Jump to content

Kosmos

Premium Members
  • Posts

    628
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Kosmos

  1. Kosmos

    Αυτοκίνηση

    Crowdfund scam αλά ελληνικά είναι αυτό(εσπα edition?!). What if someone told you....?? Και δεν έχουν προσπαθήσει και πολύ για να το κάνουν αληθοφανές
  2. Kosmos

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v6.0

    Μιας που πλησιάζουν τα χριστούγεννα... Να θυμίσω τις παλιές αξέχαστες εποχές που τα παιδιά του λαμπ έφτιαχναν χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό με διάφορους γρίφους τύπου escape room. Και να ρωτήσω μήπως κάποιος θυμάται ένα riddle page που ξεκίναγε με μία σελίδα με μια φώτο από μια πόρτα?
  3. Μπορεί να σωθεί αν όντως πέρασες λάθος bios. Πες μας καλού κακού τι διαδικασία ακολούθησες για να κάνεις Update το firmware της κάρτας και που το βρήκες το firmware της κάρτας που πέρασες.(firmware=bios) Επίσης τι εννοείς ακριβώς δεν την αναγνωρίζει? Αν κλείσεις το pc και το ξανανάψεις, δείχνει στην οθόνη την post screen?
  4. Kosmos

    Overclocking και εγγύηση

    Θα μπορούσαν να βάλουν fuses μεσα στο cpu die και όταν περάσουν ένα threshold voltage*current να καίγεται το fuse και να γνωρίζουν αν έχεις ξεπεράσει κάποιο όριο, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν. Νομίζω τις εποχές του Socket A, η DFI ή η Abit σκεφτόταν να βάλει αυτά τα fuses στις μητρικές, λόγω των πολλών rma από failed o/c.
  5. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον @kostas.karras! Το συστηματάκι δουλεύει άψογα !
  6. Το 2 και το 12. Τα έχω βάλει μέσα στο quote αλλα τα έχει κάνει αναδίπλωση και πρέπει να πατήσεις το read more
  7. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αυτά τα 2. Υπάρχουν ακόμα?
  8. Kosmos

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v6.0

    Θυμάται κανα ομορφόπαιδο ποιο ήταν το site με τα riddles, που ξεκιναγε με μια πόρτα και λύνοντας γρίφους έβρισκες την διεύθυνση της επόμενης σελίδας?
  9. Ευχαριστώ πολύ τον Κώστα για τους δισκους!
  10. Kosmos

