Jump to content



Πρόβλημα με απότομο σβήσιμο υπολογιστή


Recommended Posts

Είναι λίγες μέρες τώρα που όταν παίζω ένα παιχνίδι (συγκεκριμένα το ΝΒΑ 2κ14 αν βοηθάει αυτό) ο υπολογιστής σβήνει η κάνει επανεκκίνηση. Μου έχει συμβεί 2 φορές στις καμιά 25-30 που έχω παίξει το παιχνίδι και δεν ξέρω γιατί. Θερμοκρασίες δεν βλέπω να ανεβάζει ούτε η κάρτα ούτε το τροφοδοτικό. Την τελευταία φορά που έσβησε άνοιξα το κουτί και μόνο το τροφοδοτικό ήταν λίγο ζεστό αλλά όχι πολύ, η κάρτα με κάτι τεστ που έκανα μέχρι 55 βαθμούς ανέβασε maximum (αν είναι αξιόπιστα αυτά τα τεστ) αλλά και όταν άνοιξα το κουτί στο δεύτερο σβήσιμο δεν μου φάνηκε καθόλου ζεστή. Καθάρισα μερικές σκόνες από την κάρτα αλλά μιλάμε για ελάχιστα πράγματα που μου φαίνεται υπερβολικό να προκάλεσαν σβήσιμο. Ο υπολογιστής ανοίγει μετά χωρίς κανένα πρόβλημα πάντως.

Το παιχνίδι από πλευράς απαιτήσεων είναι ίδιο με άλλα που έπαιζα χωρίς ανάλογα προβλήματα. Γενικά δεν βρίσκω κάτι το ένοχο και με προβληματίζει αρκετά. Το πρόβλημα μόνο αυτές τις 2 φορές παρουσιάστηκε και τις 2 φορές έπαιζα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Any ideas??

Έγινε επεξεργασία από noob
Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο είναι ότι είναι θέμα τροφοδοτικού. Για να αποκλείσεις ότι είναι θέμα λογισμικού και οτι δε κρασάρει κάτι στα windows πηγαινε control panel> system > advanced system settings > startup and recovery > settings και ξετικαρε το κουτι που γράφει automatically restart. Αν σου κρασάρουν τα windows θα σου μείνει το μηνυμα λαθους. To googlareis και προσπαθείς να βγάλεις ακρη. Αν δε βγει κάτι εκει, τσεκαρε administrative tools, event viewer και ψάξε στα κοκκινα Χ μηπως σε οδηγήσουν κάπου.

Link to comment
Share on other sites

κατέληξα κάπου εδώ.

Καταρχήν είδα στα συμβάντα αυτό

dh6bsz.jpg

Αργότερα κατέληξα εδώ...

Σενάριο 3: Το σύστημα επανεκκινείται απροσδόκητα και δεν εμφανίζεται κωδικός BugcheckCode σφάλματος διακοπής, ή ο υπολογιστής σταματά εντελώς να ανταποκρίνεται

Για να ελέγξετε εάν συμβαίνει αυτό το σενάριο, πιέστε το πλήκτρο CAPS LOCK στο πληκτρολόγιο. Όταν το κάνετε αυτό, εάν η φωτεινή ένδειξη CAPS LOCK στο πληκτρολόγιο δεν αλλάζει όταν πιέσετε το πλήκτρο CAPS LOCK, ο υπολογιστής ίσως έχει σταματήσει εντελώς να ανταποκρίνεται.

Το σενάριο αυτό συνήθως υποδηλώνει πρόβλημα με το υλικό. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ένα πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό το ζήτημα. Για να απομονώσετε το πρόβλημα, ελέγξτε τα παρακάτω στοιχεία:

Overclocking: Απενεργοποιήστε το overclocking και ελέγξτε εάν το ζήτημα συμβαίνει όταν το σύστημα εκτελείται στη σωστή ταχύτητα.

Ελέγξτε τη μνήμη: Επαληθεύστε την κατάσταση της μνήμης χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου μνήμης. Βεβαιωθείτε ότι κάθε chip μνήμης έχει την ίδια ταχύτητα και ότι έχει ρυθμιστεί σωστά στο σύστημα.

