάξω και να τις μελετήσω.

Γνωρίζουμε όμως για την συγκεκριμένη πότε θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά; Γιατί στο skroutz δε μπόρεσα να την βρω...εκτός αν έκανα εγώ κάτι λάθος στην αναζήτηση μου. :...:

Ευχαριστώ για όλα!

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Πώς επιλέγω έγω κάρτα γραφικών:

1. Κοιτάζω στην αγορά πόσο και άμα πουλιέται η παλιά μου.

2. Καθορίζω πόσα επιπλέον μπορώ να δώσω.

3. Κοιτάζω ΠΟΛΛΑ reviews και βρίσκω την καλύτερη σε απόδοση/τιμή κοντά στο συνολικό πόσο που μπορώ να δώσω.

4. Κοιτάζω μήπως η παλιά σε CF/SLI πλησιάζει την απόδοση της μίας τέτοιας "καινούριας". Άμα δεν πλησιάζει, προχωράω, αλλιώς αγοράζω μία ακόμα από τις παλιές.

5. Κοιτάζω τις διαθέσιμες υλοποιήσεις/τιμές και βρίσκω την πιο αθόρυβη/γρήγορη που πουλάνε μαγαζιά από τα οποία μπορώ να τη πάρω.

Όπως πρόσεξες, σε κανένα στάδιο δε κοιτάζω για VRAM. Δεν έχει νόημα, μιας και μία 6450 2GB π.χ. είναι αιώνες πιο αργή από μία 7850 1GB. Πάντα στοχεύεις στη καλύτερη απόδοση/τιμή, όση VRAM και να έχει αυτή.

Τώρα για τις R280X. Θα σου πρότεινα να βρεις κάποια που να έχει ρολόγια ~1000ΜΗz base. Στις 280Χ υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα συχνοτήτων και έχουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση (ξεκινανε στα 800-850MHz και φτάνουν στα ~1050, μιλάμε για διαφορά 7970 απλής με 7970GHz). Ναι μεν μπορείς να κάνεις OC, αλλά για 5-10€ εγώ θα πήγαινα σε γρήγορο μοντέλο εξ'αρχής.

Στο vision studio έχουν βάλει κάποια μοντέλα, έχει της powercolor στα 308 με 1050ΜΗz base, της Gigabyte την windforce με 1000ΜΗz base στα ~315 και της asus μάλλον στα 1070 base στα 325. Οι 2 τελευταίες έχουν λίγο καλύτερη ψύξη από την πρώτη υποθέτω.

Link to comment
Share on other sites

Aπο την στιγμή που δουλευεις και γραφιστικά μήπως μια Nvidia να βοηθήσει περισσότερο;

Μπορεις να δεις

EVGA GTX760 FTW 4Gb ACX, προσωπικά την θεωρώ vfm στα 300€ και με Batman Origins δωράκι που κοστίζει 48€.

Αθόρυβη και πολύ παγωμένη!

Αν ειμαι πολύ λάθος θα ήθελα την γνώμη σας..

Link to comment
Share on other sites

Πώς επιλέγω έγω κάρτα γραφικών[...]

Στο vision studio έχουν βάλει κάποια μοντέλα, έχει της powercolor στα 308 με 1050ΜΗz base, της Gigabyte την windforce με 1000ΜΗz base στα ~315 και της asus μάλλον στα 1070 base στα 325. Οι 2 τελευταίες έχουν λίγο καλύτερη ψύξη από την πρώτη υποθέτω.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Το διευκρίνησα, είμαι αρχάριος αλλά πιστεύω μπορώ να μάθω από κάποιον που ξέρει σαφώς περισσότερα. Όσον αφορά τις κάρτες τώρα η αλήθεια είναι την Powercolor των 308€ με τα 1050MHz base δε την βλέπω παρόλο που έκανα sort με βάσει την τιμή. Βλέπω μια Powercolor στα 290+κάτι με κατώτερο ρολόι.

Άνω των 1000MHz είναι οι ASUS, Gigabyte, MSI.

Αγαπάω ιδιέταιρα MSI από την μία, από την άλλη Gigabyte είναι και η μητρική μου (αν παίζει κάποιο ρόλο). ASUS ούτε κρύο - ούτε ζέστη. Εσένα ποια είναι γνώμη σου; Το budget μου επαρκεί για οποιαδήποτε από τις 3 αν προβώ σε αγορά.

Φιλικά.

Aπο την στιγμή που δουλευεις και γραφιστικά μήπως μια Nvidia να βοηθήσει περισσότερο;

Μπορεις να δεις

EVGA GTX760 FTW 4Gb ACX, προσωπικά την θεωρώ vfm στα 300€ και με Batman Origins δωράκι που κοστίζει 48€.

Να σου πω στο θέμα με τα γραφιστικά δεν έχεις άδικο από την μία. Από την άλλη, με 20-25 ευρώ παραπάνω παίρνω μία κάρτα που βάσει benchmarks είναι αρκετά παραπάνω από τη συγκεκριμένη GTX. Θα μου πεις αυτές που κοιτάς εσύ είναι στα 3GB ενώ αυτή που προτείνω εγώ στα 4GB. Ίσως υπάρχει διαφορά στην απόδοση, δεν μπορώ να το ξέρω. Ας μας πουν οι ειδικοί καλύτερα!

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως και εσένα! ;)

Link to comment
Share on other sites

Tα 3Gb ειναι υπεραρκετα για αυτές τις αναλύσεις, τα 4 ειναι απλα overkill και κολπα μαρκετινγκ.

Πιθανώς να μην τα φτάσεις καν, οριακα να αγγίξεις τα 2Gb, δεν γνωρίζω τι γίνεται ομως στα γραφιστικά.

Θεωρητικά τα Cuda cores ειναι καλύτερα απο τα OpenGl των AMD.

Πάντως η συγκεκριμένη κάρτα λογω ACU ψυξης και 2πλου BIOS μπορεί να φάει πολλά πειράγματα και ανεβάζει καλά κλόκια χωρις να παίξεις με over voltage.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.