    Επιδιόρθωση τροφοδοτικού επί πληρωμή

    Πυκνωτής κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι, γιατί όταν σκάνε συνήθως μένουν σαν ανοιχτό κύκλωμα οπότε δεν ενοχλούν στο power on. Αν είσαι τυχερός θα είναι η ασφάλεια του psu ή καποια Rsense στο standby. Αλλιως καποιο fast switching diode/mosfet. Δεν χάνεις τπτ να το πας σε έναν ηλεκτρονικό. Θα το ανοίξει και θα δει τι έχει μαυρίσει και λογικά θα μπορέσει να σου πει και το κόστος εξαρχής. Όσο αναφορά την επιτυχία της επισκευής, μου έχει τύχει να αλλάξω διόδους/μοσφετ και να συνεχίζουν να καίγονται, που σημαίνει ότι και κάτι άλλο είχε καεί και δεν το βρήκα, αλλά συνήθως οι ηλεκτρονικοί που δουλεύουν χρόνια έχουν αρκετή εμπειρία να αναγνωρίζουν τι άλλο μπορεί να φταίει με το που δουν την πλακέτα. Οπότε δεν θα το φοβόμουν μετά από επισκευή.
  11. Ενδιαφέρομαι για τους σκληρους(sata or ide ούτως ή αλλως πανε για παλιο πισι ), αν εχουν μεινει κανα δυο 80αρηδες και την ασυρματη αν δεν την χρειαζεται καποιος άλλος.
  12. Συμφωνω σε ολα, ειδικα στην περιπτωση που ελληνικα μαγαζια αγοραζουν κινεζικα μαραφετια στα 70 λεπτα και τα πουλανε 3-8ε. Απο την αλλη εχει γινει πανικος στο ιντερνετ(youtube και φορα ηλεκτρονικων) απο κινεζικα μαραφετια που οχι απλα δεν τηρουν καμια οδηγια ασφαλειας, αλλα εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να εκραγουν απο βομβα τρομοκρατων. Ειδικα στην περιπτωση του αγγλικου φις, τα περισσοτερα κινεζικα ηλεκτρονικα περαν των αλλων ελαττωματων, δεν εχουν τον υποχρεωτικο πλαστικο αποστατη στους ακροδεκτες. Σε πολλες περιπτωσεις ουτε στα ευρωπαϊκα φις εχουν , αν και εκει ειναι μικροτερος ο κινδυνος βραχυκυκλωματος. Το ιδιο συμβαινει και σε κινεζικα τσιπακια, παθητικο υλικο κτλ. Παιρνεις 100 στην τιμη των 5, αλλα 20 απο τα 100 μπορει να κανουν μπαμ. 70 λεπτα δεν ειναι λογικη τιμη για τιποτα που μπαινει στην πριζα, αλλα ουτε 8 ευρω λογικα για εναν μετατροπεα.
  13. Το ενα δεν δινει καθολου σημαδια ζωης, δεν αναβει καν το analog. Στο αλλο δεν πιανουν το Χ και το Δ. Μαλλον ειναι λιγο στριμμενα τα καλωδια απο την πολυκαιρια και δεν κανουν καλη επαφη νομιζω. Οταν βρω χρονο θα τα ανοιξω να τα φτιαξω. Οπως και να χει ευχαριστω πολυ! Αν τα χρειαζεται καποιος και ξερει να τα επισκευασει, ειναι διαθεσιμα!
  14. @Andrewk Ευχαριστω πολυ! Το power brick που με ενδιεφερε δουλευει μπομπα! Τα χειριστηρια δειχνουν να μην δουλευουν, αλλά καποια στιγμη θα πεσει επισκευη. Ολα τελεια, ευχαριστω και παλι!
  15. Καλησπερα, αγορασα απο την λαϊκη του Πειραια (δεν κανω πλακα), πριν μια εβδομαδα, ενα slim ps2 και μου το εδωσε χωρις τροφοδοτικο και καλωδιο av και με χαλασμενο μοχλο. Αν υπαρχουν ακομα, ενδιαφερομαι για τα καλωδια και εναν μοχλο. Και εγω απο Αθηνα.
  16. Kosmos

    Καινούρια κάρτα ήχου

    By any chance, μήπως είχες xfi παλιά να μου πεις αν κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα; Nαι την έχω δει στο skroutz, είναι η bulk edition και δεν έχει το shield. To oποίο shield βέβαια λένε ότι δεν κάνει τπτ απολύτως αφού δεν γειώνεται πουθενά...
  17. Kosmos

    Καινούρια κάρτα ήχου

    Nαι μόνο ακρόαση. Νομίζω λόγω του audio processing που έδινε η xfi δεν θα μου κάνουν τα dac. To budget είναι απότι καταλαβαίνω μεταξύ των 80-120ε. Η Sound Blaster Z έχει 80ε και η Asus Phoebus έχει 120ε. Διάβασα στο νέτ ότι η Sound Blaster Z είναι παρόμοια με την σειρά Xfi με καλύτερους drivers. Αν είναι όντως έτσι πάω με κλειστά μάτια στην Ζ. Απλά μου ακούγεται περίεργο που κάρτα των 80ε αντικατέστησε την παλιά σειρά που ξεκίναγε από τα 150ε...
  18. Καλησπέρες. Μας άφησε χρόνους η Xfi Fatality pro, η οποία έβγαλε τα λεφτά της και με το παραπάνω βέβαια όλα αυτά τα χρόνια. Αν και άλλαξα όλους του πυκνωτές once again, φαίνεται να έχει παραδόσει πνεύμα το cpu της. To the point. Βλέπω να έχουν πολύ πέραση οι Asus πλέον, αλλά δηλώνω ερωτευμένος με το crystalizer της xfi, τον ήχο που βγάζει στα ένχορδα και στα πιατίνια. To μπάσο από την μαμά της ήταν λίγο περίεργο αλλά αλλάζοντας 2 πυκνωτές είχε πάρει βάθος και δύναμη. Επίσης το equalizer έδινε δύναμη σε συχνότητες χωρίς να ρίχνει άλλες. Κάποιος που να έχει εμπειρία από την παλιά σειρά της xfi και από την καινούρια Sound Blaster Z, αξίζει σαν κάρτα; Συνεχίζει να έχει τα παραπάνω χαρακτηριστηκά; Δεν ασχολούμαι με παραγωγή ήχου κτλ, οπότε με ενδιαφέρει να βρώ παρόμοιο ήχο με την παλιά xfi.
  19. Kosmos

