Jump to content



2 καρτες ηχου, φθηνη και μετρια, ποιες?


Blinky

Recommended Posts

Λοιπον θελω 2 καρτες ηχου, την 1η οπωσδηποτε, την 2η μονο αν υπαρχει κατι που αξιζει σε λογικη τιμη...

Η 1η που θελω οπωσδηποτε ειναι μονο για αντικατασταση της onboard σε μια μητρικη που εχει προβλημα εκει. Η μητρικη ειναι Gigabyte A75-d3h και θελω μια pci ή pci-e ή usb καρτα με μονη απαιτηση να δινει 5.1 αναλογικες εξοδους.

Επειδη θελω κατι πολυ φτηνο για αυτην την περιπτωση, (γιατι αν ειναι πιο ακριβο θα με εβαζε στο τριπακι να παρω ολοκληρη μητρικη απο την αρχη, αυτες δεν ειναι ακριβες στα μεταχειρησμενα) το μονο που με νοιαζει περα απο τις 5.1 αναλογικες ειναι να εχει drivers για win8 να μην εχουμε και προβληματα....

Στο ebay η φτηνοτερη που εχω δει με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι με Via chip, αυτη :

New PCI 8 CH 7 1 Audio Sound Card Optica Via 1723 Chipset Work Windows 8 32 64 | eBay

Αξιζει τα 11 ευρω ή να δω για κατι αλλο?

Η 2η καρτα ειναι για το βασικο μου υπολογιστη και δεν ξερω αν θα αγοραστει σιγουρα. Παντα ημουνα με την onboard καρτα, δεν ειχα και τιποτα ηχεια αναφορας, κατι Logitech Z-5400 , οποτε δεν ξερω αν αξιζει κατι καλυτερο.... Γενικα φανταζομαι το κερδος περα απο την ποιοτητα ειναι κυριως σε 5.1 emulation για ακουστικα? Εγω βεβαια δε χρησιμοποιω ακουστικα εν γενει οποτε....

Τεσπα η μητρικη ειναι μια maximus iv gene-z και η asus στο site λεει αυτα για την ενσωματομενη καρτα ηχου :

SupremeFX X-Fi 2 built-in 8-Channel High Definition Audio CODEC

- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking

Audio Feature :

- X-Fi

Link to comment
Share on other sites

Η maximus iv gene-z έχει καλούτσικη ποιότητα. Δεν νομίζω να δεις διαφορά με κάρτα ASUS των 20€. Τα ηχεία σου μπορούν να συνδεθούν και με οπτική οπότε καλύτερα να τα συνδέσεις με την οπτική και να γλυτώσεις την αναβάθμιση στο δεύτερο. Η ποιότητα ήχου θα εξαρτάται μόνο απο την ποιότητα των ηχείων και των ενσωματωμένων DAC των ηχείων logitech.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.