Jump to content



Επέκταση δικτύου wi-fi


Qparadox

Recommended Posts

Μια βοήθεια παρακαλώ από τους κατέχοντες (την γνώση....)...

Προσπαθώ να επεκτείνω το wi-fi δίκτυο στο σπίτι, ώστε το σήμα να φτάσει από τον 2ο όροφο στον 1ο.

Τα δεδομένα: κατ'αρχάς, επειδή το router βρίσκεται σε υπνοδωμάτιο, η ισχύς του ρούτερ είναι προεπιλεγμένη στο 20-40% (δηλαδή δεν θέλω να το δουλεύω στο 100%, αν και όταν αυτό συμβαίνει, πάλι στον 1ο όροφο δεν φτάνει το σήμα εκεί που θέλω).

Ο εξοπλισμός: το ρούτερ που χρησιμοποιώ είναι το παλιό καλό us robotics 9108, το οποίο δίνει σήμα ασύρματα ΚΑΙ ενσύρματα σε κομπούτερς και ταμπλέτες (και το οποίο ΔΕΝ θέλω να το αλλάξω, διότι λεφτά ΔΕΝ.....). Έχω επίσης διαθέσιμα 1 modem/router TP-link TD-W896N και ένα TP-link TL-WR740N.

Ο στόχος: η συσκευή επέκτασης του σήματος να βρίσκεται στον κάτω όροφο και να συνδέεται ασύρματα με το 9108. To 9108 πρέπει να συνεχίζει να μοιράζει σήμα στα pc και στις ταμπλέτες.

TL-WR740N - Welcome to TP-LINK

TD-W8960N - Welcome to TP-LINK

Αν και έχω προσπαθήσει να τα κάνω (τα ΤΡ links) να λειτουργήσουν (εναλλάξ) σαν access point, δεν τα έχω καταφέρει. Αν και φαίνονται συνδεδεμένα (ασύρματα) στο 9108, πρόσβαση στο ίντερνετ ΔΕΝ έχουν. Βλέπω και το manual του 9108 για ρυθμίσεις κτλ

U.S. Robotics Wireless MAXg ADSL Gateway

αλλά πρόοδος γιοκ.... :slap:

Το ερώτημα: κατ'αρχάς, γίνεται με τον υπάρχοντα εξοπλισμό????????????? :nerd:

Κατά δεύτερον, μήπως θα ήταν καλύτερα να αγοράσω (αν και θέλω να το αποφύγω) ένα εξειδικευμένο wifi extender ??? Κι αν ναι, έχετε κάποιο αξιόπιστο και φτηνό μοντέλο??????

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.