    IKEA Markus

    Ακριβώς το ίδιο. Την αγόρασα κατά τύχη για φοιτητικό δωμάτιο το '08, έβγαλε 6-7 χρονάκια χωρίς να πει κιχ με ανάκλιση 24/7...Τώρα έχει κάτσει ο κώλος και έχει φθαρεί, αλλά ακόμα δίνει πόνο. Btw 100kg/1.88m και κάθομαι σαν μόγγολος στην καρέκλα...σκυλί μαύρο...
  20. Kosmos

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr - Εβδομάδα 2η

    Χρόνια πολλά Λάμπη! Arial!
  21. Kosmos

    Αγορές και paypal

    Αν είσαι τυχερός γίνεται. Δεν έχει σημασία η χώρα, νομίζω έχει σημασία σαν τι είδους εμπόριο έχει δηλώσει ότι κάνει ο πωλητής. Hit or miss είναι πλέον. Πατάς το Pay και ελπίζεις να μην φας άκυρο. Μου χει τύχει από 10 κινέζους να μην μπορώ να αγοράσω κάτι και στον 11ο να γίνει η συναλλαγή μια χαρά. Βασικά όχι "μου χει τύχει".... πλέον αυτό κάνω. Προσπαθώ μέχρι να βρώ κάποιον που να μην μου ρίχνει άκυρο η κάρτα. Από ιδιώτες Γερμανία και Ισραήλ δεν είχα καθολου σκάλωμα. Βέβαια πλέον πιο εύκολα κάνεις trafficking παρά βγάζεις 3ευρώ από Ελλάδα
  22. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει ο cna από πάνω. Mε την wind είχα και εγώ θέμα πολύ καιρό. Για 6 μήνες δεν είχα ίντερνετ από πρόβλημα της εταιρίας στην περιοχή και δεν μου έσπαγαν το συμβόλαιο να φύγω, cause faq logic....Οπότε πήγα έκανα αίτηση σε άλλη εταιρία και έφυγα. Για 2-3 μήνες μου ζήταγαν την ρήτρα του συμβολαίου, τους είπα τι θα έπαιρναν με τις υπηρεσίες που μου παρείχαν...και από τότε δεν με ξαναενόχλησαν. Το μόνο πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι μόνο αν θες να ξαναπας σε αυτήν την εταιρία, οπότε και πρέπει να τους πληρώσεις το οφειλόμενο ποσό. Επίσης σε κάθε τηλεφωνική συνομιλία πλέον ζητάω να καταγράφεται η κλήση και αν είναι δυνατό να την καταγράφω και εγώ ενημερώνοντας τον συνομιλητή. Ειδικά στην περίπτωση αγοράς πακέτου μέσω τηλεφώνου ή διευθέτησης προβλημάτων. Υπάρχει ακριβές ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις ευρυζωνικές τηλεπικοινωνίες για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Όσες φορές έχω μιλήσει στο τηλέφωνο με πάροχο είτε για πρόβλημα είτε για προσφορές και διαφημίσεις που κάνουν κατά καιρούς, πάντα χρησιμοποιούν ψεύδη και ανυπόστατες δηλώσεις (σε φάση "ολοκαίνουριο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών", "οπτική ίνα μέχρι το σπίτι ή την γειτονιά", "καλύτερη προσφορά μόνο για εσάς" κτλ κτλ). Παραπλάνηση καταναλωτή->ΙΝΚΑ, you know the drill. Άμα σε ενοχλήσουν ποτέ, έχεις αυτό... Ίσως να πρέπει να αρχίσουμε τις ομαδικές καταγγελίες μπας και μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των εταιριών παροχής επικοινωνιών στην Ελλάδα. Ειδικά με την τηλεφωνική προόθηση πακέτων, μία στις δύο προτάσεις που σου λένε είναι ψέματα.
  23. Kosmos

    Φήμες θέλουν την SONY να ετοιμάζει το Playstation 4.5

    Έχει expansion port το PS4 ? Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το hw του PS4, αλλά δεν νομίζω να γίνει σαν τον Sega 32X...
  24. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Ισως ειναι καλυτερο να τα παρει καποιος αλλος που μπορει να τα αξιοποιησει καλυτερα. edit:O 160αρης που εχω ειναι τελικα Seagate st3160021A, αν υπαρχει ο ιδιος θα μπορουσα να τον αξιοποιησω.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.