Jump to content



Αγορα 27'' Gaming Monitor 250-300max no korean


Vallgox

Recommended Posts

Με αυτο εχουν μεγαλες διαφορες?

LG 27EA63V | Skroutz.gr

Ουπς αυτή που έβαλα δεν έχει DVI. Με παρέσυρε η εμφάνιση. Ίδιες είναι αν δεν έχεις πρόβλημα με την εμφάνιση. Η δικιά μου έχει εναλλακτικά HDMI αν δεν αποτελεί πρόβλημα.

Πάντως και η Iiyama είναι τίμια πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Franky_stein και ομως ενας φιλος που παιζαμε bf3 ηθελε να παρει 27αρι και του ειπα να παρει το lg που ειναι ips και φαγωθηκε με την αποκριση και πηγε ο αχρηστος και πηρε tv-monitor samsung με tn επειδη ειναι πιο γρηγορο.

Link to comment
Share on other sites

Στα 240ευρο που κοστιζει η παραπανω LG,και παρολο που ειναι 24ρι το Monitor δες και το Dell UltraSharp U2412M | Skroutz.gr με αναλυση 1920x1200 και 3 χρονια εγγυηση.

οσο για τον χρονο αποκρισης και την αντιθεση δυστηχως αυτα τα 2 εχουν ''καψει''πολυ κοσμο που δεν γνωριζει στην αγορα μετριοτατων monitor(οπως στην περιπτωση του φιλου σου που αναφερεις),και τα ιδια τα βλεπουμε και στις τηλεορασεις πως πολλοι νομιζουν οτι με 400ευρο αγοραζουν 200Hz:slap:

Link to comment
Share on other sites

Franky_stein και ομως ενας φιλος που παιζαμε bf3 ηθελε να παρει 27αρι και του ειπα να παρει το lg που ειναι ips και φαγωθηκε με την αποκριση και πηγε ο αχρηστος και πηρε tv-monitor samsung με tn επειδη ειναι πιο γρηγορο.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μόνο για gaming είναι καλύτερο ένα TN panel στα 144ΗΖ , παρά ένα IPS στα 60ΗΖ. Δεν ξέρω, δεν έχω δεί πάνελ στα 144ΗΖ οπότε και δεν είμαι απόλυτος. Προσωπικά πάντως στην οθόνη μου δεν έχω πρόβλημα ghosting , ούτε παρατηρώ κάποιο σοβαρό input lag.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει στην επιλογή σου.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=yWEpIwNDeCA]Can the Average Gamer See More than 60Hz??? NCIX Tech Tips - YouTube[/ame]

Δεν είναι και το πιό αντικειμενικό τεστ αλλά θα σου δώσει μια ιδεά.

Link to comment
Share on other sites

Αν παίζεις κατα κύριο λόγο first person shooter παιχνίδα πάρε ενα 120-144 hz μόνιτορ και ξέχνα τα 60hz.

Όσο και να ψάξεις σε βίντεο για διαφορές δεν πρόκειται να δεις, παρά μόνο όταν κάτσεις σε ένα τέτοιο μόνιτορ.

Ακόμα και στο desktop σέρνοντας το mouse μπορείς να δεις την διαφορά. Μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου και όχι μόνο για gaming.

27"

BenQ XL2720T | Skroutz.gr

Asus VG278H | Skroutz.gr

Asus VG278HR | Skroutz.gr

24"

BenQ XL2411T | Skroutz.gr

Asus VG248QE | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

/takes deep breath

Παμε παλι .... και 40fps να εχεις παλι καλυτερα ειναι να εισαι με 120hz refresh rate αποτι με 60

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=btark5_tnnY]Aegean - "Θεσσαλονικιός- Αθηναίος" - YouTube[/ame]

Ολοι το λενε αυτο, μονο οσοι δεν ξερουν απο τετοια μονιτορ λενε το αναποδο ! μεχρι και ο γκεουλας ο σκωτζεζος το φωναζει στο guide του (στην κατηγορια misc tips στο τελος)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=SH7PKuW7mvA]Noobs Guide to Better Aim in Battlefield 4! - YouTube[/ame]

Και ναι το ghosting στις LCD παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει, ειδικα στα IPS panel, δεν ειμαι εξωγηινος ουτε εχω βιονικο ματι επειδη μπορω και βλεπω ghosting στο 120αρι TN μου.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=hD5gjAs1A2s]Asus VG278H High Speed LightBoost Video - YouTube[/ame]

edit : απο 27αρες υπαρχει και αυτη εδω -> http://www.skroutz.gr/s/2220645/Asus-VG278HE.html

Link to comment
Share on other sites

Μπερδευτηκα τωρα.

Aυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να εχω οσο λιγοτερο ghosting γινετε οπως ειπα αρχικα,παιζω πολλα fps αλλα οχι κατ'αποκλειστηκοτητα.

Oποτε παω σε tn 120hz? σε αυτα τα νεα tn ειναι πολυ χαλια τα χρωματα?

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα 27αρι low budget gaming monitor με προτεραιοτητα το response time του.

Για να μην υπαρξει μπερδεμα πες μας ποσα μπορεις/υπολογιζεις στο περιπου οτι μπορεις να δωσεις για το Monitor???

Link to comment
Share on other sites

με τα λεφτά που θές να δώσεις παίρνεις μόνο 24άρι 120hz-144hz όχι 27αρι. Άμα θες οπωσδήποτε 27" οι επιλογές σου είναι περιορισμένες σε κάποιο IPS απο LG κατα κύριο λόγο.

Μην κοιτάς το response time που δίνουν οι εταιρίες στα specifications δεν είναι πραγματικό.

Η πραγματικότητα ήταν, είναι και θα έιναι ότι οτιδήποτε σε ΤΝ και 120Hz-144Hz θα είναι πάντα ποιο γρήγορο, ποιο smooth και ποιο fluid στην κίνηση απο οποιαδήποτε IPS και PLS panel.

Link to comment
Share on other sites

Τι κάρτα θέλεις για να αξιοποιήσεις ένα τέτοιο μόνιτορ στο battlefield 4?

#mobile

Μηπως μπορει να προτινει κανεις?

Αν παρω ενα 120 hz χωρις να αλλαξω προς το παρων καρτα, θα δω διαφορα?

Τωρα εχω ενα 19αρι samsung

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει στην επιλογή σου.

Δεν είναι και το πιό αντικειμενικό τεστ αλλά θα σου δώσει μια ιδεά.

Ντάξει το test ήταν όσο πιο αντικειμενικό γινόταν για τα δεδομένα του show, πήραν ένα φίλο τους που (λογικά) είχε δει μόνο 60hz οθόνη και γενικά δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το gaming και το bf3 και τον βάλαν να διακρίνει τη διαφορά με 120hz. Αν, ας πούμε, παίρναν 20 άτομα, ναι μεν τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρανε από άτομο σε άτομο λόγω ποικίλων παραγόντων, αλλά το γενικό συμπέρασμα θα ήταν το ίδιο, ότι δηλαδή ο casual gamer δεν μπορεί να αντιληφθεί ξεκάθαρα τη διαφορά 60-120hz και να πει ποιο είναι πιο γρήγορο και προσφέρει καλύτερη αποκρισιμότητα και γιατί, αν δεν τα έχει δοκιμάσει και τα 2 και δεν ξέρει ποιο είναι τι.

Πάντως για να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ 60hz και 120hz σίγουρα μετράει το πόσο έφεση έχεις στο gaming και σε τι επίπεδο παίζεις και από εκεί και πέρα παίζει ρόλο γενικά πόσο γρήγορα αντανακλαστικά και αντίληψη των οπτικών ερεθισμάτων διαθέτεις.

Δηλαδή και έναν αθλητή με ανεπτυγμένα αντανακλαστικά που δεν έχει παίξει ποτέ PC games να πάρεις και τον βάλεις να σου πει τη διαφορά, είναι βέβαιο πως θα μπορέσει να το κάνει.