Τροφοδοσία: Βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία παρέχει αρκετά Watt ώστε να χειρίζεται κατάλληλα τις εγκατεστημένες συσκευές. Εάν προσθέσατε μνήμη, εγκαταστήσατε έναν νεότερο επεξεργαστή, εγκαταστήσατε πρόσθετα προγράμματα οδήγησης ή προσθέσατε εξωτερικές συσκευές, αυτές οι συσκευές ενδέχεται να απαιτούν περισσότερη ενέργεια από όση μπορεί να παρέχει η τρέχουσα τροφοδοσία.

Υπερθέρμανση: Ελέγξτε εάν το σύστημα έχει υπερθερμανθεί εξετάζοντας την εσωτερική θερμοκρασία του υλικού.

Προεπιλογές: Χρησιμοποιήστε τις προεπιλογές του συστήματος και εκτελέστε το σύστημα.

Αυτό που έκανα καταρχήν είναι να εγκαταστήσω drivers αφού οι υπόλοιπες επιλογές δεν μου φαίνονται και τόσο πιθανές. Βασικά είναι δυνατόν η έλλειψη σωστών driver να σβήνει ένα pc??

Επίσης αν ήταν τροφοδοτικό δεν θα έπρεπε να ζεμάταγε; Αυτό ήταν ελάχιστα ζεστό.

Επίσης αυτό το Overclocking τι διάολο είναι;

Link to comment
Share on other sites

Η ελλειψη σωστου driver ή η υπαρξη κακογραμμένου μπορεί να οδηγήσει σε επανεκκίνηση ή σε μπλε οθόνη.

Δεν είναι απαραίτητο να ζεματάει το τροφοδοτικό. Μπορεί στιγμιαία να μη μπορεί να δώσει τα σωστά watt και όταν ζορίζεται να τα μπήγει.

Overclocking είναι όταν αλλάζεις την ταχύτητα του επεξεργαστή η της μνήμης παραπάνω απο αυτή που θέλει ο κατασκευαστής για να αυξήσεις τις επιδόσεις. Αυτό δύσκολο να ναι. Συνήθως όταν προκύπτει επανεκκίνηση απο αυτό σου πετάει μηνυμα η μητρική ότι crashare για αυτό και θα σου επιστρέψει τις τιμές στις κανονικές.

Το παιχνίδι που παίζεις είναι αυθεντικό ; Αν όχι μπορεί να ναι κακογραμμένο το crack που χρησιμοποιείς. Στο κάνει μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Στο κάνει και όταν πχ σερφάρεις ; Αν στο κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο, ακόμα και αυθεντικό αν το έχεις μπορεί να είναι κάποιο bug του παιχνιδιού που στην υλοποίηση σου να οδηγεί σε επανεκκίνηση. Googlare να δείς μήπως και άλλοι έχουν παρόμοια restart στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αν στο κάνει γενικά και όχι μόνο στο game , μπορεί να βραχυκυκλώνει το κουτί σου ...

Link to comment
Share on other sites

Γνήσιο είναι το παιχνίδι. Δεν παίζω γενικά παιχνίδια μόνο μπασκετάκια. Έπαιζα το 2κ13 μέχρι πριν λίγο καιρό χωρίς πρόβλημα ενώ που και που έβαζα το nba live 2005 (αυτό το τελευταίο ήταν κατεβασμένο) επίσης χωρίς πρόβλημα. Μόνο στο παιχνίδι μου το κάνει αυτό πάντως σε καμιά άλλη περίπτωση δεν το έχει κάνει. Με ένα μικρό και γρήγορα search δεν είδα ανάλογο πρόβλημα από άλλους. Αν και είμαι σε ένα αμερικάνικο forum για το παιχνίδι με φανς από παντού, αν υπήρχε γενικά πρόβλημα θα το είχα δει στο φορουμ τους.

Κάτι τελευταίο ίσως άσχετο αλλά ας το αναφέρω. Το 2κ14 κάθε φορά που ξεκινάει κάνει αυτόματη σύνδεση με τον server του παιχνιδιού στο ιντερνετ. Τις τελευταίες μέρες ο server ήταν συνεχώς πεσμένος, εντάξει μου φαίνεται τραβηγμένο να είναι από αυτό αλλά ξέρω και εγώ...

