Jump to content



Τρόπος/Eφαρμογή μεταφοράς εγκατεστημένου προγράμματος σε άλλη θέση/σκληρό δίσκο


sstav

Recommended Posts

Aν κάποιος γνωρίζει σιγουρο τρόπο ή εφαρμογή που να μεταφέρει τα αρχεία εγκατάστασης ενός προγράμματος/παιχνιδιού σε άλλη θέση σε διαφορετικό partition / σκλήρό δίσκο ενώ παράλληλα αυτό θέλουμε να παραμένει πλήρως λειτουργικό (shortcuts στο desktop, start menu, unistall από control panel κτλ).

Ευχαριστώ εκτων προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει στανταρ απάντηση, εξαρτάται από το setup του developer καθe φορά. Mπορεί να έχει κλειδιά στην registry με το path ή σε config αρχεία (encrypted ή όχι) κάπου στο σύστημα, ή ακόμα να χρησιμοποιεί την GAC ή regsvr32 ή συνδυασμούς με αποτέλεσμα να μην παίζει η εφαρμογή αν γίνει move σε άλλο path ....

Edit: 'ισως να παίξει με junctions, κοιτα http://devtidbits.com/2009/09/07/windows-file-junctions-symbolic-links-and-hard-links/

Link to comment
Share on other sites

Το έχω κάνει άπειρες φορές και λειτουργεί πλήρως με symbolic links. Γίνεται και από command prompt με το mklink, αλλά πολύ πιο εύχρηστο είναι το Link Shell Extension. Η διαδικασία είναι απλή: Μεταφέρεις όλο το folder εγκατάστασης του προγράμματος στο νέο path, και μετά δημιουργείς στο σημείο που ήταν το folder, ένα symbolic link με το ΙΔΙΟ όνομα με το folder, που να δείχνει στον folder που μετακίνησες! Με αυτό τον τρόπο το file system δεν αντιλαμβάνεται την μετακίνηση και το πρόγραμμα λειτουργεί άψογα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.