Εγώ ας πούμε όταν είχα δει το συγκεκριμένο test πριν μερικούς μήνες δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε πως φαίνονται τα 120hz και ακόμα και μέσα από το βίντεο μπόρεσα πάνω-κάτω να καταλάβω τις διαφορές και αυτό καθαρά λόγω του ότι είμαι competitive gamer. Πριν μερικά χρόνια που ήμουν και ηλικιακά μικρότερος(κάτω από 17) και overall αρκετά noob, είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω, όπως πχ. τότε δεν μπορούσα να αντιληφθώ το ghosting και το delay των απλών keyboard/mouse.

Σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα που έχω βγάλει προσωπικά σχετικά με τα high-end/gaming περιφερειακά(keyboard, mouse, οθόνη κτλ.) είναι το εξής:

Αξίζει σίγουρα να πας σε high-end gear αν overall είσαι καλός παίκτης και νιώθεις ότι με ένα καλό setup θα παίζεις και καλύτερα και θα ευχαριστιέσαι περισσότερο το game, επειδή το τωρινό σου set up σε περιορίζει παικτικά. Αν είσαι casual gamer και "noob" που απλά θα μπεις 1-2 ώρες να παίξεις για χαλάρωση τότε δεν αξίζει σε καμία περίπτωση, δεν το αξιοποιείς και πετάς τσάμπα λεφτά.Είναι σαν να παίρνεις ferrari για να πας εκδρομές στο Λειανοκλάδι και να χτυπάς τελικές 120km/h. :p

To όλο όφελος μετά είναι καθαρά θέμα εγκεφαλικής και ψυχικής ικανοποίησης.

Γενικά αν κάποιος είναι noob, το 120hz monitor δεν θα τον κάνει πιο skillful παίκτη, ούτε θα του μάθει πως παίζεται ένα game, ούτε τίποτα.

Οπότε ts, και για να το συγκεκριμενοποιήσουμε πάνω στο θέμα του monitor, προτού αποφασίσεις τι θες και χρειάζεσαι πραγματικά, σκέψου όλα τα παραπάνω και κατέληξε αντίστοιχα στο αν θα πας σε TN @120hz ή σε ένα πιο overall usage IPS. Γενικά, και ειδικά στις μέρες μας, πρέπει να επιλέγουμε τα προϊόντα αυστηρά με γνώμονα τις ανάγκες μας και το vfm που προσφέρουν.

Μην ακούς τους προκατειλημμένους που μπορεί να σου πούνε ότι το τάδε panel έχει το τάδε κουσούρι και να μην το πάρεις γι' αυτό το λόγο. Σε γενική και casual χρήση όλα τα panels είναι decent, εκεί που αλλάζουν τα πράγματα είναι σε εξειδικευμένες καταστάσεις(gaming, επεξεργασία βίντεο/εικόνας κτλ.)

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν μερες που μπορει να μην παιξω καθολου και αλλες που μπορει να καω 14ωρα ολοκληρα απανοτα και fps multiplayer και διαφορα αλλα,αναλογα τα κεφια και τον χρονο μου.

Αυτην την στιγμη εχω μια led 32αρα 1080p pva στο pc και εχω καει στο ghosting,σε καποια games ας πουμε την νυχτα τα δεντρα κτλ σε ενα δασος,κατα την κινηση,αφηνουν πισω τους ενα πρασινο κυμα στιγμιαια,σε αλλα πολυ θολουρα κτλ

Οταν ομως επαιξε ενας φιλος μου οντως δεν καταλαβε τιποτα,διοτι μαλλον δεν παιζει και πολυ.

Οποτε αν εχεις αρκετο ghosting σε ενα τωρινο 27αρι low budget ips,μαλλον για 24αρι 120hz tn με κοβω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να είσαι competitive player για να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα από 60 και 120h hz ,

ακόμα και άτομα που δεν παίζουν καν games καταλαβαίνουν την διαφορά και μόνο απο την κίνηση του κέρσορα στο desktop.

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου αντίδραση σε 120hz monitor, "1st thought: πρέπει να έχω πειράξει τα dpi στο mouse, 2nd thought: μπα δεν υπάρχει περίπτωση, 3d thought: ο μι τζι".

Απο video ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβεις καμία διαφορά ακόμα και ο Cooller να είσαι. (ειδικά απο youtube 30frames...)

Καλορίζικο το 120/144άρι και καλά καψίματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.