Jump to content



Βιβλίο Java και Δημόσια σχολή προγραμματισμού ανεξαρτήτου ηλικίας


paixtroni

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Είμαι 16 ετών, πάω τρίτη γυμνασίου (έχω χάσει χρονιά, δεν έχω μείνει σε κάποια τάξη)

Όνειρο μου είναι να γίνω προγραμματιστής παιχνιδιού, και όσο έχω ψάξει, έχω δει ότι οι καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για να φτιάξεις ένα παιχνίδι είναι Java και C#, έτσι πήρα την απόφαση να αρχίσω να μαθαίνω Java.

Θέλω να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο (Στα Ελληνικά αν είναι δυνατόν) για να μάθω πολύ καλά την γλώσσα προγραμματισμού Java, και όταν την μάθω να μπορέσω να φτιάξω μικρά παιχνίδια όπως τρίλιζα κτλ ή ακόμα παιχνίδια όπως το Minecraft που από όσα tutorials έχω δει, είναι σε Java και για κάποιον που ξέρει αυτήν την γλώσσα προγραμματισμού ο χρόνος για να το φτιάξει αυτό το παιχνίδι είναι 1-2 εβδομάδες.

Επίσης αν μπορείτε πείτε μου αν υπάρχει κάποια δημόσια σχολή στην Αθήνα όπου μπορώ να πάω να κάνω μαθήματα πάνω στον προγραμματισμό.

Απ'όσο έχω ψάξει βρήκα αυτό:

CoderDojo Zen

έστειλα email πριν 5 μέρες αλλά ακόμα περιμένω απάντηση. Μήπως έχετε να μου προτείνεται κάτι καλύτερο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος (paixtroni)

Link to comment
Share on other sites

Σε ηλεκτρονική μορφή

http://www.ebooks4greeks.gr/dowloads/Pliroforiki/Glosses.program./Java__Downloaded_from_eBooks4Greeks.gr.pdf

Σε έντυπη μορφή στα ελληνικά δύσκολο να βρεις κάτι.Καλύτερα να κοιτάξεις στα αγγλικά

The Java Tutorials

Ξεκίνα με το Trails Covering the Basics.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε μου. Συνηθως για εκμαθηση καποιας γλωσσας προγραμματισμου επιλεγεις ειτε την "Βιβλο της χ/ψ γλωσσας" ειτε το "Πληρες εγχειριδιο της χ/ψ γλωσσας". Εχουν αρκετα παραδειγματα και καλυπτουν αρκετα μεγαλο ευρος της γλωσσας. Εγω επειδη εχω προσπαθησει να μαθω απο τα παραπανω βιβλια, προσωπικα δεν μπορω να πω οτι μου ταιριαζαν ιδιαιτερα. Προτιμω να βρισκω αυτο που ψαχνω σε βιβλιοθηκες στο ιντερνετ μεσω του google ή σε συντομες διαφανιες που εξηγουν την χρηση καποιων συναρτησεων/μεθοδων.

Θα μπορουσα να σου δωσω καποιον συνδεσμο με διαφανιες πανω στην java απο την σχολη μου, αλλα επειδη δεν μας ειπες ακομα το επιπεδο εξοικειωσης σου με τον προγραμματισμο γενικοτερα δεν θα ηθελα να σε αποθαρρυνει ο τροπος γραφης ή το περιεχομενο των διαφανιων.

Αν δεν εισαι αρκετα εξοικειωμενος καλο θα ηταν να ξεκινησεις με καποιο βιβλιο οπως τα παραπανω, αλλιως αν μπορεις ηδη να γραψεις απλα προγραμματα σε c/java/basic μπορεις να ανατρεξεις στο site της oracle που εχει πολλα tutorials The Java Tutorials

και να ξεκινησεις να διαβαζεις τα περιεχομενα του Trails Covering the Basics.΄Η ακομα καλυτερα αν θες πχ να φτιαξεις το παραθυρο του παιχνιδιου σου ή καποια κουμπια, μπορεις να ψαχνεις στο google "how to create windows in java" ή "buttons in java"

Μολις μαθεις τις βασικες αρχες του προγραμματισμου και τις μορφες του, απο το πρωτο και πιο απλο προγραμμα που μπορεις να φτιαξεις(γνωστο και ως "Hello World!"), δεν απεχεις πολυ απο το να φτιαξεις το πρωτο σου παιχνιδακι τριλιζας ή παζλ. Αν τελικα επιλεξεις να χρησιμοποιησεις το ιντερνετ για να μαθεις, αφου θες να ασχοληθεις με java καλο θα ηταν να προσπαθησεις να βρεις πληροφοριες και να καταλαβεις τι ειναι ο οντοκεντρικος ή αντικειμενοστρεφης προγραμματισμος.