Πάντως drivers μπήκαν από αύριο θα το ξανατρέξω και βλέπουμε

thanks για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Aναφερες οτι το προβλημα μεχρι πριν λιγο καιρο δεν το παρουσιαζε.Θυμασαι οταν ξεκινησε το προβλημα αν εκανες καποιο update ή κατι αλλο που ενδεχομενος να το προξενησε?Αφου ειπες οτι ειναι αυθεντικο το παιχνιδι κανε μια απεγκατασταση και ξανα περασε το αν συνεχιζει να στο κανει.

Link to comment
Share on other sites

Το μοναδικό που θυμάμαι είναι που πήγα να κάνω εγκατάσταση το παιχνίδι FIFA 14. Η εγκατάσταση έγινε αλλά το παιχνίδι συνεχώς κράσαρε λίγο μετά τα μενού (έτρεχε κανονικά αλλά όταν έφευγα από τα μενου και πήγαινα να ξεκινήσω τον αγώνα κράσαρε). Αλλά εκεί δεν υπήρχε ούτε επανεκκίνηση ούτε σβήσιμο απλά το παιχνίδι σταματούσε, σαν να πατούσα quit και απλά με έβγαζε στα windows. Πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλους χρήστες αυτού του παιχνιδιού. Το fifa από τότε δεν το ξαναέβαλα. Και αυτό γνήσιο.

Πάντως επειδή το έκανε μια ακόμα φορά, την τελευταία φορά έσβησε και μετά δεν άνοιγε για 1 λεπτό περίπου. Αφού το πάτησα να ανοίξει πήγε να ξεκινήσει και έσβησε κατευθείαν (και αυτή την φορά έπαιζα το 2κ14). Με την δεύτερη άνοιξε κανονικά. Έβαλα τους drivers που βρήκα στο site της κάρτας. Σήμερα το πρωι που πήγα να το ανοίξω τα windows δεν άνοιξαν κανονικά. Στην αρχή ζορίστηκε λιγάκι και μου έβγαλε το μνμ στην αρχή για κανονική εκκίνηση η ασφαλής το γνωστό που βγάζει όταν κλείνει απότομα. Πάντως και πάλι άνοιξε κανονικά (επέλεξα κανονική εκκίνηση).

Link to comment
Share on other sites

cd των windows εχεις?Δεν κανεις ενα repair για τυχον σφαλματα στον δισκο?Περιεργο μου φαινεται να κρασαρουν ετσι τα παιχνιδια και ειδικα αφου ειναι αυθεντικα.Καρτα γραφικων δεν φαινεται να εχει προβλημα καθως και το τροφοδοτικο δεν φαινεται να εχει καποιο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω cd δυστυχώς. Anyway ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει με τα νέα dirvers που έκανα εγκατάσταση χθες το βράδυ. Το έκανα και μια εκ νέου εγκατάσταση και το παιχνίδι. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω πάλι και θα δούμε αν υπάρχει αλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάστηκε και πολύ τελικά. Μόλις το έβαλα το παιχνίδι και σε 15 λεπτά έσβησε ο υπολογιστής και πάλι, 3 σερί φορά, μετά την πρώτη που το έκανε έπαιζα κανονικά πάντως για ένα διάστημα μέχρι να φτάσουμε εδώ. Αυτή την φορά χρειάστηκε περισσότερη ώρα για να ανάβει και πάλι. Άρα τα drivers σίγουρα δεν ήταν. Το μόνο που φαίνεται να φταίει είναι το τροφοδοτικό που απλά πρέπει να τα φτύνει σιγά σιγά και προς το παρόν μου το κάνει μόνο στα παιχνίδια αφού πλέον από μια στο τόσο μου το κάνει κάθε φορά. Το έχω ένα χρόνο βασικά δεν ξέρω αν μπορεί να κάηκε τόσο γρήγορα. Πάντως εκτός παιχνιδιού δεν κάνει τέτοια σβησίματα αν και τα παιχνίδια είναι η μοναδική φορά που ο υπολογιστής κάνει μια κάπως πιο βαριά εργασία.

Να πω ότι έκανα αυτό

Για να αποκλείσεις ότι είναι θέμα λογισμικού και οτι δε κρασάρει κάτι στα windows πηγαινε control panel> system > advanced system settings > startup and recovery > settings και ξετικαρε το κουτι που γράφει automatically restart.

Αλλά ο υπολογιστής έσβησε ξανά. Δεν έβγαλε μνμ λάθους όταν μπήκε στα windows και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Το pc πριν ένα χρόνο το πήρα δεν άλλαξα κάτι από τότε.

