Jump to content



χτυπημενος δισκος!!!


amorfis

Recommended Posts

καλησπερα σας. μου εφεραν ενα λαπτοπ να δω το δισκο και καθως τον εβαλα πανω στο dock αρχισε να χτυπαει λες και ειναι μπιελα. δειχνει μετα απο πολυ ωρα ενα τοπικο δισκο αλλα ουτε γραμμα ουτε ανοιγει κατι. ουτε μεσα στη διαχειρηση δισκων τον εμφανιζει. μετα απο ωρα σταματει να χτυπαει και να γρατζουναει και απλα δουλευει τπτ παραπανω,, ειναι off? dead? the end????

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τον βάλεις στο dock αλλά τον συνδέσεις σαν εσωτερικό στο κουτί σου τον βλέπει; (έστω στο Bios? )

Αρχεία που ενδιαφέρουν τον κάτοχο και δεν έχει πάρει back up υπάρχουν μέσα;

Link to comment
Share on other sites

karmen οχι μονο δε τον διαβασε αλλα εκανε και 3 λεπτα να ανοιξει το pc μετα.... ναι για φωτογραφιες γινεται ολη η φασαρια τωρα... hitachi 80αρης σατα του 2006 που πιστευω παρεδωσε πνευμα.. εβαλα και 2-3 restore προγραμματα και δεν τον βλεπουν ουτε αυτα εστω σαν αδιαμορφωτο

Link to comment
Share on other sites

Λογικά χρειάζεται άνοιγμα & ανάκτηση απο ειδικευμένα εργαστήρια. Παρόμοιες περιπτώσεις κοστίζουν απο 150 εως και 400€ ανάλογα την δυσκολία.
μπορει και παραπανω ενας γνωστος που ξερω εσκασε 500 ευρω για ανακτηση αρχειων δισκου
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη 150€ τιμή χονδρικής; Γιατί εγώ ξέρω για κάτι 500+.

Όπως σου είπα και σε διπλανό forum έχει χτυπήσει η κεφαλή και σου κάνει θόρυβο. Χτύπησε μπιέλα ρε παιδάκι μου. Κοινώς μόνο data recovery είτε πατέντα με κατάψυξη μπας και προλάβεις να πάρεις τίποτα.

Αν αποκλίσεις το κομμάτι data recovery μπορείς να δοκιμάσεις κάτι αλλά έχεις λίγες πιθανότητες να δουλέψει γενικά και αν θα πάρεις τα αρχεία σου.

Υποθέτω οτι το laptop έσκασε κάτω καθός δούλευε για να καταφέρει να τα διαλύσει η κεφαλή.

Link to comment
Share on other sites

150 τελικη για εναν 80αρη sata απλο με χαλασμενη κεφαλη. 650 εχω δει για data απο 4 δισκους (ηταν σε raid4 απο ML 380 G5 Server), οπου ειχε χαλασει ο ενας απο αυτους.

Η τιμη εχει να κανει απο το ποσο πολυπλοκο ειναι το προβλημα. πχ αν ειναι σε raid, πανω σε τι controller, εωτερικα πως ειναι τα platter κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ γιάννη για την πληροφορία.

Απλά επειδή μόνο για δίσκους σε raid έχω ασχοληθεί για data recovery και κόστισε κάπου στο 1κ θα το δώ κιόλλας περαιτέρω γιατί το έχω περιέργεια

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.