Link to comment
Share on other sites

Σε έντυπη μορφή στα ελληνικά δύσκολο να βρεις κάτι.Καλύτερα να κοιτάξεις στα αγγλικά

Για Java υπάρχουν πολλά βιβλία στα ελληνικά - συνήθως μεταφράσεις ξενόγλωσσων (εκδόσεις Γκιούρδα/Τζιόλα/Κλειδάριθμος/...). Σίγουρα αν θέλεις να είσαι σωστός θα μάθεις τη γλώσσα από την αρχή στα αγγλικά. Και τα online tutorials βοηθάνε και τα βιβλία (στα αγγλικά είναι άπειρα). Δες τα βιβλία των Deitel ή του Ivor Horton. Μην περιμένεις να γράψεις εμπορικό παιχνίδι σε 2 εβδομάδες, σε όποια γλώσσα κι αν είναι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας παιδιά και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

είμαι άπειρος ακόμα στην έννοια προγραμματισμός, δηλαδή το μόνο που έχω μάθει μέχρι τώρα είναι:

class example{

public static void main(String args[])

{

System.out.println("Hey!!");

}

}

επειδή αν ανοίξω ένα αγγλικό βιβλίο δεν θα καταλάβω και πολλά ο κύριος σκοπός μου είναι να εξασκήσω τέλεια τα αγγλικά μου ώστε να πάω σε ένα αξιόπιστο βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά...

σκοπός μου δεν είναι να φτιάξω ένα παιχνίδι σε δύο βδομάδες.. όνειρο μου γενικά είναι να φτιάξω ένα παιχνίδι..

επίσης δεν βιάζομαι γιαυτό.. θέλω να μάθω τέλεια τον προγραμματισμό της java και έπειτα από κάποια χρόνια θα φτιάξω και ένα παιχνίδι..

μέχρι όμως να μάθω αγγλικά καλά, θα μπορούσα να αγοράσω ένα βιβλίο για εκμάθηση/εισαγωγή.. της java μεταφρασμένο από κάποια ξένη γλώσσα όπως τα αγγλικά στα ελληνικά;

τι μου προτείνεται να κάνω για να αρχίσω να μαθαίνω την γλώσσα προγραμματισμού java;

ΥΓ:

Σκοποί μου:

-Να βγάζω τέλειους βαθμούς στο σχολείο, γιατί τώρα έχω πάρα πολύ άσχημους.

-Να μάθω τέλεια αγγλικά ώστε να μπορέσω να πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό, όπως Αμερική.

αυτές είναι οι απορίες μου και ότι είχα να πω, ελπίζω να μην ξέχασα να προσθέσω κάτι.

περιμένω τις απαντήσεις σας και για ακόμη μια φορά σας ευχαριστώ που με βοηθάτε!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Head Fisrt Java, δεν ξερω αν βγαινει στα ελληνικά όμως.

Είναι για εντελώς αρχάριους και με στυλ γραφής απλό, όχι σαν τα εγχειρίδια χρήσης που έχουν ξερό λόγο(αλλά καλύπτουν τα πάντα). Σε κάποιο κεφάλαιο έχει να κάνεις και κάποιο παιχνίδι(απλό).

Link to comment
Share on other sites

χμμ φίλε μου απόσο έψαξα είδα ότι είναι ένα απ'τα καλύτερα βιβλία και πλήρως κατανοητό, σ'ευχαριστώ πολύ που μου είπες το όνομα αυτού του βιβλίου απλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι πριν το αγοράσω..

επειδή τα αγγλικά μου δεν είναι και τέλεια και έχω πολλές άγνωστες λέξεις..

εάν πχ κάθομαι και μεταφράζω μια-μια τις άγνωστες λέξεις που έχει η κάθε σελίδα, και μετά μπορώ να τα καταλάβω/κατανοήσω πιο εύκολα τα αγγλικά πιστεύεις θα τα καταφέρω ή όχι..?

(συγνώμη εάν ρωτάω τίποτα κουφό :book: )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! :neo:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.