Ωστόσο όταν κατέβασα τα drivers κατέβηκε και ένα πρόγραμμα μαζί το geforce experience που δεν το γνώριζα. Anyway αυτό αναγνωρίζει τα συμβατά παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα στο pc και βελτιστοποιεί την απόδοση τους. Ενώ αναγνωρίζει το nba 2k13 το οποίο και μπορείς να τρέξεις μέσα από αυτό το πρόγραμμα, δεν αναγνωρίζει το 2k14. Πριν 15 λεπτά το ανακάλυψα αυτό. Βέβαια δεν μου φαίνεται και πολύ της προκοπής πρόγραμμα αφού συνεχώς βγάζει μνμ λάθους και κλείνει.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ο υπολογιστής σου δεν ξεκινά αμέσως μετά όταν σβήνει, δείχνει καθαρά ότι είναι πρόβλημα hardware, και συγκεκριμένα τροφοδοσίας. Είτε το τροφοδοτικό, είτε η μητρική (οι πυκνωτές της) έχει πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται όταν ο υπολογιστής γκαζώνει και το ρεύμα για κάποιο λόγο δεν επαρκεί. Αυτό που σου προτείνω είναι να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό από κάποιον φίλο. Εκτός αν έχεις κάνει καμιά πατάτα και βραχυκυκλώνει κάτι στο κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Το περίεργο είναι πάντως πως με το που έβαλα τα καινούργια drivers το FIFA 14 που δεν έπαιζε (αναφέρω σε ποστ παραπάνω) τώρα παίζει κανονικά. Δοκίμασα αρκετές φορές πλέον και το 2κ13 που έχει τις ίδιες απαιτήσεις συστήματος με το 14 (και το FIFA έχει τις ίδιες απαιτήσεις συστήματος βασικά αν θυμάμαι καλά) και αυτό παίζει κανονικά όπως έπαιζε δηλαδή έτσι και αλλιώς. Το pc σβήνει μόνο με το 2k14. Θα το πάω σε τεχνικό πάντως γιατί δεν βλέπω άλλη λύση και δεν θέλω να κάνω δοκιμές. Ήλπιζα να το αποφύγω αλλά...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

courσάς!!! Καταρχάς είμαι καινούριος στο ΑΝΕΤι για αυτό δεν ξέρω και πολλά. Είδα το πρόβλημα του παιδιού και έχω το ίδιο και εγώ. Έχω ένα συστηματακι από τα Χριστούγεννα. Τα specs είναι: Asus 68h-k 

Athlon 860k (χωρίς τούρμπο και oc)

Gtx750ti (χωρίς oc)

450w 80+ τροφοδοτικό της corsair

Και μια cooler της cooler Master

Το πρόβλημα μου είναι ότι: ενώ την Παρασκευή και εδώ και πολύ καιρό έπαιζα rainbow six siege.και just couse 3 χωρίς κανένα πρόβλημα το Σάββατο ξαφνικά έκανε restart. Όλα δούλευαν πένα μετά το restart και ο cpu στα 100% ανέβαζε τις θερμοκρασίες που έχω πάντα ενώ η κάρτα ήταν στους 67. Το αγνωισαα και το ξανάνοιξα μετά τα 5 λεπτά το ιδιοΤο θέμα είναι πως το τροφοδοτικό αντέχει ΑΝΕΤΑ το σύστημα και οι θερμοκρασίες αν και στους 85 ο cpu τόσο καιρό δεν είχε πρόβλημα. Επίσης το pc καθορίστηκε πριν κάνα. μήνα και είναι καθαρό. Τέλος το Σάββατο το πρωί είχα παίξει κάνα τετράωρο Witcher και δεν έκανε τίποτα. Όταν μου έκανε restart προσπάθησα να τρέξω το Firemark που στρεσάρει την gpu και με πέταξε πάλι restart με το που άνοιξε το benchmark όταν τον ξάπλωσα και τον άνοιξα και αφότου τον είχα αφήσει κάνα 10 λεπτό σε αναμονή το benchmark άνοιξε και μετά έπεσα στα high just cause χωρίς να κλείσει το pc...... Τέλος εδώ και καμιά βδομάδα εχωωκανει anniversary update στα δέκα Εχω ψάξει πάρα πολύ και τίποτα..... Τέλος έχω παντού τελευταίους drivers 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.